Return to portrait mode to see the content
To main page
Rgs 23, 2022·3 min reading

Vaizdo konferencijų mokymosi praktika

Jei norite būti sėkmingi, turite išnaudoti visas technologijas. Mokymas, kaip viena reikšmingiausių veiklų žmonių gyvenime, užima vieną pirmųjų vietų pagal poreikį naudoti šiuolaikinius sprendimus. Vaizdo konferencijos su studentais yra pirmas dalykas, į kurį reikia atsižvelgti kalbant apie modernizuotą ugdymą.

Konferencinis pokalbis su studentais
Vaizdo konferencijos švietimo srityje yra puiki produktyvumo priemonė

Vaizdo konferencijos ir mokymasis internetu

Kai žmonės ilgą laiką buvo karantine, vaizdo konferencijos buvo geriausias sprendimas tęsti reikiamą veiklą. Tai taikoma nuotoliniam bendravimui su šeima ir draugais, verslo reikalams ir ugdymo procesui. Vaizdo konferencijos švietimo srityje dabar yra nepakeičiama viską supaprastinanti dalis.

Vaizdo konferencijų galimybės ir privalumai mokantis internetu

Mes deriname šias savybes, nes dauguma funkcijų yra internetinių susitikimų pranašumai. Tyrinėdami šią technologiją virtualaus mokymosi srityje, atrandate:

  • daug galimybių sutaupyti laiko – dėl nuotolinio vaizdo konferencijų pobūdžio laiko žymėjimas turi mažesnę įtaką mūsų tvarkaraščiui ir leidžia mokytis tuo pačiu metu esant užimtai dienai;
  • perkeliamumas – galimybė naudoti vaizdo konferencijų programinę įrangą keliuose įrenginiuose leidžia patogiai naudotis bet kur: keliaujant ar namuose;
  • resursų taupymas - darbo sąnaudos organizuojant pamoką vietoje, pinigų suma, kurią visi sumoka, kad patektų į vietą ir t.t.

Sąrašas nėra ribotas. Pavyzdžiui, mokyklos mokytojams vaizdo konferencijos klasėje palengvina darbą su dokumentais ir dalyvavimą mokytojų susitikimuose. Ir tokia nauda prieinama daugeliui nuotolinio mokymosi formatų.

Kaip šiuolaikinis mokytojas gali naudotis vaizdo skambučiais?

Šiuolaikiniam mokytojui vaizdo konferencijų funkcijos atveria daugybę interaktyvaus darbo galimybių. Norėdami gauti geriausių rezultatų, apsvarstykite galimybę bendrinti ekraną, naudoti lentą ir įrašyti konferenciją. Jie yra veiksmingi abiejų kategorijų studentams: reguliariai lankantiems ir studijuojantiems nedalyvaujant.

Taigi galite vesti pamokas, individualias konsultacijas ir papildomus užsiėmimus. Jis dar geriau veikia su virtualiomis klasėmis ar kitomis platformomis ir veikia kaip užduočių priskyrimo, vykdymo, peržiūros ir vertinimo darbo vieta.

patarimai ir triukai

Norėdami produktyviai naudoti vaizdo konferencijas, atsižvelkite į šiuos patarimus:

  • dirbkite, kad įveiktumėte socialines kliūtis – paverskite savo bendravimą lygiateisiškesnį, nes kad ir kokie būtų žmonės gyvenime, jie visi yra klasės mokiniai;
  • nustatyti ir perduoti pagrindines taisykles ir gaires – organizuoti ir supaprastinti savo darbo modelį;
  • žinoti mažiau aiškias bendravimo formas – išskirti save kaip mokytoją, o juos kaip mokinius (ypač naudinga, jei užsiėmimus lanko įvairaus amžiaus žmonės);
  • klasėje užmegzkite akių kontaktą su kamera – nematote savo mokinių akis į akį, tačiau galite imituoti akių kontaktą, kuris yra toks svarbus informacijos perteikimui;
  • naudokite atsipalaidavimo pratimus – sunkus darbas yra gerai, kai jis tinkamai kaitaliojamas su atpalaiduojančiais ir atpalaiduojančiais pratimais.

Kad ir kokias technologijas naudotumėte, dauguma jų vis tiek priklauso nuo mokytojo elgesio. Taigi pasinaudokite proga naudoti nuotoliniam mokymui svarbius metodus ir apsvarstykite jo problemas.

Būti produktyviu mokytoju darosi vis sunkiau, tačiau pakeitus požiūrį ir tobulinant įgūdžius galima pašalinti su tuo susijusias problemas. Maksimaliai išnaudokite vaizdo konferencijų galimybes ir pamatysite neabejotinus nuotolinio mokymosi privalumus.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles