Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 20, 2022·5 min reading

Patarimai, kaip pasiruošti nuotoliniam pokalbiui

Interviu internetu, per nemokamą vaizdo konferencijų programą iMind, ar kitas komandos susitikimų programas darbdaviai aktyviai naudojasi, nes nuotolinis formatas leidžia neeikvoti laiko ir pinigų, pavyzdžiui, komandiruotėse vesti ir išlaikyti pokalbius. Kaip pasiruošti interviu internetu? Surinkome geriausius sėkmingo interviu patarimus.

Patarimai, kaip pasiruošti nuotoliniam pokalbiui

Kas yra darbo paieškos procesas?

Tam, kad bet koks projektas įmonėje būtų įgyvendintas, jis turi būti suplanuotas iš anksto ir veikti pagal planą, jį koreguojant priklausomai nuo besikeičiančių aplinkybių. Darbo paieška yra jūsų projektas. Todėl jį reikėtų suskirstyti į tam tikrus etapus, po kurių kiekvieno turi būti pasiektas tam tikras rezultatas, tik tada galima judėti toliau. Apsvarstykite visus darbo paieškos etapus, įskaitant pokalbių eigą, nurodydami pagrindines problemas.

  • 1 etapas. Informacijos apie tai, kas vyksta darbo rinkoje, rinkimas. Jūsų tikslo nustatymas. Nuo pat pradžių turite aiškiai suformuluoti ir suprasti, kokį rezultatą norite gauti.
  • 2 etapas. Pasiruošimas darbo paieškai. Gyvenimo aprašymo sudarymas. Jūsų CV turi atitikti visuotinai priimtus informacijos pateikimo standartus.
  • 3 etapas. Bendravimas su potencialiais darbdaviais. Jūsų virtualus susitikimas turėtų būti efektyvus, o pagrindinis tikslas turėtų būti išlaikyti pokalbį. Šiame straipsnyje mes išsamiai aptarsime šį klausimą.
  • 4 etapas. Nauja darbo vieta. Prisitaikymas ir pripratimas prie naujos darbo vietos. Svarbiausia nuo pirmųjų dienų įvertinti psichologinį klimatą kolektyve, kad būtų sukurta patogi aplinka, nes konfliktai su kolegomis niekada neprisidėjo prie karjeros.

Kas yra nuotolinis interviu ir kokios jo savybės?

Internetinis pokalbis yra patogi darbo paieškos priemonė. Pastaruoju metu interviu internetu tampa vis populiaresni ir turi savų privalumų. Pirma, tai sutaupo daug laiko: net jei jūsų potencialus darbas yra kitame mieste, pokalbio galite atlikti neišeidami iš namų. Antra, interviu internetu taip pat sutaupo pinigų – jums nereikia leisti pinigų kelyje. Trečia, tokį pokalbį lengva pasiekti ir jam pasiruošti be didelių pastangų. Ketvirta, ruošiantis interviu internetu, jūs pats nusprendžiate, kokioje srityje būsite – tai suteiks komforto ir pasitikėjimo savimi. Pažvelkime į keletą nuotolinio interviu patarimų.

Ką daryti prieš nuotolinį pokalbį?

Kaip ir bet kuriai kitai derybų rūšiai, interviu internetu turi būti kruopščiai ruošiamasi, atsižvelgiant į tam tikras taisykles, kad nebūtų precedentų: „kažkas staiga nutiko ne taip“.

Pasirinkite šviesią, patogią vietą

Jūsų veidas turi būti aiškiai matomas pašnekovui. Šviesa iš užpakalio neturėtų būti per stipri; kitu atveju pašnekovas ekrane matys tik tavo tamsų siluetą. Sėdėkite priešais langą; jei tai neįmanoma, įjunkite lempą, kad šviesa gerai apšviestų veidą.

Sukurkite namų biurą

Pirma, jis turi būti švarus ir šviesus. Antra, pašalinkite iš vizualinės erdvės visus asmeninius daiktus: minkštus žaislus, puodelius ir pan.. Iš anksto pasirūpinkite fonu: nors jūsų veidas bus raktas, fonas taip pat bus kadre, todėl darbdavys atkreips dėmesį į tai. Geriausia, jei kalbate įprastos sienos fone (verslo stiliui).

Patikrinkite įrangą

Sutarę laiką, pasirūpinkite technine įranga. Jeigu anksčiau nesinaudojote iMind ar kita darbdavio siūloma paslauga, atsisiųskite programą į savo kompiuterį ar telefoną (jei leidžia techninės galimybės) ir užsiregistruokite. Atminkite, kad jūsų profilio vardas turi būti tinkamas, dalykiškas, trumpas ir rimtas.

suknelės dalis

Pokalbis iš namų nereiškia, kad galite stovėti prieš kamerą apsirengęs marškinėliais ar senu džemperiu. Darbdavys įvertins jūsų atitikimą dalykiniam drabužių ir plaukų stiliui, o tai bus pliusas kreipiantis dėl darbo.

Rūpinkitės smulkmenomis

Viskas turi būti po ranka. Turėkite bloknotą ir rašiklį, jei prireiktų ką nors užsirašyti. Taip pat atsispausdinkite savo gyvenimo aprašymą, paruoškite diplomus, rekomendacijas ir kitus dokumentus.

Ką daryti pokalbio metu?

Štai keletas patarimų, kaip elgtis interviu.

Būk pasiruošęs

Jei prieš pokalbį jaudinatės, užsirašykite klausimus, kuriuos norite užduoti darbdaviui, kad jų nepamirštumėte. Taip pat pasidėkite prieš save visą reikalingą informaciją, surašytą ant popieriaus, jei nepasikliaujate savo atmintimi: vardą ir pavardę bei baigimo datas, specialybes.

Pažiūrėk į kamerą

Jei naudojate kelis kompiuterio monitorius, vaizdo skambučių paslaugą paleiskite arčiausiai esančiame, kad galėtumėte palaikyti akių kontaktą su kitu asmeniu.

Pauzė tarp klausimų ir atsakymų

Taip pat turėtumėte daryti pauzes tarp klausimų ir atsakymų, kad jūsų kalba neatrodytų įsimintina arba nekiltų jausmas, kad kalbate tik jūs.

Ką daryti, jei kyla techninių problemų?

Svarbus skirtumas tarp pokalbio internetu ir tradicinio interviu yra komunikacijos priemonių naudojimas. Prieš pokalbį verta pasitikrinti kameros ir garso kokybę, o geriausia atlikti bandomąjį vaizdo skambutį su draugais.

Darbuotojai gali naudotis įvairiomis vaizdo komunikacijos paslaugomis: „iMind“, „FaceTime“ ir kitomis. Jei per dieną turite keletą interviu naudodamiesi skirtingomis svetainėmis, geriau visas paslaugas išbandyti iš anksto. Tada jums nereikės skubėti kurti programų tarp interviu.

Patikrinkite, koks fonas patenka į fotoaparatą. Pasistenkite pašalinti visas smulkmenas, kurios gali atitraukti verbuotojo dėmesį arba sukelti jam klausimų. Jei bute ar name yra dar kas nors, paprašykite, kad jūsų netrukdytų pokalbio metu.

Galiausiai svarbu atsiminti, kad bet kokia technika gali sugesti. Su verbuotoju verta pasikeisti telefono numeriais: tęskite pokalbį net išjungus internetą ar užšalus kompiuteriui.

Kaip išsiskirti nuotolinio pokalbio metu?

Visiems patinka savimi pasitikintys žmonės, kurie žino, kur eina ir ko nori iš gyvenimo bei darbo. Jei taip jautiesi, tai ir atrodysi atitinkamai, o įspūdis apie tave bus pats geriausias.

Linkime puikių interviu internetu ir sėkmės ieškant savo svajonių darbo!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles