Return to portrait mode to see the content
To main page
Rgs 26, 2022·3 min reading

Vaizdo konferencija psichologams

Vaizdo konferencijos yra universalus įrankis daugeliui tikslų. Daugelis įmonių juos naudoja mokymams, valdymui ir rinkodarai, tačiau tai nėra vienintelis būdas. Vaizdo konferencijų programinė įranga sveikatos priežiūrai buvo naudinga, todėl šiame straipsnyje aptarsime jos naudojimą psichologijoje.

Vaizdo konferencijos
Vaizdo konferencijų privalumai padidina psichologų gydymo efektyvumą

Kas yra vaizdo konferencijos ir kodėl jos yra tokios populiarios šiais laikais?

Internetiniai susitikimai yra reguliarūs arba vienkartiniai renginiai, kuriuos žmonės rengia norėdami ką nors pasakyti. Šis nuotolinio ryšio sprendimas turi daug funkcijų, kurias lengva naudoti daugelyje sričių. Galite juos naudoti norėdami praleisti laisvalaikį, palaikyti ryšį su šeima ir draugais bei vadovauti savo verslui. Be to, šis formatas taupo laiką ir pastangas kelionėms ir organizavimui bei skatina saugų keitimąsi duomenimis. Štai kodėl vaizdo konferencijos yra tokios populiarios.

Kas yra internetinė vaizdo terapija?

Vaizdo terapija yra praktika, kuri atsirado netrukus po to, kai „Hangout“ išplito. Jis veiksmingas norint lengvai ir saugiai bendrauti tarp gydytojo ir paciento, o naudodamiesi pagrindiniais įrenginiais, tokiais kaip internetinė kamera ir mikrofonas, galite aprašyti ir parodyti jus varginančią problemą. Psichologijos srityje ad hoc testai ir keitimasis idėjomis yra daug lengvesni dėl tokių funkcijų kaip ekrano bendrinimas ir interaktyvi lenta.

Kada geriausias laikas naudotis internetine terapija?

Nepaisant to, kad vaizdo pokalbių terapija yra universali, jos naudojimas vis dar turi tam tikrų apribojimų. Geriausia vaizdo konferencijų terapija tinka:

  • trauma yra poeksperimentinis poveikis;
  • nerimas – nesugebėjimas jaustis patogiai;
  • stresas – ilgalaikis arba vienkartinis, sukeltas stiprių jausmų;
  • depresija ir lėtinio nuovargio sindromas;
  • valgymo sutrikimai;
  • santykių problemos;
  • koučingo sesijos.

Dėl šių problemų reikia pokalbio, siekiant nustatyti priežastis ir jas pašalinti. Padidėjus komfortui ir privatumui, pacientai labiau linkę atsiverti psichologams.

Internetinės vaizdo terapijos pranašumai

Psichologų atliekamas vaizdo gydymas turi daug privalumų, leidžiančių pasiekti įspūdingesnių rezultatų:

  • padidintas komfortas – kadangi viskas vyksta nuotoliniu būdu, pacientui nereikia vėl lankytis streso ir priprasti prie naujo kabineto;
  • idealiai tinka žmonėms su fizine negalia – persikėlimas į gydytojo kabinetą visada yra vargas, skirtingai nei nuotolinė terapija;
  • mažesnės sveikatos priežiūros išlaidos – sumažėjus nuomos ir priežiūros kainoms, paslaugos tampa prieinamesnės;
  • labiau į pacientą orientuotas požiūris – tik jūs ir jūsų pacientas esate ant linijos, niekas jūsų abiem netrukdo;
  • prisitaikymas prie įtempto grafiko – vaizdo terapija suteikia daugiau lankstumo.

Savo atveju galite rasti daugiau vaizdo konferencijų pranašumų.

Kaip vaizdo konferencijos padeda psichologams?

Tiek privačiai praktikai, tiek medicinos įmonėms, vykdančioms savo verslą, vaizdo konferencijos siūlo dar keletą galimybių racionalizuoti terapijos organizavimą. Sesijas, analizę, įrašymą, apskaitą ir daugelį kitų klausimų lengviau išspręsti konkrečiose platformose. Tai žymiai sutaupo laiko dėl automatizavimo ir išteklių taupymo, o tai svarbu bet kuriam gydytojui.

Jei esate psichologas arba medicinos organizacijos, besispecializuojančios šioje temoje, savininkas, atkreipkite dėmesį į internetinės terapijos galimybes. Apsvarstykite galimybę naudoti „iMind“ programą ir nemokamai išbandykite pagrindines funkcijas, kad sužinotumėte daugiau apie šio įrankio galimybes. Žinoma, rasite savo mėgstamą pranašumą.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles