Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 1, 2022·5 min reading

Kaip organizacijos gali pasiruošti darbo erdvių ateičiai?

Mūsų darbo metodai sparčiai tobulėja. Įprasta darbo diena nebėra iš kalnų popierizmo nuo 9 iki 18 val. Darbo vieta vystosi tobulėjant biuro dizainui ir naujoms technologijoms.

Tikrai žinome, kad valdant pokyčius darbo vietoje įmonės niekada nebebus tokios, kokios buvo. Ateities įmonės darbo vieta gyvens naujoje erdvėje, kur fizinis biuras atliks lankstesnį vaidmenį nei bet kada anksčiau. Tai taps savotišku efektyviu inovacijų centru ir kolektyvinių problemų sprendimo vieta, nors ir internetu. Pavyzdžiui, jis rengs verslo renginius arba atliks darbus, kurių negalima atlikti atskirai virtualiame susitikime.

Kaip organizacijos gali pasiruošti darbo erdvių ateičiai

Kaip darbuotojai keičia savo darbo būdą?

Dėl pastarųjų pokyčių darbo vietoje ir ryšių technologijų raidos ribos nebėra kliūtis nuotoliniams darbuotojams atrasti besikeičiančią darbo aplinką. Dėl lankstaus darbo reiškinio darbuotojai ir įmonių savininkai dabar gali dirbti tokiu stiliumi, kuris jiems tinka. Jie gali vesti internetinius susitikimus naudodami nemokamą „iMind“ programą ir būti veiksmingi net nenuspėjamų pasaulio įvykių metu.

Išmanieji telefonai, didesnė „Wi-Fi“ prieiga, vaizdo konferencijos ir net nešiojami įrenginiai, tokie kaip „Apple Watch“, yra atsakingi už šią naują darbo vietos reiškinio ateitį.

Kaip atrodys užimtumo ateitis?

Kiekviena įmonė turi sugalvoti savo sprendimą, pagrįstą realia naujų pareigybių paklausa, talentų poreikiais ir atsižvelgdama į jų poreikius. Suprasdami šiuos elementus galėsite maksimaliai padidinti savo darbo erdvę ir pakelti biurą. Taigi, kokios bus darbo tendencijos ateityje?

Hibridinis darbo pobūdis

Buvo sutarimas, kad perėjimas prie mišrios darbo vietos bus tik laikinas ir galiausiai viskas grįš į įprastas vėžes. Tačiau patirtis rodo, kad tie, kurie naudojo šį formatą, nelinkę jo naudoti dar kartą, nes tai praktiška, efektyvu ir priimtina tiek darbdaviams, tiek darbuotojams.

Todėl tie, kurie ir toliau abejoja, ar tikslinga pereiti prie hibridinio formato, turėtų drąsiai ir bent pabandyti. Ir dabar atėjo laikas, nes daugelis įmonių jau išbandė ir priėmė daug naudingų technologijų, kurios supaprastina šį procesą.

Automatika

Technologijų pažanga ir automatizavimas ir toliau bus pagrindinis pokyčių variklis. Plačiai paplitęs mobiliųjų įrenginių, socialinių tinklų ir nešiojamų įrenginių naudojimas jau iš esmės keičia bendravimo su kolegomis, klientais ir darbdaviais būdą.

Virtuali darbo vieta

Mūsų gyvenimui didelę įtaką padarė bendradarbiavimo sistemos, kurias naudoja vis daugiau įmonių. Tačiau, stengdamosi diegti tokias technologijas, įmonės ims labiau vertinti individualią naudą darbuotojams, o ne verslo naudą (lankstus darbo laikas, pasiekimų pripažinimas, spartesnės inovacijos, produktyvumo padidėjimas ir kt.). Ir tai yra jūsų virtualios darbo vietos ateitis.

Vaidmenų ir procesų lankstumas

Vis daugiau pradedančių įmonių stengsis išlaikyti savo pradinį mažą dydį. Jie turės pagrindinę steigėjų ir svarbių darbuotojų grupę, o laisvai samdomi darbuotojai iš viso pasaulio eis kitas reikalingas pareigas. Didelės korporacijos vienu metu bando racionalizuoti savo organizacines struktūras ir įgyvendinti horizontalų valdymo stilių, panašų į Zapposo holakratiją.

Dėl to darbuotojai turės daugiau įgaliojimų valdyti projektus, bus panaikinta tradicinė pareigų hierarchija. Jie taip pat galės reikšmingiau prisidėti prie verslo augimo.

Kaip organizacijos gali pasiruošti darbo erdvių ateičiai? ➤ 2

Siekdamos kurti darbo vietas ateityje, įmonės pirmiausia turėtų taikyti mišrų požiūrį

Įmonės pradeda pastebėti naudą, kai neskiria dviejų valandų per dieną keliaujant į brangų biurą išsinuomoti, o darbuotojai džiaugsis galėdami dirbti iš namų. Be to, ši tendencija palaiko decentralizaciją ir regioninių miestų augimą.

Priimkite hibridinį modelį

Remiantis EY 2021 Work Reimagined Employee Survey, pereinant prie hibridinio ir nuotolinio darbo paradigmos reikės didelių investicijų į technologijas. Dauguma tyrimo dalyvių yra įsitikinę, kad norėtų dirbti dažniausiai namuose ar kitoje patogioje vietoje, o biure apsilankyti tik du ar tris kartus per savaitę.

Pergalvokite fizinę erdvę

Tikriausiai galite įsivaizduoti savo biuro dizainą, kai galvojate apie tai. Futuristas Jacobas Morganas teigia, kad taip bus ne visada. Jis prognozuoja, kad įmonės nustos investuoti į brangiai kainuojančias renovacijas, kurios tęsis amžinai, o fizinę erdvę pradės traktuoti kaip programinę įrangą, kurią reikia dažnai atnaujinti. Organizacijos taip pat domisi personalizavimo technologijomis, pavyzdžiui, atviromis darbo erdvėmis, kurios leidžia darbuotojams dirbti ten, kur reikia, dalijantis informacija apie pageidaujamą apšvietimą ir oro temperatūrą, taip pat visus savo kontaktus, projektus ir svarbius failus.

Tvarkyti pagrindinius žmogaus poreikius

Verslas pradeda vertinti ir net skatinti pertraukas darbe, kai gali nukreipti dėmesį į ką nors kita ir pagaliau rasti intriguojančių sąsajų, kurios veda į naujų idėjų kūrimą. Darbuotojams jau seniai buvo suteikta laiko dirbti su šalutiniais projektais ir siekti savo interesų tokiose firmose kaip Google, ir šis požiūris populiarėja tarp įmonių, kurių vadovams rūpi darbuotojų produktyvumas ir motyvacija.

Kaip galite pritaikyti savo darbo aplinką, kad neatsiliktų nuo dabartinių tendencijų?

Siekdamos palaikyti tvarumą ir sukurti tvarų veiklos modelį, įmonės siūlo savo verslo klientams galimybes, kurios padės sukurti mišrią darbo eigą visų pramonės šakų ir dydžių organizacijoms. Pavyzdžiui, sukurti debesų biurą.

„DaaS“ arba „Desktop as a Service“ programinės įrangos rinkinys leidžia lengvai nustatyti visą darbuotojo asmeninę darbo erdvę debesyje. Skirtingai nuo įprasto darbastalio, DaaS visos funkcijos ir reikalingos paslaugos darbuotojui teikiamos virtualia forma remiantis nuotoliniais serveriais, o ne fizine įranga. Tai vienas iš aspektų, kurio reikia laikytis norint paversti sistemą į hibridinį.

Kaip ateityje tobulinti nuotolines darbo vietas?

Auganti „gigonomika“ arba laisvai samdoma ekonomika per ateinančius dešimt metų bus siejama su kai kuriomis paklausiausiomis darbo vietomis. Tokių profesijų pavyzdžiai yra treneris, padedantis įmonėms sukurti optimalias darbo grupes konkretiems projektams, ir asmeninio prekės ženklo kūrimo pedagogas, padedantis konsultantams ir laisvai samdomiems darbuotojams parduoti savo paslaugas. Norėdami ir toliau kurti hibridinę, didelę ir motyvuojančią organizaciją šiandieniniame pasaulyje, turime suvokti šį faktą ir prisitaikyti prie pokyčių.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles