Return to portrait mode to see the content
To main page
Bir 10, 2021·6 min reading

Kokia įranga reikalinga verslo konferencijai

Kokia įranga reikalinga verslo konferencijai

Artėja vaizdo skambutis. Rekomenduojame patikrinti vaizdo konferencijų įrangą: gaila, jei skambutis nepavyksta, nes jis prastos kokybės. Advokatas Rodas Pontonas to nepadarė prieš vaizdo skambutį 394-ajame Teksaso apygardos teisme. Teko įrodyti teisėjui ir 10 milijonų Youtube vartotojų, kad jis ne katinas.

Kai kurioms vaizdo ryšio platformoms reikalinga nuosava įranga . Tai netaikoma žiniatinklio konferencijų programinei įrangai, tokiai kaip Zoom, iMind, Teams. Jei jūsų konferencija vyksta žiniatinklyje, įsigykite mikrofoną, ausines, kamerą ir plačiajuosčio interneto prieigą bei pasirenkamą lempą.

Įrenginiai nėra ypatingi tik šioms programoms – tiks bet kuris. Mes išanalizuosime kiekvieną iš taškų ir pasiūlysime biudžetą bei brangius variantus:

Fotoaparatas
Mikrofonas
Ausinės
Ausinės
Lempa

Jei ieškote konferencijų salės įrangos , peržiūrėkite šį straipsnį apie Habr .

Vaizdo ryšio įrenginių sąrašas

Fotoaparatas

Bloga kamera sugadins vaizdo skambutį ir pavers jį įprastu telefono skambučiu. Pagrindinis dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį renkantis internetinę kamerą, yra skiriamoji geba. Gaukite aukštos kokybės vaizdą su 1280x720 (HD) ir 1920x1080 (FullHD) raiška.

Vaizdo konferencijoms skirtos internetinės kameros yra nebrangios ir brangios
Kokią internetinę kamerą pirkti vaizdo konferencijoms

Biudžetinis variantas: A4Tech PK-910H. Maždaug 2100 rublių.

Šios kameros raiška yra 1920x1080p – Full HD. Prietaisas yra ant vyrio – sukite kaip norite. Taip pat suderinama su Linux.

Brangus pasirinkimas : Logitech StreamCam. Maždaug 12500 rublių.

„Full HD“ ir 60 kadrų per sekundę padidins vaizdo kokybę vaizdo skambučio metu. Ši kamera tinka ir turinio kūrimui. Kalbėtis su kuo nors ir norite įrašyti? Organizuoti internetinį seminarą? „Logitech“ turi automatinį fokusavimą ir gali stebėti jūsų veido judesius. Sujunkite tai su skambučių įrašymu ir jūsų vaizdo konferencija bus efektyvesnė nei tiesioginis susitikimas!

Prieš įeidami į kambarį patikrinkite fotoaparatą. Priėmę kvietimą į konferenciją pamatysite nuotrauką iš kameros, kurią matys jūsų pašnekovai. Įsitikinkite, kad kadre nieko daugiau nėra ir atrodote reprezentatyviai. Apie etiketą ir išvaizdą plačiau kalbame čia .

Kokia įranga reikalinga verslo konferencijai ➤ 3
Kaip išbandyti savo internetinę kamerą prieš vaizdo konferenciją

Mikrofonas

Išorinis mikrofonas yra tai, ko jums reikia aukštos kokybės vaizdo ryšiui.

Kaip ir su fotoaparatu, prieš įeidami į kambarį išbandykite mikrofoną.

Kaip pasirinkti tinkamą mikrofoną
Kokį mikrofoną pirkti vaizdo susitikimams

Biudžetinė parinktis : JOUNIVO USB įrašymo mikrofonas. Maždaug 2000 rublių.

Paprastas mikrofonas su foniniu apšvietimu, kuriuo galima išjungti garsą. Nepaisant mažos kainos, jis suteikia gerą garso kokybę.

Brangus pasirinkimas : Blue Yeti USB mikrofonas. Maždaug 12 000 rublių.

Šiuo mikrofonu įrašoma muzika, o YouTube transliuotojai ir tinklaraštininkai jį naudoja tiek pavieniams vaizdo įrašams, tiek interviu. Mikrofonas turi 4 režimus, kurie tinka bendravimui 1 prieš 1 arba 2 prieš 1, jei sėdite su kolega.

Ausinės

Nepirkite garsiakalbių. Jie naudingi tik tuo atveju, jei daug jūsų yra toje pačioje patalpoje ir žiūrite pristatymą per vaizdo nuorodą. Ir net šiuo atveju geriau naudoti ausines. Garso kokybė juose yra aukštesnė nei garsiakalbių, be to, jie neskleidžia jokio triukšmo.

Kokia įranga reikalinga verslo konferencijai ➤ 5
Kokias ausines pasirinkti vaizdo skambučiams

Biudžeto variantas: Sennheiser HD 206. Maždaug 1200 rublių.

Paprastos ausinės su gera garso kokybe. Jie turi daug galimybių reguliuoti galvos formą ir priglusti prie ausų. Jie pigūs, veikia gerai.

Brangus pasirinkimas: Sony WH-1000XM4. Maždaug 30 000 rublių.

„Sony“ pavyzdinės belaidės ausinės sukuria įspūdį, kad kitas asmuo yra priešais jus. Triukšmo slopinimas ir 30 valandų baterijos veikimo laikas kartu su minkštomis pagalvėlėmis padės ilgoms konferencijoms.

Norėdami išbandyti ausines, įjunkite bet kurį vaizdo įrašą ar dainą. Jei girdi – veikia.

Ausinės

Ausines ir mikrofoną galima įsigyti kartu kaip ausinių dalį. Tai tinka nešiojamųjų kompiuterių naudotojams. Kompiuterių savininkams taip pat gali būti patogu įsigyti 2 viename vaizdo konferencijų įrangą.

Kokia įranga reikalinga verslo konferencijai ➤ 6
Kurias ausines pasirinkti vaizdo skambučiams

Biudžeto variantas: JVC HA-S20BT. Maždaug 2000 rublių.

Šios ausinės siūlo mikrofono nutildymą, lengvą svorį ir 11 valandų baterijos veikimo laiką. Buvo keletas trūkumų – 2021 m. gegužės mėn. jame nėra aktyvaus triukšmo slopinimo. Ausines įvertins tie, kurių konferencijos trunka kelias valandas – galva nepavargs.

Brangus pasirinkimas: Sennheiser Impact SDW 5000 serijos ausinės. Maždaug 22 000 rublių.

Šioje serijoje yra 39 parinktys. Kaina jie nelabai skiriasi – tūkstantis rublių. Kiekviena ausinė leidžia pasukti mikrofoną 360° ir naudoti jį su ausinėmis arba kaip kilpą. Ausinės šviečia raudonai, kai jas naudojate, kaip netrukdymo piktograma viešbutyje. Baterija veikia 14 valandų, o pusvalandžio įkrovimo užtenka 7 valandoms dirbti.

Lempa

Čia mes šiek tiek apgavome: speciali lempa nėra būtina įranga vaizdo konferencijoms. Tiks ir dienos šviesa, ir įprastas lubų šviestuvas. Tačiau jei norite atrodyti kuo gražiau, be atšiaurių šešėlių, pabrėžiančių raukšles, įsigykite šviestuvą.

Kokia įranga reikalinga verslo konferencijai ➤ 7

Biudžeto parinktis: profesionali tiesioginė transliacija. Maždaug 770 rublių.

Lemputė turi mobiliojo telefono laikiklį ir skalbinių segtuką pasidėti ant stalo. Iš minusų – jungiasi per USB, todėl iPhone savininkams reikia adapterio.

Brangus pasirinkimas: Boling BL-P1 Vlogger RGB 12W 2500-8500K. Maždaug 11 000 rublių.

Lempa yra maža – mažesnė nei paskutinis iPhone, tuo tarpu šviečia visais 12 vatų. Galima nustatyti beveik bet kokią spalvą – įrenginį su RGB (raudona, žalia, mėlyna).

Plačiajuostis interneto ryšys

Atsakome į klausimą, koks interneto greitis reikalingas vaizdo konferencijoms. Įsitikinkite, kad jis yra didesnis nei 600 kb/s išeinančiam srautui (įkėlimui) ir 1 Mb/s įeinančiam srautui (atsiuntimui). Tai yra minimalūs interneto vaizdo konferencijų slenksčiai, pvz., „ iMind“ . Patogiems susitikimams rekomenduojame 2 Mb/s išeinančiam srautui ir 10 Mb/s įeinančiam.

Patikrinkite ryšio greitį naudodami Speedtest . Tiesiog spustelėkite GO ir palaukite. Jei rezultatai yra mažesni nei tikėtasi, kreipkitės į operatorių.

Telefonas

Jei po ranka neturite konferencijų salės įrangos , eikite į vaizdo skambutį iš savo telefono. Kokybė nebus tokia aukšta, kaip naudojant brangią vaizdo konferencijų įrangą , tačiau tai netrukdys dalyvauti susitikime. Sukurkite jį patys arba eikite į kambarį naudodami nuorodą iš kolegų. Jūsų susitikimas įvyks naršyklėje, nieko daugiau atsisiųsti nereikės . Reikalingi įrenginiai (kamera, mikrofonas) yra kiekviename šiuolaikiniame telefone, tačiau prieš konferenciją įsitikinkite, kad naršyklė atnaujinta iki naujausios versijos ir ryšio greitis atitinka aukščiau nurodytus reikalavimus.

Sveikiname, esate pasiruošę konferencijai!

PS Jei galvojate, kokią vaizdo konferencijų programą naudoti, skaitykite „Vaizdo konferencijos verslui: kaip pasirinkti, kurti ir vesti? , bandėme padėti jums pasirinkti, paprasta kalba.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles