Return to portrait mode to see the content
To main page
Rgs 13, 2022·3 min reading

Išsamus virtualių susitikimų vadovas 2022 m

Sparčiai tobulėjant vaizdo konferencijų technologijoms jos tapo dar vienu verslo pranašumu. Internetinės konferencijos itin naudingos versle, valdant komandą, organizuojant darbą, aptarnaujant klientus ir pan. Taigi kodėl nepasinaudojus šiuo nuotolinio ryšio režimu, kad žinotumėte savo prekės ženklą?

Virtuali konferencija
Virtualios konferencijos planavimas

Virtualios konferencijos koncepcija

Virtualios konferencijos labai skiriasi nuo internetinių susitikimų. Pastarasis yra veiksmingas retkarčiais ir reguliariems nuotoliniams komandos susitikimams, uždarose įmonės renginiams ir net kai kurioms progoms lauke.

Virtualios konferencijos įgalina viską, ko neįmanoma su vaizdo skambučiais: platų viešą komunikaciją, rėmėjų pritraukimą, išsamią duomenų analizę ir pan.. Jos panašios į webinarus, tačiau suteikia daugiau galimybių bendrauti, užmegzti verslo ryšius ir pan.

Kodėl virtuali konferencija?

Virtuali konferencija leidžia padidinti lankomumą. Kelionės reikalauja laiko ir išlaidų, o dalyviams daug geriau, jei jiems nereikės gaišti laiko ir pinigų kokiai nors abejotinai veiklai. Ir abejotina, jei nepasiūlysite nuotolinio dalyvavimo galimybės), jei jie turi alternatyvų.

Virtualios konferencijos tikslai

Bendrieji virtualių konferencijų planavimo tikslai:

  • galimi verslo tikslai – potencialių klientų skaičiaus didinimas, prekės ženklo žinomumas, bendruomenės įsitraukimas, pajamų generavimas;
  • socialiniai tikslai – nuo asmeninio tobulėjimo iki laisvalaikio.

Virtualios konferencijos organizatoriui visada geriau išsikelti du pagrindinius tikslus iš aukščiau išvardytų kategorijų. Tai verčia jus sutelkti dėmesį į kažką išmatuojamo ir veiksmingo.

Organizavimo etapai ir užduotys

Net bet kuri organizacija siūlo atlikti keletą pagrindinių žingsnių. Virtualios konferencijos atveju geresnių rezultatų galite pasiekti atlikę toliau nurodytus veiksmus.

  1. Sukurkite koncepciją – pagrindinę idėją, pagal kurią bus kuriamas jūsų planas.
  2. Sukurkite strategiją – kokius elementus naudosite siekdami savo tikslų.
  3. Pasirinkite programinę ir techninę įrangą – tai gali kainuoti.
  4. Pagalvokite apie registraciją ir auditorijos apklausas, kad rinktumėte duomenis.
  5. Surinkite atsiliepimus po internetinės konferencijos, kad sužinotumėte apie savo auditoriją ir atsižvelgtumėte į galimas klaidas.

Šie žingsniai padeda atskirti pareigas ir darbus, nes ruošiantis reikia atidžiai apsvarstyti daugelį aspektų. Galiausiai, jie leidžia geriau analizuoti ir palyginti įvykiui pasibaigus.

Rėmimo ypatybės

Internetinių konferencijų planavimo rėmimas suteikia galimybę sumažinti išlaidas ir atrodo labai panašus į renginį neprisijungus. Vienintelis skirtumas yra reklamos įgyvendinimo būdas. Be to, galite susidurti su rėmėjais, kuriuos sunkiau įtikinti. Čia reikia naudoti visus teigiamus duomenis (iš prognozės skaičiavimų ir ankstesnės analizės).

Kokius duomenis ir analizę galite gauti

Pagrindiniai duomenų tipai yra šie:

  • renginio duomenys – kas, kur, kaip ir kada buvo organizuota;
  • profilio duomenys – informacija apie dalyvius;
  • įtraukimo duomenys – sąveikos dinamika ir rezultatai.

Pirma, tai padės organizuoti palyginimą su ankstesniais įvykiais. Antrasis skirtas užpildyti arba sukurti jūsų potencialių klientų profilius. Pastarasis rodo jūsų strategijos efektyvumą.

Virtualioms konferencijoms reikalingas apgalvotas organizacinis požiūris. Tai daugiasluoksnis renginys, reikalaujantis tam tikrų priemonių. Norėdami gauti kuo daugiau naudos, turite daug dėmesio skirti detalėms.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles