Return to portrait mode to see the content
To main page
Bir 3, 2021·5 min reading

Vaizdo konferencijų etiketas: 8 patarimai, kaip sudaryti greitus pasiūlymus

Vaizdo konferencijų etiketas: 8 patarimai, kaip sudaryti greitus pasiūlymus

Esame įpratę verslo susitikimus rengti internetu – taip lengviau, greičiau ir saugiau. Tačiau yra viena savybė, apie kurią mažai kas galvoja. Mes tiksliai žinome, kaip derėtis realiame gyvenime ir neprarasti veido. Norėdami įsisavinti verslo komunikacijos reikalavimų sistemą, galite lankyti dalykinio etiketo kursus, skaityti knygą ar pasikonsultuoti su šios srities ekspertais. Vaizdo konferencijų etiketas vis dar yra paslaptis: elgesio taisyklės skaitmeninėje aplinkoje niekur nėra aiškiai išdėstytos. Norėdami suprasti, kaip veikia vaizdo skambučių tinkamumo taisyklės, turite žinoti, kaip kiti mokosi šio naujo virtualaus žaidimo taisyklių. Šiame straipsnyje parodysime, kaip išvengti nepatogių situacijų svarbių vaizdo skambučių metu.

8 efektyvaus internetinio verslo susitikimo taisyklės

Pradėkite iš anksto patikrindami, kaip atrodysite kadre. Net jei nelaikote savęs fotogenišku žmogumi, yra paprastos gairės, kaip gauti gražų vaizdą.

1. Sureguliuokite apšvietimą taip, kad būtumėte matomi

Nesėdėkite priešais langą. Jei šviesos šaltinis yra iš nugaros, atrodote kaip tamsi dėmė, jūsų veido nesimato. Atrodysite minimaliai priimtinai, jei už fotoaparato pastatysite šviesos šaltinį. Geriau, jei 2 šviesos šaltiniai – abiejose kameros pusėse ir 1 už. Idealiu atveju, jei tai yra natūralūs šviesos šaltiniai. Veidas atrodo gaivus, raukšlės nėra paryškintos. Dirbtiniai šviesos šaltiniai dažnai būna silpnesni ir meta negražius šešėlius ant veido.

Jei norite atrodyti nepriekaištingai internetiniame susitikime bet kuriuo paros metu, patariame įsigyti žiedinę lempą . Suteikia švelnią vienodą šviesą, ant veido praktiškai neliks šešėlių, o akyse atsiras būdingas blizgesys. Pasirinkite lempą su staliniu stovu. Biudžeto parinkties pavyzdys yra „Falcon Eyes BeautyLight“. Be lempos, komplekte yra stovas, veidrodis, telefono ir fotoaparato laikikliai. Yra brangesnė YongNuo YN608 versija su daugiau šviesos diodų. Prekės ženklas yra populiarus tarp tinklaraštininkų ir vaizdo įrašų profesionalų.

Vaizdo konferencijų etiketas: 8 patarimai, kaip sudaryti greitus pasiūlymus ➤ 2
Falcon Eyes BeautyLight ir YongNuo YN608 žiedinių lempų palyginimas

2. Apranga verslo susitikimui

Į verslo susitikimą ateisi su pižama? O striukė, bet be kelnių? Taip pat neikite į internetinį susitikimą. Negalite garantuoti, kad nepamiršite ir neatsikelsite, ypač jei derybos kelia įtampą. Kiti drabužiai nei namuose daro teigiamą poveikį jūsų įvaizdžiui ir produktyvumui.

Tonis surengė mitingą be kelnių: apie tai sužinojo jo kolegos, taip pat 2 848 149 Youtube vartotojai

Venkite didelių dekoracijų : jos akina ir iškraipo vaizdą. Dėl tos pačios priežasties nedėvėkite geometrinių raštų.

3. Pasirūpinkite fonu

Kalnai nešvarių indų ar Lego figūrėlių kolekcija už nugaros atitraukia nuo derybų. Nebūtina pradėti pavasarinio valymo, kad būtų laikomasi vaizdo konferencijos etiketo – pasirinkite vietą namuose, kur bus minimalus dėmesys, arba pokalbio nustatymuose pakeiskite foną .

4. Iš anksto patikrinkite techniką

Tai galioja ne tik ausinėms, mikrofonui ir kamerai, bet ir platformai, kurioje vyks virtualus susitikimas. Apie tai, kaip tai padaryti, skaitykite straipsnyje apie internetinės konferencijos įrangą . Nekartokite advokato Rodo Pontono patirties, kuris internetiniame teismo posėdyje gynė klientą su katės filtru ant veido. Pontonas prisipažino, kad vaikas pakeitė nustatymus ir nežino, kaip išjungti filtrą.

5. Prisiminkite mikrofoną

Nelaužykite profesinės etikos – išjunkite garsą, kai nekalbate.

„Reddit“ yra gija, kurioje nariai dalijasi gėdingomis akimirkomis, kai laiku neišjungė mikrofono:

„Reddit“ diskutuokite apie įdomias istorijas su įjungtu mikrofonu internetinio renginio metu

„Tai buvo per internetinę kūno kultūros pamoką. Mergina pamiršo išjungti mikrofoną ir per pratybas pradėjo šaukti necenzūriniais žodžiais. - 0 dangaus vėžlys

6. Tegul kiekvienas išsako savo nuomonę

Pagrindinė padorumo taisyklė, kurios reikia laikytis per internetinę konferenciją. Atminkite, kad dalyviai gali būti iš skirtingų miestų ir šalių, todėl signalas gali vėluoti. Net jei bendravimas yra geras, duokite dalyviams laiko suformuluoti atsakymą į sunkų klausimą. Netrukdyk.

7. Iš anksto paruoškite reikiamus dokumentus

Negaiškite kolegų laiko ieškodami medžiagų. Išsaugokite reikalingus dokumentus iš anksto ir išsiųskite juos prieš pradedant diskusiją. Bendrinkite kelis ekranus , kad palygintumėte savo kolegų rezultatus ir ataskaitas.

8. Jei esate šeimininkas, vėluokite.

Keistai atrodo, kai vakaro vedėjas jį palieka pirmas. Vaizdo konferencijos etiketas reiškia, kad visi dalyviai gali pasakyti galutinį žodį ir išeiti iš konferencijos savo tempu. Situacija nėra kritinė, bet išeis negraži.

Išvada

Svarbiausia etiketo taisyklė – rūpestis ir dėmesys kitiems žmonėms. Koučingo įmonės „Debrett's“ direktorius Rupertas Wessonas sako, kad įmonė nesilaiko griežtų taisyklių, tačiau laikosi bendrų etiketo gairių. Jei jau išmanote derybų etiketą, nesunkiai įsisavinate elgesio skaitmeninėje aplinkoje taisykles.

Ar pastebėjote, kad taisyklėse nebuvo „skambinti iš darbo vietos“? Tai nėra atsitiktinumas. Prisijunkite prie vaizdo skambučio iš bet kurios vietos ir bet kurio įrenginio be atsisiuntimų.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles