Return to portrait mode to see the content
To main page
Bal 30, 2022·3 min reading

Internetiniai susitikimai ir internetiniai seminarai

Šiandien pasaulyje yra daugybė užduočių, kurias reikia spręsti nuotoliniu būdu. Vieni aktualiausių yra mokymų, verslo susitikimų, rinkodaros kampanijų ir kt. klausimai. Taigi, kokius internetinių susitikimų tipus sutinkame dažniausiai ir kaip juos atskirti?

Internetiniai susitikimai ir internetiniai seminarai

Kas yra internetiniai susitikimai ir internetiniai seminarai?

Internetiniai susitikimai ir internetiniai seminarai yra vaizdo konferencijos, kurias žmonės rengia norėdami dalytis informacija. Jie yra panašūs šiais aspektais:

  • gali prisijungti žmonių grupės;
  • dalyviai gali bendrauti vieni su kitais;
  • dažniausiai naudojamas švietimo ir verslo reikaluose;
  • populiarus dėl nuotolinio darbo tendencijos, kurią sukėlė COVID-19 pandemija.

Tačiau nors šie vaizdo konferencijų tipai turi kažką bendro, jie labai skiriasi.

Skirtumas tarp susitikimų ir pristatymų internete

Šios vaizdo konferencijos skiriasi galimų dalyvių skaičiumi, naudojimo paskirtimi ir pan. Tiksliau tariant, skiriasi:

  • Dalyvių skaičius – internetiniai susitikimai labiau tinka mažoms ar vidutinėms komandoms, o internetiniai seminarai – didelei auditorijai.
  • Naudojimo paskirtis – internetinės konferencijos skirtos kassavaitiniams ar mėnesiniams susitikimams, protų mūšiams ir kitiems dalykiniams susitikimams, kuriuose būtinas visų atvykėlių dalyvavimas ir bendravimas. Webinarai dažnai yra didelio masto skelbiami renginiai, kuriuose rimtai ruošiamasi naujo produkto, inovatyvios technologijos pristatymui ar paskaitai.
  • Galimybės bendrauti – internetinio susitikimo dalyviai turi maždaug tokias pačias galimybes naudotis programos funkcionalumu. Webinaro dalyviai gali bendrauti tik tada, kai to prašo konferencijos organizatorius.
  • Naudojama programinė įranga – Interneto pristatymams patogiau naudoti specialias žiniatinklio seminarų platformas, kurios leidžia kurti prekės ženklą, tam tikras sąveikos funkcijas ir pan. Vaizdo konferencijų programėlės, pvz., Zoom, kurios mums įpratusios, nesuteikia tinkamos patirties, todėl bus mažiau efektyvios.

Prieš nuspręsdami, kokią formą pasirinkti konkrečiam atvejui, atminkite šiuos pagrindinius dalykus.

Kada naudoti internetinius susitikimus

Internetiniai susitikimai labiau tinka bendravimo sesijoms, kuriose visi turi dalyvauti po lygiai. Jie tinka seminarams, kalbų pamokoms, minčių šturmui, komandos formavimui, reguliariems susitikimams ir pan. Primename, kad vaizdo susitikimų paslaugos siūlo funkcijas, kurios leidžia suskirstyti visą grupę į poras ar mažesnes grupes, kad galėtumėte žaisti varžybinius žaidimus ar kitus interaktyvius elementus. Ir, žinoma, nepamirškite apie asmeninių susitikimų galimybę.

Kada naudoti internetinius seminarus

Webinarai geriausiai tinka rinkodarai: sudėtingos kampanijos turi turėti gerą produkto ar paslaugos pristatymą. Tai taip pat geras sprendimas pradedantiesiems pristatymams. Šis konferencinio pokalbio tipas taip pat puikiai tinka visų tipų paskaitoms, ypač jei tai didelės ir nepriklausomos vienkartinės paskaitos.

Kokią programinę įrangą naudoti

Siekiant geriausių rezultatų, geriausia atskirti internetinio seminaro programinę įrangą ir susitikimų programas. Žemiau matote programinės įrangos, tinkamos kiekvienam konferencijų tipui, sąrašus.

Internetiniai susitikimai ir internetiniai seminarai ➤ 2

Rinkitės atsargiai, nes programos turi tam tikrų funkcijų, į kurias reikia atsižvelgti, kad būtų patogu bendrauti.

Apibendrinant, yra didelis skirtumas tarp susitikimų ir internetinių seminarų. Sužinokite daugiau apie patį renginį ir programas, kurias norite naudoti, kad išsirinktumėte geriausiai jūsų poreikius atitinkančią programą.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles