Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 23, 2022·4 min reading

Virtualių vasaros vakarėlių idėjos nuotolinėms komandoms

Šiandien darbui aktyviai naudojame nuotolinį ryšį. Žmonės dažnai naudoja vaizdo konferencijas susitikimams su nuotolinėmis komandomis, webinarams, mokymams ir pan. Tačiau turėtų būti galimybė atsipalaiduoti, o virtualus vakarėlis yra idealus sprendimas tiems, kurie dirba visiškai nuotoliniu būdu.

Idėja vasaros įmonės vakarėliui

Kas yra virtualus vakarėlis?

Virtualus vakarėlis – tai neformalus renginys, kurio metu linksminamasi ir organizuojamas internete. Surengti virtualų vakarėlį gali bet kas, todėl jie tapo įprastu šeimų, draugų ir verslo atstovų reginiu. Kalbant apie įmones, jos naudojasi neformalių internetinių susitikimų galimybėmis komandos formavimui.

Kaip surengti virtualų vakarėlį atokiai komandai?

Surengti virtualų vakarėlį nėra sunku, tačiau geriau atsižvelgti į kai kuriuos dalykus, kad būtų lengviau. Norėdami užtikrinti geriausią rezultatą, atlikite šiuos veiksmus:

  1. Pagalvokite, ką norite pakviesti. Paklauskite, ar žmonės turi galimybę prisijungti ir patvirtinti kvietimų sąrašą.
  2. Apsvarstykite keletą įmonių vasaros vakarėlių idėjų. Naudokite populiarias idėjas, pvz., virtualių paplūdimio vakarėlių idėjas, arba kurkite savo, atsižvelgdami į savo komandos specifiką.
  3. Naršykite internetines susitikimų programas. Naudojant iMind platformą nėra ko jaudintis, nes ji užtikrina patikimą ir kokybišką ryšį.
  4. Siųsti kvietimų laiškus. Padarykite juos kūrybingus ir intriguojančius, kad patrauktumėte svečių dėmesį.
  5. Aprūpinkite žmones reikalingais bet kokio vakarėlio elementais – maistu ir gėrimais. Daug maloniau pasijusti svečiu, jei nereikia visko pirkti savo lėšomis.
  6. Sukurkite vasaros virtualaus vakarėlio planą. Pasiūlykite žaidimų, diskusijų ar kitos veiklos, kurios būtų linksmos ir malonios visiems dalyvaujantiems. Nedvejodami paklauskite jų, kas jiems labiausiai patinka.

Kai organizuojate vakarėlį, pirmiausia turėtumėte atkreipti dėmesį į žmones, kuriuos kviečiate. Paklauskite jų nuomonės, galbūt pakvieskite ką nors į organizavimo procesą ir darykite viską, kad komanda, kurios šeimininkė esate.

Virtualios vasaros vakarėlio idėjos

Vasaros vakarėlio idėjos darbuotojams apima daug smalsumo ir džiaugsmingų dalykų. Tarp labiausiai paplitusių:

  • žaidimų naktis yra sena klasika, patogi beveik bet kokiam šventiniam renginiui;
  • Virtuali kazino naktis – pasitelkite savo vaizduotę, kad sukurtumėte ypatingą atmosferą, naudodami vaizdo ir garso priemones;
  • sezoninė vyno degustacija – duokite žmonėms gėrimų ir pasinaudokite proga daugiau sužinoti apie vyno gėrimo kultūrą (arba pasikvieskite ekspertą);
  • kokteilių meistriškumo klasė – kol yra daug galimybių išgerti, paverskite tai smagia mokymosi patirtimi;
  • įveik bombą virtualiai – mesk iššūkį savo komandiniam darbui ir parodyk aukščiausius rezultatus.

Naudokite interaktyvias ar pokalbio idėjas, atsižvelgdami į jūsų komandos pageidavimus ir narius. Temų idėjų naudojimas komandoms yra lengviausias būdas rasti sprendimą, bet jei turite ką nors išskirtinio, pirmyn!

Virtualaus vakarėlio patarimai

Pabrėžiame, kodėl geriau atsižvelgti į kai kuriuos dalykus. Kad organizacija būtų geresnė, turėtumėte:

  • sudaryti svečių sąrašą – turinys prasideda nuo auditorijos, todėl svarbu žinoti, kas ir kiek žmonių dalyvaus;
  • smagios temos parinkimas – tai nėra būtina, tačiau tai padės sukurti smagią atmosferą ir intrigą dar neprasidėjus renginiui;
  • išsiųsti siuntinius – parodyti, kad žmonių buvimas yra vertinamas;
  • dovanokite įmonės apdovanojimus – pasinaudokite galimybe apdovanoti žmones ir suteikti jiems pritarimą bei laimingus prisiminimus.

Komandos formavimo veikla yra efektyvi, jei padidina motyvaciją ir parodo, kad komandos vadovas ir įmonė vertina žmonių įdėtą laiką ir pastangas savo darbui. Taigi turėkite tai omenyje, kai organizuojate ką nors savo verslo komandai.

Darbo eigos tobulinimas

Šaunūs vakarėliai nuotolinėms komandoms padeda pagerinti darbo eigą. Naudokite komandos formavimo sesijas ne tam, kad įsiveržtumėte į žmonių gyvenimą, o padėkotumėte jiems už sugaištą laiką. Žmonės turi savo gyvenimą, asmenines problemas ir kasdienybę, kuri jiems kelia stresą, tačiau vis tiek didžiąją laiko dalį praleidžia darbe. Iš čia jų noras jaustis vertinamiems ir matomiems.

Tokio renginio organizavimas leidžia jiems atsipalaiduoti, iškvėpti ir trumpam pristabdyti visus einamuosius reikalus. Veikia kaip pakrovėjas. Tinkamai organizuota komanda dar labiau susikoncentruoja į savo darbą. Dirbti visada maloniau, jei supranti, kad tavo pastangos yra vertingos komandos darbe. Ir kuo labiau jums patinka darbo eiga, tuo labiau norite dirbti geriau.

Organizuojant komandos formavimo veiklą, reikia generuoti kūrybines idėjas, leisti pinigus, naudoti įrangą ir atidžiai atsižvelgti į žmonių interesus. Tai neveiks, jei jūsų komandai tema bus nepatogi, todėl klausykite jų nuomonės ir apsvarstykite jų pasiūlymus. Pasinaudokite programėle „iMind“ savo vasaros vakarėliui surengti ir viskas vyks sklandžiai.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles