Return to portrait mode to see the content
To main page
Bal 5, 2021·6 min reading

Kas yra vaizdo konferencija?

kas yra vaizdo konferencijos

Vaizdo konferencijos – tai sistema su internetu arba specialiu ryšiu sujungtomis vaizdo kameromis, kurių pagalba žmonės skirtingose vietose gali matyti ir bendrauti vieni su kitais nekeliaudami į susitikimus ( apibrėžimas iš Kembridžo žodyno ).

Vaizdo skambučiai, vaizdo konferencijos ir vaizdo konferencijos yra sinonimai.

Vaizdo konferencijų istorija

  • 1870 m., remiantis Encyclopædia Britannica, gimė idėja perduoti paveikslėlius kartu su garsu.
  • 1927 m. Bell Labs pirmą kartą susisiekia su AT&T prezidentu Niujorke ir pareigūnais Vašingtone per dvipusį garsą ir vienpusį vaizdo įrašą.
  • 1935 m. anglų kalba pasirodė žodis vaizdo įrašas. Prieš tai jie naudojo vaizdo radiją (vizualinį radiją).
  • 1956 m. AT&T sukuria „vaizdinio telefono“ prototipą ir atlieka pirmąjį vaizdo skambutį.
  • 1964 m. Bell Labs atliko pirmąjį transkontinentinį vaizdo skambutį.
  • 1967 m. terminas „vaizdo konferencija“ pirmą kartą buvo pavartotas.
  • 1982 m. Compression Labs sukūrė pirmąją komercinę vaizdo konferencijų sistemą. Tai buvo nepatogu, didžiulis ir kainavo 250 000 USD, o kiekvienas skambutis siekė 1 000 USD (šiandieniškai atitinkamai apie 700 000 USD ir 2 700 USD).
  • 1992 m. Kornelio universiteto profesoriai sukūrė CU-SeeMe for Mac – pirmąją iki šiol aukščiausios kokybės vaizdo konferencijų programą. 1994 m. programa buvo išleista „Windows“.
  • 1994 m. buvo sukurta pirmoji komercinė internetinė kamera, kainuojanti mažiau nei 100 USD (dabar 177 USD) – „QuickCam“.
  • 2001 metais įvyko Lindbergo operacija – pirmoji pasaulyje operacija, atlikta naudojant vaizdo ryšį. Tuo pat metu CNN korespondentas Nickas Robertsonas pasinaudojo palydovinių vaizdo konferencijų technologija. Jis surengė pirmąją tiesioginę transliaciją iš karinės zonos Afganistane
  • 2012 m. vaizdo konferencijų programa „Mind“ pasiekė didžiausių pasaulyje internetinių mokymų pasaulio rekordą: prisijungė 12 012 dalyvių, įtrauktas į Gineso rekordų knygą.

Vaizdo konferencijų privalumai ir trūkumai

Nors vaizdo konferencijų ir tiesioginių susitikimų tikslas yra tas pats – bendrauti, tačiau jis pasiekiamas įvairiais būdais. Kiekvienas iš jų turi pliusų ir minusų. Pateiksime juos, kad suprastumėte, ar jums reikia vaizdo skambučio.

Vaizdo konferencijų pranašumai, palyginti su dialogu akis į akį:

vaizdo konferencijų privalumai
  • Jūs nepriklausote nuo vietos

Prisijunkite naudodami vaizdo įrašą iš bet kurios pasaulio vietos . Ar jūs ir jūsų pašnekovas turite internetą, fotoaparatą, kompiuterį ar telefoną? Teoriškai to užtenka paskambinti iš Australijos į Ameriką, į konferenciją įtraukti ekspedicijos į Antarktidą narį ir net į TKS atskridusį draugą. Vaizdo skambučiai tiesiogine prasme yra neriboti.

  • Vaizdo skambučiai yra pigesni nei susitikimas akis į akį

Tęsdami ankstesnę pastraipą, jūs taip pat sutaupote! Nereikia skristi per pusę planetos ar net toliau. Interneto srautas tikrai pigesnis nei transatlantinis 🙂

  • Greičiau!

Užbaigus geografines vietas, vaizdo skambučiai yra greitesni nei bet kuris kitas būdas pamatyti ir kalbėtis su toli esančiais žmonėmis. Juk užtenka tik paspausti vieną mygtuką!

  • Lengva įrašyti susitikimą

Norėdami įrašyti asmeninį susitikimą vaizdo įraše, jums reikia papildomos įrangos ir žinių. Kaip įrašyti vaizdo konferenciją ? Pokalbio metu spustelėkite „Įrašyti“ – ir viskas! Atsisiųskite jį iš iMind 30 dienų ir laikykite jį savo kompiuteryje amžinai.

  • Bendrinkite savo ekraną

Ne kiekvienoje fizinėje posėdžių salėje yra 12 ekranų, kurių kiekvienas yra prijungtas prie konferencijos dalyvių nešiojamųjų kompiuterių. Kita vertus, vaizdo konferencijos leidžia vienu metu demonstruoti ekranus pašnekovams. Tai bus naudinga, pavyzdžiui, lyginant išdėstymą ir dizainą. Arba techninė užduotis su atliktais darbais.

Akis į akį susitikimo pranašumai, palyginti su vaizdo konferencija:

Kas yra vaizdo konferencija? ➤ 3
  • Lengviau suprasti pašnekovą

Netgi stipriausia internetinė kamera ne visiškai perteiks veido išraiškų ir gestų. Pagauti svarbų ženklą, kad kitoje stalo pusėje esantis žmogus nervinasi, meluoja ar galvoja, kad apgaudinėjate, yra daug sunkiau per vaizdo įrašą.

  • Lengviau sukurti dialogui tinkamą atmosferą

Teoriškai naudinga rengti picų susitikimus, kuriuose aptariama opi problema. Neišeinate išgerti kavos, papietauti ar į parką per vaizdo skambutį. Diskusijose praverčia nestandartinės susitikimų vietos, tačiau to negalima padaryti internetu. Net jei jūsų pašnekovas fone iškelia paplūdimį su palmėmis 🙂

  • Niekas nėra apsaugotas nuo nesėkmių

Technologijos gali lengvai žlugti. Internetas atsilieka, ausinės veikia su pertraukomis, mikrofonas „tvirtas“, o net elektra gali netikėtai užgesti... Gyvi susitikimai ne tiek priklauso nuo įrangos.

Vaizdo konferencijų tipai 2021 m. | Protas

Vaizdo konferencijų tipai

Kas yra vaizdo konferencija? ➤ 5

vaizdo skambutis

Paprasčiausia vaizdo konferencija yra jūsų įprastas pokalbis „vienas su vienu“.

Pasiimk draugą, pasisveikink su juo. Štai vaizdo skambutis.

Grupinė vaizdo konferencija

Tas pats, tik iš 3 dalyvių. Jūs girdite ir matote vienas kitą.

Pridėkite savo žmoną ir kitą draugą į pokalbį su draugu – gausite grupinę vaizdo konferenciją.

Konferencinis skambutis

Dalyviai skirstomi į 2 grupes: klausytojus ir kalbėtojus. Kalbėtojai girdi ir mato vienas kitą. Kita vertus, klausytojai turi vienpusį ryšį – jie mato ir girdi tik garsiakalbius.

Gaukite darbą su draugu vyriausybės struktūroje ir konferencinio pokalbio metu praneškite apie savo darbą daugeliui kolegų.

Webinaras

Prisimenate seminarą institute, kai valandų valandas kalbama apie teoriją? Webinaras yra tas pats, tik internetu ir be egzaminų bilietų. Pasakotojas dalijasi žiniomis su didele auditorija ir gauna grįžtamąjį ryšį per garsą ar tekstą.

Atsistatydinkite iš valstybės struktūros ir pasakykite visiems, kaip ten patekti. Oho, surengėte internetinį seminarą.

Kur naudoti vaizdo konferencijas?

Kas yra vaizdo konferencija? ➤ 6

Švietime

Internetinės mokyklos tapo realios tik vaizdo komunikacijos dėka. Veda pamokas, bendrauja su mokiniais, tikrina užduotis – visa tai įmanoma vaizdo konferencijų dėka.

Medicinoje

Sėkminga Lindbergho operacija, kurios metu 68 metų pacientui buvo pašalinta tulžies pūslė valdant robotą vaizdo ryšiu, įrodė šio metodo efektyvumą praktikoje. Dabar telemedicina naudojama ne tik operacijoms, bet ir kasdieniam bendravimui su gydytoju bei vizito susitarimu.

Bylose

Vaizdo komunikacija plačiai paplitusi teismuose. Tai leidžia dalyviams dalyvauti susitikime, kurio neįmanoma arba labai sunku fiziškai į jį atvykti. Koronaviruso metu vaizdo komunikacija teisme tapo pagrindine bendravimo forma. Pandemija nesustabdys teisingumo!

Versle

Susisiekite su kolegomis ir partneriais iš viso pasaulio. Kai įprasti telefoniniai pokalbiai neperteikia viso spektro, o asmeninis susitikimas brangus ir sunkiai įgyvendinamas, gelbsti vaizdo konferencijos.

Kaip pasirinkti ir sukurti nemokamą vaizdo konferenciją, skaitykite instrukcijas .

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles