Return to portrait mode to see the content
To main page
Bir 17, 2021·9 min reading

Internetinis renginys verslui: kas tai yra ir kodėl jums to reikia

internetinis renginys verslui: kas tai yra ir kodėl jums to reikia

Dėl pandemijos mūsų gyvenimas staiga nustojo buvęs: dabar, norint mokytis, dirbti, bendrauti su artimaisiais ir užmegzti naujų pažinčių, nebūtina eiti į lauką – galima surengti bet kokį susitikimą, taip pat ir dalykinį. nuotoliniu būdu. Ar ne visi? Ar jūsų projekto atveju tinkama lažintis dėl internetinio renginio verslui? Išsiaiškinkime tai kartu.

Kas yra internetinis verslo renginys

Tai transliacijos, webinarai, internetinės paskaitos realiu laiku – viskas, kas padeda perteikti vertingą informaciją tikslinei auditorijai ir užmegzti naudingus ryšius ateities projektams.

Kodėl vykdyti?

Internetinio įvykio tikslai yra tokie patys kaip ir neprisijungus vykstančių įvykių:

  • pristatyti partneriams naują produktą;
  • organizuoti verslo mokymus;
  • suburti studentus į seminarą ar paskaitą;
  • surengti koncertą
  • organizuoti meistriškumo klasę;
  • surengti įmonės vakarėlį;
  • apibendrinti metus;
  • pasveikinti darbuotojus;
  • ir netgi surengti sporto renginį.

Formatai

Internetinis renginys verslui: kas tai yra ir kam to reikia ➤ 2

1x1

Bėgiate maratoną su aukštos kvalifikacijos savo pramonės specialistais. Pranešėjai palaiko ryšį su auditorija per pokalbius. Būdamas lyderiu pritraukiate žinomą savo srities profesionalą.

Pokalbių šou

Jūs sukuriate platformą gyvoms diskusijoms. Transliacijos scenarijus palaiko reikiamą emocijų lygį. Transliacijos valdymas lieka moderatoriui arba kalbėtojui.

Skaitmeninė savaitė

Iš anksto įrašote medžiagą kelioms laidoms. Norėdami surengti šio formato renginį, pakviečiate kelis pranešėjus ir vieną žiniasklaidos pranešėją. Visas serijas vienija viena tema. Kiekvienam epizodui sukuriamas atskiras nukreipimo puslapis, kuriame skelbiama konkrečios transliacijos programa, kur žiūrovai taip pat gali palikti savo klausimus šia tema. Paskutinis numeris yra pokalbių laidos formatu.

Apvalus stalas

Interneto renginių tendencija, kai prie transliacijos prisijungia pranešėjai iš įvairių šalių ir diskutuoja pasirinkta tema. Žiūrovai mato garsiakalbius tame pačiame ekrane.

Didysis įvykis

Šis formatas skirtas ilgesniam laikui – iki 3 dienų. Lygiagrečiai gali būti rengiami užsiėmimai įvairiomis temomis. Organizatoriai naudoja paskaitas TED formatu ir parodas 3D formatu. Idealiai tinka pristatyti savo produktą.

Komandos formavimas internetu

Tai padės pagerinti nuotoliniu būdu dirbančių darbuotojų tarpusavio supratimą.

Internetinių renginių privalumai ir trūkumai

Internetinis renginys verslui: kas tai yra ir kam to reikia ➤ 3

Trūkumai:

  • Trūksta gyvo bendravimo

Bendravimą internetinėje konferencijoje apsunkina tai, kad dalyviai turi surengti diskusiją bendrame visų dalyvių pokalbyje, kuriame paprastai matomas tik jūsų slapyvardis. Ne visi gali vienu metu stebėti, ką kalba kalbėtojai ir kas kalbama nepažįstamų žmonių žinutėse. Dėl to žinių ir įspūdžių lieka daug mažiau nei iš tradicinių renginių.

  • Nepakankamai išvystytas tinklas

Naujų ryšių kaupimas pramonėje judina verslą į priekį. Neprisijungus vykstančiame renginyje bendrauti ir susipažinti yra daug lengviau: dalyviui tereikia prieiti prie dominančio specialisto ir pradėti pokalbį. Kol kas tokią internetinio tinklo patirtį sunku įsivaizduoti, tačiau ateityje technologijos turi įveikti šį iššūkį.

  • Masto jausmo trūkumas

Nesvarbu, kiek žmonių ateina į jūsų transliaciją, vidutiniam internetinio renginio dalyviui žiūrovų skaitiklis mažai ką reiškia. Vienas dalykas yra žiūrėti TED konferencijos įrašus, bet kas kita – dalyvauti šiame kasmetiniame renginyje, suburiančiame daugiau nei 1000 dalyvių. Šiam formatui trūksta galimybės asmeniškai stebėti daugybę visų šalia esančių bendraminčių.

Privalumai:

  • Sąveikos paprastumas.

Kaip bebūtų keista, žmonėms lengviau išreikšti savo nuomonę bendrame pokalbyje, nes internetinio renginio dalyvis yra beveik anonimiškas: kiti dalyviai jį gali atpažinti tik iš vardo ir pavardės. Toks „pusiau anonimiškumas“ skatina atviresnę ir gyvesnę diskusiją.

  • Neribota geografija

Internetinis renginys verslui nėra susietas su tašku žemėlapyje: pranešėjai gali susisiekti iš bet kurios vietos, kur yra stabilus interneto ryšys. Dalyviai gali stebėti Jūsų transliaciją ne tik iš skirtingų miestų, bet ir iš skirtingų šalių.

  • Organizavimo išlaidos

Kambario nuoma, maitinimas ir apgyvendinimas garsiakalbiams, logistika, apšvietimas ir vaizdo įrašas jums, kaip organizatoriui, kainuos nemažus centus, ir tai tik nedidelė jų dalis. Rengiant verslo renginius internete, reikia pasirūpinti technine transliacijos puse, rinkodara ir pranešėjų pritraukimu – su didesne auditorija. Skamba viliojančiai!

  • Lengva pritraukti dalyvius

Dalyvaudami internetiniame renginyje žiūrovai randa kelias valandas laisvo laiko ir įsitaiso prie arbatos puodelio. Dalyviai visą dieną skiria renginiui neprisijungus ir atvyksta nustatytu laiku į paskirtą vietą. Tačiau išlaikyti auditoriją nuotoliniu būdu yra daug sunkiau.

Internetinis renginys verslui: kurioje platformoje surengti?

Internetinis renginys verslui: kas tai yra ir kam to reikia ➤ 4

„YouTube“ tiesioginė transliacija

Srautinės transliacijos kaina: nemokama

Laiko limitas: ne

Dalyvių skaičius: neribotas

Tinka visų dydžių įmonėms – nuo solo transliuotojų iki didelių komandų, norinčių transliuoti plačiajai auditorijai. Yra daug galimybių užsidirbti pinigų iš srauto: palikti mokamus komentarus pokalbyje, prijungti aukojimo paslaugas ir integruoti reklamą į transliaciją. Svarbiausia taisyklė organizuojant internetinį verslo renginį šioje platformoje – nepažeisti autorių teisių. Jūsų transliacija gali būti užblokuota dėl populiaraus garsiakalbio skambėjimo tono arba dėl to, kad buvo panaudota žinomo tinklaraštininko vaizdo įrašo apžvalga apie jūsų produktą. Antiplagiato patikra Kliento ID sistema atliekama automatiškai. Tačiau ir robotai gali klysti. Amerikiečių bendrovės „ViacomCBS“ srautas buvo užblokuotas, nepaisant autorių teisių.

vk gyvai

Srautinės transliacijos kaina: nemokama

Laiko limitas: 1 valanda

Dalyvių skaičius: neribotas

VK Live tinka tiems, kurie nori transliuoti savo auditoriją šiame socialiniame tinkle ir padidinti savo pasiekiamumą per organines peržiūras. Transliacija vykdoma tiek programoje „VK Live“, tiek jūsų VK puslapyje. Transliacijos trukmė ribojama iki 1 valandos.

Instagramas

Srautinės transliacijos kaina: nemokama

Laiko limitas: 1 valanda

Dalyvių skaičius: neribotas

„Instagram“ tiesioginės transliacijos funkciją plėtoja nuo 2017 m. ir per šį laiką įgijo įdomių funkcijų: galite tiesiogiai eiti kartu su kitu vartotoju, užsidėti kaukes, gauti vartotojų žinutes tiesiog transliacijos metu. Transliaciją galite išsaugoti istorijose, o prenumeratoriai bus pasiekiami praėjus 24 valandoms po transliacijos arba pridėti įrašą prie IGTV.

Facebook

Srautinės transliacijos kaina: nemokama

Laiko limitas: 8 valandos prie kompiuterio, 4 valandos iš telefono

Dalyvių skaičius: neribotas

Galite transliuoti tiek savo vardu, tiek iš savo renginio puslapio. Kaip ir „Instagram“, galite tiesiogiai eiti su svečiu. Platforma suteikia galimybę verslui reklamuoti internetinius renginius ir užsidirbti pinigų: prieigą prie transliacijos galite padaryti mokamą, reklamuoti ją skelbimų tvarkyklėje arba tiesiogiai įvykio puslapyje.

Privatumo politika yra neatsiejama sėkmingos įmonės dalis, o transliacija socialinėje žiniasklaidoje gali kelti pavojų jūsų duomenims. 2017-aisiais Pitsburgo „Steelers“ šeimininkas Antonio Brownas iškart po rungtynių pradėjo rūbinės srautą , kad pasidalintų emocijomis po pergalės su gerbėjais. Per kelias valandas vaizdo įrašą peržiūrėjo daugiau nei 900 000 žmonių. Tačiau kartu su džiaugsmingais šūksniais, transliacijoje buvo ir minutė komandos trenerio kalba, kuri nekliudomai kalbėjo apie priešininkų komandą. Panašūs pokalbiai vyksta visuose persirengimo kambariuose, tačiau jie neturėtų nutekėti į išorinį pasaulį.

Phasecast, Boomstream

Srautinės transliacijos kaina:

Facecast: priklauso nuo tarifo - nuo 0 iki 9 990 rublių. / transliacija

„Boomstream“: nėra prenumeratos, skaičiuojama paslaugos svetainėje

Terminas:

facecast: ne

boomstream: ne

Dalyvių skaičius:

„Facecast“: nuo 5 žiūrovų (nemokamai) iki 10 000 žiūrovų (premium)

„Boomstream“: nuo 1 iki 1000 narių

Paslaugos uždariems internetiniams renginiams. Žiūrovas sumoka už bilietą ir transliaciją žiūri arba pačioje platformoje, arba svetainėje, kurioje yra įdėtas žaidėjo kodas. Kaip internetinių renginių tendencijos, platformos tinka jautriam turiniui.

Padidinti

Srautinės transliacijos kaina: nuo 0 iki 29 USD per mėnesį

Laiko limitas: nemokamas planas – 40 min

Dalyvių skaičius: nemokamas planas – iki 100 žmonių

Viena populiariausių internetinių susitikimų platformų nuo pandemijos pradžios. Zoom naudojamas verslo, švietimo ir asmeniniais tikslais. Galite įrašyti transliaciją, sukurti atskirus kambarius, bendrinti ekraną ir, be to, keisti foną.

Populiarumas žiauriai pajuokavo su „Zoom“: šioje platformoje rengiamas internetines konferencijas pradėjo pulti troliai, kurie jau spėjo išsikovoti savo vardą – priartinimo bombardavimas . Internetiniai chuliganai naudojasi sistemos saugumo trūkumais, įsiskverbia į konferencijas ir šlamštą su necenzūriniais žodžiais ir paveikslėliais.

webinar.ru

Srautinės transliacijos kaina: nuo 0 rub. iki 9596 rublių. / mėn. (2021 m. gegužės mėn.)

Laiko limitas: nemokamas planas – ne

Dalyvių skaičius: nemokamas planas – iki 5 žmonių

Viena iš seniausių internetinių seminarų platformų Rusijoje. Paslauga pasiekiama „iOS“ ir „Android“. Nemokamoje versijoje gali dalyvauti iki 5 vartotojų, tačiau laikas neribojamas.

Aš prieš

Srautinės transliacijos kaina: 0–14,99 USD per mėnesį

Laiko limitas: nemokamas planas – susitikimai iki 4 val

Dalyvių skaičius: iki 100 žmonių

Rusijos platforma verslo konferencijoms HD kokybe.

Norint naudotis paslauga, nebūtina diegti programinės įrangos: vartotojas gali žiūrėti transliaciją iš bet kurio įrenginio naršyklės tiesiog paspaudęs nuorodą. Transliacijos įrašymas galimas visais tarifais, įskaitant nemokamą. Platformos privalumas yra tai , kad keli dalyviai gali dalytis savo ekranais vienu metu .

Funkcija „laukimo kambarys“ neleidžia nepageidaujamiems svečiams patekti į jūsų internetinį įvykį, o AES-256 šifravimas, kurį naudoja JAV vyriausybė, apsaugos jūsų duomenis.

Išbandykite iMind nemokamai

Internetinis renginys verslui: kiek tai kainuoja?

Internetinio renginio kaina priklauso nuo daugelio veiksnių:

  • Koks renginio formatas (atviras viešas ar uždaras korporatyvinis)?
  • Kiek tai užtruks?
  • Kiek dalyvių?
  • Kiek lygiagrečių svetainių bus įtraukta?

Remiantis „Markletic“ tyrimu, internetinio renginio priėmimo kaina vienam dalyviui vidutiniškai kainuoja nuo 500 USD iki 1500 USD. Jie apskaičiavo, kad suplanuoti nedidelį internetinį renginį užtruks 2–4 savaites . Skaičiai pagrįsti atsakymais į jų apklausas, kuriose dalyvavo daugiau nei 1500 rinkodaros specialistų.

Rezultatas

Galite surengti internetinį įmonės renginį, naujo produkto pristatymą ar koncertą. Sąrašas toli gražu nėra baigtas, viskas priklauso nuo jūsų vaizduotės ir finansų.

Išlaikyti auditoriją nuotoliniu būdu ne visiems įmanoma, o užmegzti naujas pažintis per ekraną yra daug sunkiau nei gyvai. Tačiau renginį rengti internetu pigiau ir lengviau pritraukti dalyvius iš įvairių miestų ir šalių. Prieinamumas iš bet kurios vietos yra viena iš pagrindinių internetinių renginių tendencijų.

Socialiniai tinklai („Youtube“, „Instagram“, „Facebook“, VK) puikiai tinka norint padidinti jūsų transliacijų pasiekiamumą.

Jei norite surengti privatų renginį ir imti mokestį už prieigą prie jo – jūsų pasirinkimas yra Facecast, Boomstream.

Naudodami „Zoom“ galite rengti renginius, kuriuose reikia ne tik transliuoti, bet ir bendrauti su auditorija.

Jei pagrindinė jūsų internetinio renginio tendencija yra paprastumas ir saugumas, rinkitės iMind. Žiūrovai gali prisijungti prie internetinio renginio naudodami bet kurią naršyklę ir be slaptažodžių nekviesti svečiai netrukdys jūsų susitikimui.

Internetinio renginio surengimas vienam dalyviui kainuoja nuo 500 iki 1500 USD. Nedidelio renginio paruošimas užtruks nuo 2 iki 4 savaičių.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles