Return to portrait mode to see the content
To main page
Rgs 30, 2022·3 min reading

8 įpročiai, kurie sugadina jūsų nuotolinius susitikimus

Vaizdo susitikimai yra efektyvi darbo organizavimo ir atlikimo priemonė: jie suteikia komfortą, greitį ir taupo išteklius. Tačiau internetinėms konferencijoms reikia tam tikro pasiruošimo, nes jos skiriasi nuo susitikimų vietoje. Ką galima padaryti ne taip ir ko reikėtų vengti rengiant nuotolinį verslo susitikimą ar dalyvaujant jame?

Internetinių susitikimų etiketas
Internetinių susitikimų etiketas

Virtualūs susitikimai ir jų vieta šiuolaikiniame verslo pasaulyje

Vaizdo konferencijos užėmė reikšmingą vietą nuotolinio ryšio nišoje. Vis daugiau žmonių atkreipia dėmesį į vaizdo konferencijų programinės įrangos teikiamas galimybes. Tiksliau, šios priemonės padeda sutaupyti laiko, suteikia daugiau galimybių įdarbinti ir įsidarbinti, organizuoti bet kokius renginius ir pan. Tačiau šį rezultatą vis tiek gali pašalinti žmogiškasis faktorius – neatidus požiūris.

Virtualaus susitikimo etiketas: kodėl jis veiksmingas vaizdo skambučiams?

Internetiniai susitikimai reikalauja ypatingo elgesio ir pasiruošimo. Lygiai taip pat, kaip biure atrodote išpuoselėtas ir apsirengęs, turėtumėte pasiruošti vaizdo skambučiui. Taigi internetinių susitikimų etiketas egzistuoja siekiant užtikrinti geresnį bendravimą ir santykių kūrimą. Tai, kaip žmogus tai stebi, liudija jo dėmesingumą, atidumą, pagarbą ir profesionalumą.

Įsivaizduokite, kad žmonės biure vaikšto su juodais maišais ant galvų, mėtosi popieriais ir kviečia į projekto susitikimus sakydami, kad įjungė kompiuterį. Atrodo, kad tai perdėta, bet „Hangout“ etiketo trūkumas atrodo toks pat gremėzdiškas ir neadekvatus. Tačiau kai žmonės laikosi taisyklių, tai padeda išlaikyti visą komandą organizuotą ir produktyvią. Jei taip, tai sukuria augančią pagarbą ir draugišką atmosferą tarp profesionalų, o tai visada pagerina darbo eigą.

Blogi įpročiai, kurie sugadina nuotolinius susitikimus

Kviesdami susitikti, turite atsiminti keletą dalykų, kad išvengtumėte nesusipratimų, painiavos ir bet kokių trukdžių. Jei tai praleisite, baigsite neveiksmingą susitikimą, kuris sugaiš laiką ir nebus produktyvus. Šie įpročiai sukelia blogą konferencinį pokalbį:

  • darbotvarkės nebuvimas – neturėdami plano greitai prarandate diskusijų liniją ir galite pamiršti svarbius klausimus, kuriuos reikia spręsti;
  • pamiršus išjungti garsą – foninis triukšmas ar klaviatūros bakstelėjimas pertraukia ir erzina dalyvius;
  • pasyvus klausymasis - taip parodote nepagarbą ir praleidžiate svarbius dalykus, apie kuriuos žmogus kalba;
  • kelių užduočių atlikimas – tai sujaukia visą komandą, ir dėl to jums darosi dar blogiau nei dirbdami lėčiau, bet nuosekliai;
  • palikus išjungtą kamerą – kyla klausimų apie tavo buvimą ir dėmesingumą (kam kalbėti, jei niekas neklauso?);
  • proceso trūkumas – pasyvūs ir vangūs susitikimai yra neproduktyvūs;
  • rezervavimo grupė yra nenaudinga – jei paprašysite susitikimo internetu, turėsite daug ką pasakyti;
  • mažas įsitraukimas – kai kalba tik vienas žmogus arba yra ilgos pauzės, kai nieko nevyksta, žinokite, kad tai neefektyvi kalba

Atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus, kurių venkite, ir jūsų darbas bus daug geresnis.

Įmonės plačiai naudoja vaizdo konferencijas, tačiau žmonės turi patys mokytis etiketo. Dauguma šių taisyklių yra grynai logiškos, kitos yra susijusios su programine įranga ir įrenginiu. Bet jei atsižvelgsite į pagrindinius, jūsų komandinis darbas žymiai pagerės.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles