Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 13, 2022·5 min reading

Pagrindinės nuotolinių darbuotojų klaidos

Daugeliui nuotolinis darbas ir virtualūs susitikimai tapo išeitimi iš sunkių aplinkybių. Darbas namuose gali pakenkti jūsų karjerai. Ar esate tikri, kad viską darote teisingai, kad galėtumėte efektyviai dirbti komandoje?

Ką nuotolinis darbas reiškia šiuolaikiniame verslo pasaulyje?

Kai kuriose įmonėse nuotolinis darbas visada buvo įmanomas; tiesiog COVID-19 pandemija paspartino šią tendenciją ir visiems laikams pakeitė įprastos darbo dienos idėją.

Šiandien 85% vadovų sutinka, kad nuotoliniai darbuotojai jų komandoje yra nauja norma (pagal We Work Remotetely). Šis veiklos modelis padidino produktyvumą telekomunikacijų, bankininkystės ir draudimo srityse. Tuo pat metu nuotolinis darbas pasirodė neefektyvus energetikos, komunalinių paslaugų ir švietimo srityse. Nuotolinis darbas mūsų muitinėje ar gamyboje taip pat sunkiai įsivaizduojamas.

Pagrindinės nuotolinių darbuotojų klaidos

Prognozuojama, kad IT pramonė buvo geriau pasirengusi sėkmingai dirbti nuotoliniu būdu ir buvo mažiau paveikta perėjimo prie nuotolinio darbo nei kiti.

Privalumai dirbant nuotoliniu būdu

Dėl koronaviruso protrūkio kelios įmonės perkėlė savo darbuotojus dirbti nuotoliniu būdu. Derybos ir susitikimai dabar dažniausiai vyksta virtualiai naudojant nemokamą internetinę „iMind“ programą. Be to, vaizdo konferencijos ir virtualūs susitikimai savo produktyvumo požiūriu dažnai būna daug efektyvesni bendradarbiavimui nei tikri susitikimai: kaip rodo praktika, dalyviai daugiau kalba apie verslą ir sutelkia dėmesį į pagrindines įmonės problemas.

Tačiau dalykinis bendravimas su šefu ir kolegomis vaizdo nuoroda iš namų virtuvės ar svetainės gali virsti daugybe spąstų. Todėl dalyvavimas tokiuose susitikimuose reikalauja kruopštaus pasiruošimo.

Štai pagrindiniai darbo nuotoliniu būdu pranašumai:

  1. Galimybė pasirinkti savo tvarkaraštį.
  2. Darbuotojų lojalumas dirbti našiau ir „suprasti“ darbą.
  3. Taupykite laiką ir pinigus: darbuotojams, kelyje, pietums, drabužiams; įmonėms, biurų priežiūrai, naujų darbuotojų įdarbinimui ir mokymui.
  4. Pragyvenimo lygio kėlimas. Nuotoliniams darbuotojams darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra yra daug lengviau.

Kokias klaidas dažniausiai daro nuotoliniai darbuotojai?

Daugelį žmonių nuotolinis darbas traukia dėl jo įvairovės ir naudingumo. Tačiau turime atsiminti, kad darbas ne biure gali ir sumažinti, ir sukurti naujų trukdžių. Čia pateikiamos dažniausiai nuotolinių darbuotojų daromos klaidos.

Patogiai dirbkite ant lovos ar sofos

Kad ir kaip patogiai jaustumėtės su mėgstamomis pižamomis ir ant sofos, jos mažina produktyvumą ir padidina tikimybę, kad išvis neisite į darbą. Tiesiog apsirenkite tuo, ką vilkėtumėte biure, ir atsisėskite prie savo stalo. Tai padės pasiruošti darbui.

Trūksta derinimo

Visi turime aiškų ritmą, o kai kolektyvas pradeda dirbti fragmentiškai, kiekvienas komandos narys greičiausiai stengsis susiplanuoti darbo dieną taip, kaip jam tinka. Kai darbuotojai negali visą laiką kalbėtis tarpusavyje, bendras projekto greitis sumažėja. Šiandien jie nustatė užduotį, rytoj atsakymas paruoštas, poryt parodė klientui, tada grįžo redagavimai ir viskas iš naujo. Tai sukelia tam tikrų problemų ir vilkina darbo eigą.

Pagrindinės nuotolinių darbuotojų klaidos ➤ 2

Neefektyvus bendravimas

Dažniausia komunikacijos forma dirbant nuotoliniu būdu yra tekstas. Tačiau tekstas blogai perteikia emocijas. Tą pačią frazę galima interpretuoti daugybe būdų. Nesusipratimai, daugybė taisymų ir net konfliktai galimi vien dėl to, kad vienas iš darbuotojų neperskaitė laiško arba jį neteisingai suprato.

Susitikimas su nuovargiu

Visi mano, kad poilsis – tik tinginystė, tačiau poilsiui reikia ir jėgų. Nereikėtų grįžti namo iš darbo jaustis kaip citrina, kai net trumpam pasivaikščioti lieka mažai energijos.

Aš visada dirbu

Jei darbo vietoje pradėjote dirbti 9 val. ryto, tą patį reikėtų daryti ir namuose. Netrikdykite biologinių ritmų, nes karantinas nėra amžinas, o norint juos atkurti reikės įdėti daug pastangų. Net jei jūsų namai yra jūsų biuras, jis lieka jūsų namais po 18:00 val.

Kaip išvengti šių klaidų?

Čia yra geriausias patarimas, kaip išvengti klaidų, apie kurias rašėme anksčiau.

Įjunkite ergonomišką nuotolinę darbo vietą

Darbui turite vieną naršyklę su atvirais darbo skirtukais, pramogoms – kitą. Asmeniniam paštui ir naujienoms skaityti ryte – viena programėlė, pavyzdžiui, telefonas, darbo korespondencijai – asmeninis kompiuteris. Vienas dalykas yra laikas ir vieta darbui, kitas laikas ir vieta pietums ir bendravimui su artimaisiais ir t.t.

Vykdykite kasdienę ar savaitinę veiklą

Sunku išlaikyti gerą fizinę formą, jei didžiąją dienos dalį neišeinate iš namų. Štai kodėl svarbu turėti kitų pomėgių už namų biuro ribų. Pavyzdžiui, susiraskite hobį, kuris būtų siejamas su fizine veikla ir mankšta – nuo ​​įprastos kelionės į sporto salę iki futbolo vakarais.

Aktyviam bendravimui naudokite rekomendacijas

Jei rytą praleidžiate skaitydami daugybę el. laiškų ir atlikdami menkas užduotis, laikas suprasti, kaip svarbu naudoti kelis standartinius metodus, kad optimizuotumėte savo produktyvumą ir bendravimą. Naudokite gaires ir įsitikinkite, kad bendraujate aktyviai.

Reguliariai planuokite vaizdo skambučius

Įtraukite nuotolinius komandos narius į tam tikrą bendravimo formą kiekvieną dieną. Bendravimui naudokite kelis kanalus. Jei priverstinis išsiskyrimas užsitęs, suplanuokite reguliarų susitikimą akis į akį. Suteikite atokiems žmonėms kuo daugiau prieigos prie jūsų. Prisiminkite, kad neseniai buvote matytas derybose, vakarieniavote su jumis, atėjote prie jūsų stalo ir pan.

Kadangi darbas nuotoliniu būdu ir lankstumas daugeliui darbuotojų tampa norma ir greičiausiai išliks ateityje, svarbu optimizuoti savo produktyvumą sukuriant darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles