Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 18, 2022·4 min reading

Kaip padaryti, kad virtualūs susitikimai būtų linksmi ir interaktyvūs: visas vadovas

Nuotolinis darbas jau seniai yra pirmaujanti pasaulinė darbo rinkos tendencija, tačiau daugelis įmonių nesiryžo tokios praktikos. Dabar organizacijos priverstos tai daryti dėl karantino ir rekomendacijų dėl darbuotojų perkėlimo dirbti nuotoliniu būdu. Ir yra visos galimybės įvertinti šio formato privalumus – lankstumą ir mobilumą neprarandant verslo efektyvumo, siekiant išlaikyti jį net ir sugrįžus į įprastą gyvenimo ritmą. Pakalbėkime apie tai, kaip interaktyviai surengti virtualius susitikimus įmonėje.

Kaip padaryti, kad virtualūs susitikimai būtų linksmi ir interaktyvūs: galutinis vadovas

Ką reiškia virtualūs susitikimai nuotoliniam bendradarbiavimui?

Internetiniai renginiai – tai tos pačios konferencijos, paskaitos ir konsultacijos, kurių dalyviai bendrauja vaizdo įrašais. „iMind“ yra nemokama programa, padedanti surengti efektyvius ir linksmus verslo susitikimus

Asmeniniai susitikimai su komanda neabejotinai naudingi. Be to, jie tikrai gamina daugiau nei virtualius. Tačiau neatmeskite internetinių susitikimų kaip beprasmių šiukšlių. Pavyzdžiui, jei dirbate su nuotoline komanda, turite nuolat bendrauti per skambučius ir vaizdo konferencijas, kad galėtumėte palaikyti ryšį ir būti sinchronizuojami.

Šis formatas padeda įmonėms palaikyti ryšį su nuolatiniais klientais ir pritraukti naujų. Pavyzdžiui, galite surengti mokymus ar konferencijas su pakviestais pranešėjais, kurių pabaigoje kiekvienas dalyvis gaus sertifikatą, arba surengti smagius virtualius komandos formavimo susitikimus.

Su kokiais iššūkiais susiduria virtualūs komandos susitikimai?

Kad ir kaip lektorius besistengtų, vebinare nepavyks pasiekti tokio paties emocinio ryšio kaip gyvai bendraujant. Ir tai yra gana reikšmingas aspektas, nuo kurio priklauso treniruočių efektyvumas.

Kadangi susitikimas yra naujas mokymų ir konferencijų vedimo įrankis, daugelis lektorių, įpratusių dirbti su gyva auditorija, tiesiog pasimeta prieš monitorių. Dėl to prarandamas spektaklio ritmas ir polėkis.

Kartais nutinka taip, kad dalyviai ir lektorius yra skirtingose ​​laiko juostose. Jei lektoriui webinaras prasideda 14:00, tai kai kuriems dalyviams jis gali prasidėti 23:00, o tai nėra labai patogu.

Tinklų kūrimas šiuo atveju vargu ar įmanomas, tačiau staiga jūs įgudote internetinio seminaro pokalbį, o organizatoriai neprieštaraus, jei atkreipsite į save dėmesį. Geriausias tinklas internetiniuose renginiuose pirmiausia vyksta su pranešėjais ir organizatoriais – jų kontaktai dubliuojami pristatymo skaidrėse.

Patarimai, kaip padaryti virtualų susitikimą linksmesnį ir interaktyvesnį

Lojantis šuo, nutildantis garsiakalbį, tamsi, neaiški figūra pikselių fone ir darbuotojai, kurie neatsiliepia telefonu – jei tai žinote, laikas pakeisti įmonės internetinius susitikimus.

Pridėti komandos formavimą

Susipažinkite su visais savo komandos nariais. Užduokite jiems klausimų ir pakvieskite pasikalbėti mažose grupėse. Tai perkels jūsų komandą į kitą bendravimo lygį.

Naudokite ledlaužio klausimus

Kad renginys nebūtų monotoniškas, svarbu įtraukti ir publiką. Vartotojai nori jaustis taip, lyg jie dalyvautų įvykyje arba kad jų veiksmai gali turėti įtakos jo eigai. Lengviausias būdas yra užduoti klausimus. Norėdami tai padaryti, galite naudoti specialius pokalbius ar formas.

Taip pat galima naudoti pasakojimą ir periodiškai įtraukti humorą į kalbas. Tai sušvelnina situaciją ir leidžia publikai šiek tiek atsipalaiduoti.

Padarykite savo pristatymus aiškius ir spalvingus

Pagyvinkite juos: negailėkite memų, gifų ir vaizdo įrašų, kurie jums patinka. Niekam nepakenks keli žmoniškumo ir humoro lašai, kurie praskiedžia praėjusios savaitės dienotvarkę ir išvadas.

Pritraukite tikrus daiktus ir augintinius

Jūs tikrai galite padaryti susitikimą mažiau nuobodų, parodydami kitiems dalyviams savo šuns ar kūdikio nuotrauką, kad jie galėtų minutę pasijuokti kartu. Tačiau neturėkite tikro įvykio, o ne susitikimo.

Trumpi susitikimai

Nereikia pusantros valandos kalbėti apie tai, ką galima aptarti per 20 minučių – tuomet dalyvių dėmesys išsibarsto.

Interaktyvaus susitikimo svarba

Interaktyvus susitikimas iš pradžių buvo aktyvaus bendravimo rūšis, išaugusi į atskirą metodą. Sąveika vyksta ne tik tarp dalyvių, bet ir tarp grupių ar atskirų lankytojų. Kitaip tai vadinama „dialoginiu bendravimu“.

Tai tikrai svarbu, kad jūsų virtualus susitikimas būtų linksmas ir įdomus. Kaip tai padaryti? Šviesa. Pridėkite žaidimų ir klausimų, sukurkite interaktyvią internetinę lentą ir įtraukite savo auditoriją ja naudotis.

Apibendrinant, turėtumėte atsiminti, kad nesvarbu, apie ką jūsų virtualus susitikimas bebūtų, fizinis kontaktas visada yra didelis pliusas, kad jis būtų interaktyvus. Tai gali būti simbolinė dovana, firminiai marškinėliai ar net virtualios realybės akiniai. Tačiau svarbiausia visada išliks ši abipusio ryšio akimirka – ji sužavės ne mažiau nei dinamiškiausias šou.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles