Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 19, 2022·4 min reading

Patarimai, kaip dirbti iš bet kurios vietos

TinyPulse tyrimas, kuriame dalyvavo beveik 200 000 žmonių, parodė, kad nuotoliniai darbuotojai yra produktyvesni ir laimingesni nei dirbantys biure. Tad nenuostabu, kad vis daugiau darbuotojų dirba nuotoliniu būdu ir rengia virtualius susitikimus įmonėms visame pasaulyje. Pažiūrėkime, kaip padaryti šį pažinčių procesą efektyvų ir malonų įvairiose vietose.

Patarimai, kaip dirbti iš bet kur

Ką nuotolinis darbas reiškia šiuolaikiniame amžiuje?

Darbdaviai ir darbuotojai vis dažniau renkasi efektyvų darbą nuotoliniu būdu. Laisvai samdomas darbas – tai darbas versle, tačiau jis neapsiriboja biuru. Ekspertas dirba įmonėje ir gauna atlyginimą, tačiau į biurą neina. Jie mieliau dirba iš bet kurios kitos jiems patogios vietos.

Kas paaiškina kylančią tendenciją?

Mes tai skolingi technologijų plėtrai. Kai visi yra čia, nebeturime darbo susitikimų tame pačiame biure. Tam naudojame iMind, Zoom ir Skype online. Įmonės dokumentacija visada yra po ranka „Dropbox“. Kuriame ir redaguojame atitinkamą turinį realiuoju laiku Google diske. „Slack“ klausimai, į kuriuos reikia atsakyti nedelsiant, aptariami teminiais kanalais.

Pagrindinės nuotolinio darbo savybės ir privalumai

Nuotolinis darbas (kartais vadinamas nuotoliniu darbu) skiriasi nuo laisvai samdomo darbo. Pastarosios yra vienkartinės užduotys, už kurias mokama kas valandą arba iš anksto. Kai tik darbai atliekami ir sumokama kaina, bendradarbiavimas baigiasi. Net jei viena organizacija turi dvi ar tris iš šių užduočių, ji vis tiek laikoma laisvai samdoma.

Dauguma nuotolinių darbuotojų gali judėti savo tempu ir pritaikyti savo tvarkaraštį, kad dirbtų produktyviausiomis valandomis, o tai padidina jų produktyvumą ir pasitenkinimą darbu.

Kai dirbate nuotoliniu būdu ir rengiate virtualų susitikimą, galite pasirinkti aplinką, kuri geriausiai atitinka jūsų profesiją, nesvarbu, ar tai jaukus butas, ar miela kavinė nuotoliniam komandiniam darbui. Galite dirbti klausydami mėgstamos muzikos, nesijaudindami, kad nuliūdinsite savo kolegas. Įrodyta, kad tai pagerina motyvaciją darbo vietoje, darbuotojų lojalumą ir novatorišką mąstymą.

Darbo iš skirtingų vietų ypatumai

Be namo yra ir kitų patogių vietų. Jūsų produktyvumas padidės, jei naudosite bendradarbystės erdves, kavines, bibliotekas, bendruomenės centrus ir kitas vietas, panašias į biuro aplinką.

Namų biuras

Galbūt dirbsite namuose produktyviau, jei pasinaudosite ryšiu, kurį jūsų smegenys sukuria tarp darbo ir darbo vietos. Darbams geriausia skirti atskirą namo dalį, tačiau jei tai neįmanoma, vis tiek verta tai padaryti. Būtina apibrėžti šią erdvę kaip tik jūsų biurą, o likusi jūsų namų dalis liks jūsų asmenine prieglobsčio vieta. Taigi tai taip pat suteikia galimybę tai padaryti simboliškai, kai išeinate iš darbo pertraukai arba darbo dienos pabaigoje.

Auto biuras

Žmonės kartais turi dirbti iš savo automobilių, nes yra per daug užsiėmę vaikų priežiūra namuose arba tiesiog daug vairuoja. Šiuo atveju reikia atsižvelgti į daugelį dalykų. Pirmiausia jums reikia patikimų ausinių profesionaliems skambučiams, tada – nešiojamojo kompiuterio ar išmaniojo telefono įkroviklio. Žinoma, pasirūpinkite, kad stuburas ir nugara būtų patogūs. Paimkite nugaros pagalvę ir patogiai atsisėskite.

Kavinė

Daugelis įmonių reikalauja, kad kiekvienas darbuotojas darbo vietoje praleistų 8 valandas. Tačiau nepriklausomi rangovai gali dirbti bet kur, o tai jums gera žinia. Kavinėse daugelis žmonių nori atlikti savo užduotis ir dirbti. Darbas kavinėje, o ne biure yra ne tik patogesnis, bet tyrimai taip pat parodė, kad tai gali paskatinti jus labiau entuziastingai dirbti.

Taip pat turėtumėte nepamiršti, kad jei dažnai naudojatės nemokama vaizdo konferencijų programėle „iMind“ ir daug skambinate darbe, jums reikės patikimų ausinių ir mikrofono.

Kelionės ir darbas

Norint efektyviai dirbti nuotoliniu būdu, jums reikės interneto. Taigi, planuodami atostogas turėtumėte vengti planuoti ilgą buvimą vietoje be bendravimo. Atrodo, kad tai fantastiška vieta atsipalaiduoti izoliuotose salose viduryje vandenyno, atokiau nuo visuomenės, bet ne darbui.

Kaip bet kurioje vietoje jaustis patogiai?

Bet kur gali būti patogi vieta dirbti. Nuspręskite vietą savo darbo vietai, net jei tai tik kėdė svetainės kampe, uždengta antklode. Tačiau stalas ir kėdė būtų buvę geresni.

Labai svarbu žinoti, kad darbui ir laisvalaikiui skirtos atskiros jūsų namų zonos. Čia turi būti tik darbas, ir tai turi būti atliekama patogioje aplinkoje. Asmeninio ir profesinio gyvenimo atskyrimas yra antras svarbus žingsnis.

Linkime sėkmingos darbo savaitės ir gražaus savaitgalio!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles