Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 7, 2022·5 min reading

Priežastys, kodėl verta rengti savo verslui skirtus mikro renginius

Pasauliui išėjus iš koronaviruso krizės, verslo renginių neprisijungus paklausa auga. Bet nemažėja – iki virtualių. Hibridiniai įvykiai lėtai, bet užtikrintai juda link viršūnės. Ką rinktis dabar? Ar vis tiek turėtumėte organizuoti internetinius mikro renginius?

Mažų renginių samprata: kas tai?

Renginių ir virtualių susitikimų rinkodara yra puikus internetinis įrankis beveik bet kokiam verslui. Renginiai gali išspręsti daugybę efektyvaus komandinio darbo problemų – nuo įmonės įvaizdžio stiprinimo, prekės ženklo žinomumo ir produkto pažinimo iki potencialių klientų generavimo ir tiesioginių pardavimų.

Mikro renginiai gali apimti bet kokį renginį, kuris vyksta ribotam žmonių skaičiui. Tai gali būti, pavyzdžiui, internetinis seminaras, „mastermind“, vaizdo konferencija ar net gyvos muzikos koncertas verslo partneriams. iMind yra galingiausia nemokama nuotolinio darbo ir virtualių susitikimų programėlė.

Priežastys, kodėl verta rengti savo verslui skirtus mikro renginius

Kokios yra mikroįvykių ypatybės?

Pirma, atsirado hibridinis renginių formatas. Pagrindas tas pats, žiūrovas jungiasi prie nuotolinės transliacijos, tačiau garsiakalbiai ir vedėjai yra specialiai sukurtoje ir specialiai transliacijai paruoštoje platformoje. Šiandien tai yra populiariausias renginio formatas. Santykinis organizavimo paprastumas ir daugybė galimybių išlaikyti žiūrovo dėmesį žaidime. Pavyzdžiui, yra įvairių galimybių bendrauti su dalyviais per klausimus ir balsavimą, viktorinas ir kitas interaktyvias parinktis.

Siekdamas padidinti pramogų ir įsitraukimo lygį, klasikinis verslo renginys pagaliau atkreipė dėmesį į susijusias sritis. Tada žmonės pradėjo vesti visiškai internetinius mikro renginius ribotam žmonių ratui, o tai atnešė daug naudos.

Rinkodaros teorijoje mikroįvykis dažnai visai nenagrinėjamas, nes jis skirtas tikslinei auditorijai, kurią sudaro minimalus žmonių skaičius. Mikro renginys ne rėkia, o tyliai šnabžda prekės ženklo žinią. Tai tinkama, kai reikia užmegzti ryšį su reikšmingu asmeniu ar mikrogrupe ir reklamuoti prekės ženklo vertę šios tikslinės auditorijos akyse.

Verslo susitikimas, romantiškas pasimatymas, atsitiktinis sutapimas gali būti priskirtas mikrorenginių kategorijai. Mikroįvykis dažnai naudojamas asmeninio prekės ženklo kūrimo praktikoje ir ribojasi su šiuolaikinėmis technologijomis, nes trukdo likusiai tikslinei auditorijai – savo prekės ženklo žinute suskaido šią kasdienybę į prieš ir po.

Pagrindiniai mikrorenginių privalumai

Kaip suprasti, kad internetinis formatas jums tikrai padės ir „nušaudys“? Ar jums reikia specialiai jums skirtų internetinių renginių? Kokia tokio renginio nauda?

Sveikata ir saugumas

Internetinis mikro renginys – ne tik kai kurių verslo problemų sprendimas, bet ir reikšmingas terapinis efektas. Jis skirtas parodyti darbuotojams, kad nepaisant atskirties ir atstumo vienas nuo kito, mes vis dar esame, o įmonė ir jos vadovai prisimena ir rūpinasi Jumis. Tačiau infekcijos rizika yra labai ribota.

Sumažinti išlaidas

Mikro renginys yra pigesnis nei didelis arba, juolab, neprisijungęs. Čia nereikia mokėti už salę ar didžiulę konferencijų salę, spausdinti kvietimus, užsisakyti maisto ir gėrimų ir pan.

Kokybė prieš kiekybę

Nedidelėje grupėje dalyviai gauna reikiamą informaciją iš pranešėjų, dalijasi žiniomis ir patirtimi su kolegomis, užmezga naujus ir palaiko senus ryšius, vadovauja ir mokosi bendrauti, džiaugiasi atmosfera ir maloniu bendravimu, gauna motyvacijos įgyvendinti idėjas ir sprendimus, iškilo renginio metu.

Pagerinkite savo hibridinių renginių patirtį

Pažodžiui viskas gali būti perkelta internete: paroda, konferencija, įmonės vakarėlis, koncertas ir net apdovanojimų ceremonija. Ir tai tikrai pagerina hibridinio renginio patirtį. Biudžeto derinimo su norimu rezultatu klausimas.

Dėl kokių priežasčių vyksta mikrorenginiai?

Vos per vienerius metus renginių industrija padarė didžiulį šuolį, o taip, kaip dabar atrodo internetiniai renginiai, net prieš metus buvo neįsivaizduojama. Daugelis įmonių jau suprato internetinių renginių vertę ir efektyvumą, pamatė jų potencialą, pradėjo maksimaliai išnaudoti šio formato teikiamas galimybes ir dalį savo tradicinių renginių neprisijungus perkėlė į internetinį ar hibridinį formatą.

Priežastys, kodėl verta rengti mikro renginius savo verslui ➤ 2

Tikslinės auditorijos aprėptis

Online leidžia padidinti aprėptį – išplėsti dalyvių skaičių, pritraukiant platesnę tikslinę auditoriją (iš kitų miestų ir šalių). Dar didesnį susidomėjimą sukels garsūs užsienio pranešėjai, apie kurių dalyvavimą kai kurie net nepagalvojo dėl savo atokumo ir didelių išlaidų. Taigi internete ištrinamos ribos ir informacija tampa prieinamesnė.

Pridėkite patirties naudos

Tinkamai suplanuotas ir organizuotas internetinis įvykis turės tokią pat vertę kaip ir neprisijungęs įvykis. Turinys čia yra svarbiausias dalykas – inscenizacija, koncepcija, scenarijus. Žmogus įgis visiškai naujos patirties, kitaip nei anksčiau.

Būkite lankstūs, turėdami patirties

Virtualios ir papildytos realybės rinka sparčiai auga, jos įrankiai jau seniai naudojami renginiuose. Visiškos skaitmenizacijos eroje metas pereiti prie vadinamųjų „figitalinių“ – integruotų komunikacijų skaitmeninių ir fizinių erdvių sandūroje, suteikiančios vartotojams naują patirtį.

Būkite kūrybingi su renginio turiniu

Šiandien internete yra daug daugiau nei tiesiog transliacijos ir vaizdo konferencijos – tai panardina žiūrovus į atmosferą ir neribotas vaizdo turinio galimybes. 3D studijose galite įgyvendinti visas drąsiausias fantazijas ir nėra kadrų, su kuriais nuolat tenka susidurti neprisijungus.

Įdiekite „išskirtinumą“ į savo prekės ženklą

Tinkle jūsų niekas neriboja, išskyrus technines galimybes, leidžiančias transliuoti internetinius įvykius į tinklą. Tai gana reikšminga internetinė premija, leidžianti padaryti reikšmingesnius ir išskirtinius renginius.

Padidinkite auditorijos dalyvavimą ir įtraukimą

Norėdami užfiksuoti ir išlaikyti savo dalyvį, padarykite jį pagrindiniu renginio veikėju. Tegul kalba, klausinėja, ką nors komponuoja, atsiunčia nuotrauką, tegul pajaučia savo reikšmę ir įsitraukimą.

Internetiniai renginiai – tai įrankis, kuris iš pradžių įsiveržė į mus kaip būdas „išgyventi“ ir laikinai pakeisti įvykius neprisijungus, tačiau dabar tai tapo tikrai visaverte alternatyva, o jos nenaudojimas yra rinkodaros nuodėmė.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles