Return to portrait mode to see the content
To main page
Rgs 29, 2022·3 min reading

Hibridinių konferencijų privalumai ir trūkumai

Vaizdo konferencijų galimybes dabar žmonės plačiai naudoja asmeniniam gyvenimui ir mokymuisi; įmonės verslo plėtrai. Išgirdę apie vaizdo konferencijas, dažniausiai kalbama apie jų naudą, o retai – apie kokias nors technines problemas, kurias reikia išspręsti. O kaip kažkas tarp virtualaus ir gyvo?

Hibridinė konferencija
Hibridinė konferencija

Kas yra hibridinė konferencija?

Mišri konferencija – tai renginys, vykstantis fizinėje vietoje ir paprastai turintis visas įprastinio susitikimo ne vietoje ypatybes, tačiau turintis buvimo internete elementą. Taigi, jei tai yra koks nors pristatymas, pavyzdžiui, žmonės gali susirinkti kokioje nors salėje, pranešėjai kalbės nuo scenos arba nuotoliniu formatu, o jūs žiūrėsite jį internetu. Primena transliuotojus, bet dažniausiai yra galimybė užduoti klausimus ir dalyvauti.

Kodėl hibridinės konferencijos rengimas yra gera idėja?

Integravę internetinę konferenciją į tiesioginį renginį, galite rasti daug informacijos pateikimo galimybių. Pavyzdžiui, net jei iš anksto įrašysite kokią nors panelinę diskusiją mišriu formatu ir pradėsite transliaciją internetu, tai bus įspūdinga. Po pandemijos šį formatą naudoja ir televizijos programos (pavyzdžiui, prancūziškos „C Dans l'Air“).

Hibridinių konferencijų privalumai

Tarp pranašumų, išskiriančių hibridinius renginius, rasite:

  • geriausi fiziniai ir virtualūs renginiai – mobilumas ir lankstumas, viena vertus, ir tiesioginis bendravimas, kita vertus;
  • įvairios uždarbio galimybės – efektyvus valdymas nukreips rėmimą į jūsų pusę;
  • Narių pasirinkimai – siūlomos galimybės tinka bet kokio tipo nariams;
  • tai kažkas naujo – tokių renginių naujumas yra dalis įspūdingų rezultatų.

Atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus, kai nuspręsite, ar rengsite hibridinį renginį, ar ne.

Hibridinių konferencijų trūkumai

Tirdami hibridinių konferencijų privalumus ir trūkumus, visada turėtumėte žinoti apie tam tikrus nemalonumus – realius ar galimus. Taigi apsvarstykite:

  • dviejų konferencijų poreikis vienoje – formatų derinys reiškia daugiau atsakomybės;
  • didelio biudžeto reikalavimai – užtikrinti komfortą tiek asmeniniams, tiek nuotoliniams dalyviams;
  • bendros patirties iškraipymo rizika – pasirūpinkite programa, kurioje dalyvautų abiejų tipų dalyviai;
  • tik kelios sėkmės istorijos, iš kurių galima pasisemti įkvėpimo – dėl brangaus organizavimo ir sudėtingo planavimo žmonės neturi daug kolektyvinės patirties sėkmingiems pavyzdžiams kurti.

Derinant metodus reikia suderinti taktiką ir suderinti priemones, kurias naudojate rengdami konferenciją.

Ar hibridinis konferencijos formatas jums tinka?

Norėdami sužinoti, ar galite surengti mišrią konferenciją, turėtumėte apsvarstyti savo biudžetą, susitikimo temą, sąveikos formatą (verslo susitikimas, rinkodaros pasiūlymas, internetinis seminaras ir kt.) ir savo darbotvarkę. Jei manote, kad jūsų išteklių organizacijai pakanka, pabandykite. Tačiau jei jūsų programinės įrangos strategija ar vaizdo konferencijų programinė įranga nėra pakankamai stipri, vaizdo konferencijų teikiama nauda atsilieps jums. Ir galiausiai įgyvendinimas bus netvarka.

Esmė ta, kad jūs turite puikią galimybę naudotis pelningiausiomis abiejų formatų funkcijomis: nuotoliniu būdu ir asmeniškai. Bet tai veikia tik kruopščiai pasiruošus ir tiksliai planuojant. Išmintingai naudokite savo išteklius ir pasieksite viršūnę.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles