Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 12, 2021·8 min reading

4 Internetinių įvykių tendencijos 2021 m.: verslo patarimai

4 Interneto verslo įvykių tendencijos 2021 m.

Išanalizavome, kaip internetinių renginių tendencijos keitėsi per pastaruosius 10 metų, ir nustatėme pagrindines tendencijas 2021 m.

„Google Trends“ apskaičiavo, kad užklausos „įvykiai internetu“ populiarumas visame pasaulyje pasikeitė nuo 2004 m. Staigus šuolis įvyko 2020 m. gegužės mėn.

4 2021 m. internetinių įvykių tendencijos: verslo patarimai ➤ 2
Užklausa „vaizdo konferencijos“ populiarumo viršūnėje 2020 m. gegužės mėn

Kas pasikeitė 2020 metais?

Pandemija nustatė tabu masinėms kolekcijoms. Daugelis šalių netgi uždraudė žmonėms palikti savo namus. Pavyzdžiui, Ispanijoje buvo neįmanoma vaikščioti , jei tai nebuvo kelionė į artimiausią bakalėjos parduotuvę, gydytoją ar kirpyklą. Visame pasaulyje net nebuvo kalbama apie susibūrimą „kaip senais gerais laikais“, ar tai būtų pasisėdėjimas prie putų taurės su draugų pora bare, ar didelis renginys. Štai keletas vyriausybių uždraustų renginių kategorijų:

  • sporto renginius

2020 m. kai kurios šalys leido žaisti futbolą, tenisą ir kitas sporto šakas, tačiau be žiūrovų arba su griežtais apribojimais.

  • koncertai
  • konferencijos

Gyvenimas sustojo. Sunku pasakyti, kas būtų nutikę, jei pandemija būtų kilusi prieš 50 metų, kai technologijų išsivystymo lygis nė iš tolo neprilygo dabartiniam. Šiais laikais gelbsti vaizdo skambučiai. Dauguma „gyvų“ renginių tapo skaitmeniniais ir tapo 2021 m. tendencijomis.

Internetinių įvykių tendencijos

Pajamų gavimas

4 internetinių įvykių tendencijos 2021 m.: verslo patarimai ➤ 3
Interneto verslo renginių pajamų gavimo schema

Įeidami į fizinę parodą, patikrinate bilietą ir įleidžiate žmogų, žinodami, kad pinigai už įėjimą jau yra jūsų kasoje. Įdiegti mokėjimų už dalyvavimą renginiuose sistemą internetu, aplenkiant sukčius ir įsilaužėlius, yra sunkiau nei įrengti įėjimus į salę.

Daiktų pardavimas taške, papildomos galimybės lankytojams, vietos kavinei nuoma – viso to nėra internete arba pateikiama labai prastai.

Geriausi būdai užsidirbti pinigų iš internetinio renginio:

  • rėmimas

Raskite įmonių, siūlančių produktus ar paslaugas, kurie sutampa su jūsų renginiu. Pasiūlykite jiems reklamą. Paimkite iš jų pinigus.

  • pardavimai

Ankstyva prieiga arba išskirtinė naudojimosi kokia nors paslauga patirtis ne tik padės užsidirbti pinigų internetiniame renginyje, bet ir sušildys susidomėjimą jūsų produktu. Ar tu nieko panašaus neturi? Ne bėda, nes galite parduoti mokamą prieigą prie svetainės ir internetinius kursus (jei turite edukacinį renginį) ir net fizines prekes!

  • reklamos partnerių programos

Nėra ko parduoti? Viskas gerai, nes kažkas tikrai turi kažką, kas dera su jūsų renginio tema! Susitarkite dėl partnerių programos ir pasiūlykite renginio dalyviams įsigyti produktą iš jūsų partnerio. Mūsų patarimas: nereklamuokite pernelyg agresyviai. Ištirkite, ką reklamuojate prieš renginį, tada pateikite sąžiningą ir išsamią apžvalgą. Šis požiūris sudomins daugiau klausytojų nei 30 sekundžių kalba, susidedanti iš „greičiau“ ir „pirk“.

  • „mokėk, tada žiūrėk“ modelis.

Jei renginys bus naudingas kitiems, o ne tiesioginiams dalyviams, pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į mokėjimo už peržiūrą formatą. Tai apima prieigą prie tiesioginės transliacijos ir įrašų.

Tinklas internete

4 2021 m. internetinių įvykių tendencijos: verslo patarimai ➤ 4
Verslo tinklai: patarimai, kaip organizuoti renginius internete

Per kavos pertraukėlę gyvai susisiekti su potencialiu partneriu ar darbdaviu yra daug lengviau ir efektyviau nei internetinės pažintys. Nepaisant to, virtualus tinklas taip pat gali būti sėkmingas. Už tai:

  • teisingai pakviesti

Nerekomenduojame skambinti daugiau nei 10-12 žmonių. Tuo pačiu kvieskite skirtingus žmones ir išlaikykite pažįstamų ir nepažįstamų lankytojų požiūrį, kad vienišas Jamesas nesijaustų atstumtas alumnų susitikime ar senų draugų susibūrime.

  • pasirinkti patogų laiką pradėti

Jei įvykis skirtas konkrečiai šalia esančių žmonių grupei, laikykite jį, kai laikysite neprisijungę. Jei planuojami svečiai iš viso pasaulio, rekomenduojame pradėti 17-19 val. Tada yra didelė tikimybė, kad kažkas jau gers viskį, o kitas gers tik kavą, bet miegančių lankytojų nebus

  • iš anksto susitarti dėl paslaugų

Skype, Zoom, iMind – kalbėkite bet kur. Iš anksto patikrinkite ryšį ir išsiųskite kvietimus dalyviams. Skype ir Zoom dalyviai turės parsisiųsti aplikaciją, iMind veikia be atsisiuntimų – atsiųsk jiems nuorodą į konferenciją ir viskas! Be to, „iMind“ galite nusipirkti papildomų kambarių, kad dalyviai galėtų išsiskirstyti ir kalbėtis vienas su kitu

  • renginys neturėtų būti per ilgas

Užtenka pusantros valandos. Tada žmonės pavargsta nuo vaizdo bendravimo, jiems reikia pailsėti.

  • premijos patarimas: iš anksto siųskite fizines dovanas!

Tinklų kūrimas dažniausiai vyksta pietų metu, su kanapėmis, kava ir desertais. Atkurkite šią atmosferą tarp dalyvių ir jūsų renginio sėkmės tikimybė padidės! Ar kas nors ateina ryte? Nusiųskite jiems kavos! Vakare? Truputis gero alkoholio nepakenks! Užsisakykite dalyviams nedidelę maitinimo paslaugą – patiks, o tai padės jūsų konferencijai. Būtinai iš anksto pasidomėkite, kas ką valgo, antraip galite įsivelti į netvarką.

Saugumas

4 2021 m. internetinių įvykių tendencijos: verslo patarimai ➤ 5
Įmonės saugos pažeidimų statistika 2019, 2020 m. (IBM Security)

Stalai pakilo. Anksčiau kartkartėmis vienas kitam skambindavo vaizdo įrašu, svarbūs sprendimai būdavo priimami asmeniniuose susitikimuose. Dabar nuotoliniu būdu – daugelis įmonių kasdien susitinka tik vaizdo skambučiu , ten aptariama visa jų konfidenciali informacija.

Pažvelkime į statistiką: remiantis IBM informacija , 2020 m. vidutinė saugumo proveržio kaina yra nemaži pinigai: 3,86 mln. pataisyk tai. Daugiau nei 9 mėnesiai! Labiausiai tikėtina, kad visą šį laiką nuteka jūsų darbuotojų, partnerių ir klientų asmeniniai duomenys – taip buvo 58% įsilaužimo atvejų . Tai gali būti nelaimė nepasiruošusioms įmonėms.

Organizuoti saugius vaizdo skambučius nėra lengva, tačiau galite pasirinkti skambučiams skirtą produktą, kuris išskirtų jį į priekį ir kuo labiau jus apsaugotų. Mes, iMind, rūpinamės saugumu ir randame paprastus nestandartinius sprendimus, pavyzdžiui , laukiamąjį : pažiūrėkite, kas beldžiasi į konferencijos duris, tada įleiskite.

Verslininkai taip pat yra žmonės, arba kaip atsipalaiduoti internete

Žiūrėkite filmus su atokiais draugais

Lifehacker pasirinko 13 svetainių , kuriose galite sinchronizuotis su tais, kurių nėra šalia, ir žiūrėti filmus „kaip senais gerais laikais“. Aptarkite, kas vyksta ekrane, pastebėkite siužeto klaidas, juokkitės iš pokštų. Namai gali būti dar geresni! Bėgdami į tualetą kino teatre rizikuojate praleisti Šerloką Holmsą, pasakojantį minčių traukinį ar kitą sprogimą Michaelo Bay filme. Prisijungę – tiesiog pristabdykite.

Aplankykite muziejus

4 2021 m. internetinių įvykių tendencijos: verslo patarimai ➤ 6
Ekrano kopija iš 3D Luvro apžvalgos

Žymiausi planetos muziejai, tokie kaip Luvras, Ermitažas ir Amerikos gamtos istorijos muziejus, jau seniai siūlo ekskursijas internetu. Pandemija privertė net povandeninius muziejus tapti skaitmeniniais! Jų sąrašas yra Unesco svetainėje. Taip, iki galo neįkvėpsite istorijos, kuriai daugelis muziejų yra sukūrę 3D savo eksponatų modelius. Istorijos lobius, kurių negalima liesti gyvai, galima sukti ir vartyti kaip nori kompiuterio ekrane.

Internetinių renginių privalumai

Internetiniai renginiai nėra tokie blogi, kaip gali atrodyti. Dėl savo prigimties – dalyviai sėdi namuose ir tuo pat metu dalyvauja renginyje – jie turi keletą pranašumų, palyginti su kolegomis neprisijungus

  1. taupo organizatorių laiką ir pinigus

Ir ne tik tai, nes internetiniai renginiai daugeliui žmonių atveria kelią ten, kur jie fiziškai negalėtų būti. Įsivaizduokite, kad jūsų mėgstamiausias pranešėjas kalbėjo Naujajame Džersyje, o jūs gyvenate Vokietijoje ir rytoj turėsite būti biure. Žinoma, turėdami reikiamą meistriškumą ir didelę meilę pranešėjui, galite perplaukti vandenyną pirmyn ir atgal ir visur būti laiku, tačiau daug patogiau spektaklyje lankytis iš namų.

  1. jokių eilių

Svetainės gali strigti (apie tai plačiau žemiau), neatlaikydamos apkrovos, tačiau tai sprendžia organizatoriai, o lankytojui tereikia kelis kartus atnaujinti puslapį. Stovint tokioje dirbtinėje eilėje prie įėjimo galima nueiti iki parduotuvės ar išsivalyti dantis. Daug mažiau malonu valandų valandas stovėti gyvoje eilėje.

  1. daugiau galimybių žmonėms su negalia

Galimybė aplankyti ilgai lauktą parodą, jei esate neįgalus ar sunkiai sergate, visada yra puiki žinia. Sėskite prie kompiuterio, eikite į svetainę – ir štai jūs esate Comic Con. Judėjimas net miesto viduje, kuris gali būti išbandymas, nebėra būtinas.

Mes nenurodėme visų 2021 m. internetinių renginių tendencijų: jų per daug, todėl pateikiame tik pagrindines. Išbandykite iMind ir tapkite savo tendencijų kūrėja!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles