Return to portrait mode to see the content
To main page
Apr 28, 2022·3 min reading

18 virtuāli ledlauži jūsu attālajai komandai

Mūsdienās cilvēki saskaras ar daudziem uzdevumiem, kas viņus aizņem un rada stresu. Visizplatītākais iemesls tam ir smags darbs – tas aizņem lielāko daļu laika un bieži vien ar prieku nav saistīts. Tāpēc komandām ir lietderīgi izmantot komandas veidošanas paņēmienus.

Kas ir attālais komandas darbs?

Attālais komandas darbs ir darbības veids, kurā vienas un tās pašas komandas locekļi (attālināti vai sadalīti) veic savu darbu no attāluma. Šajā darbplūsmā komandas locekļi var satikties reti vai nemaz. Pārvaldības un darbplūsmas komunikācija notiek tiešsaistes sanāksmēs un citos attālos resursos.

Kādi ir attālinātā komandas darba izaicinājumi un izaicinājumi?

Ar pārpratumiem un aukstumu visbiežāk saskaras komandas attālinātajā saziņā. Ja komanda strādāja tajā pašā birojā un pēc tam pārgāja uz attālo formu, savienojums vājinās. Ja komanda ir papildināta vai pieņemta darbā ar jauniem dalībniekiem, uzticības un draudzības veidošana ir vēl grūtāka. Tomēr šis nosacījums ir ļoti svarīgs efektīvai darbībai un augstas veiktspējas biznesam. Tas ir iemesls virtuālo ledlaužu izmantošanai videokonferencēs.

18 virtuāli ledlauži jūsu attālajai komandai

Kas ir virtuālie ledlauži?

Virtuālie tikšanās ledlauži ir aktivitātes vai pasākumi, kas tiek izmantoti, lai uzzinātu vairāk vienam par otru un veidotu sakarus starp komandas locekļiem. Tātad tikšanās ar ledlaužiem ir neformālāki pasākumi, ko kolēģi pavada kopā.

Šīs darbības var piemērot ilgstošas konferences sākumā vai vidū. Vai arī visu sanāksmi varat koncentrēties uz komandas ledlaužu izmantošanu.

Kādus ledlaužus izmantot attālinātai komandai?

Ledlauža izvēli komandas sapulcēm nosaka brīdis, kad vēlaties to izmantot:

  • piedāvāt kādu vieglu vai negaidītu ideju tikšanās sākumā;
  • konferences vidū pajautājiet kaut ko traucējošu;
  • Sagatavojiet spēles un uzaiciniet komandas veidošanas pasākumus — iesniedziet darba kārtību ar konferences tēmu, kas nav saistīta ar darbu, lai jūsu kolēģi varētu sagatavoties un aktīvi piedalīties.

Varat izmantot idejas no tādām spēlēm kā Two Truths, One Lie vai modificēt zināmās spēles. Ja šī ideja jums neder, apsveriet dažas savlaicīgas aktivitātes, piemēram, diskusijas, ideju apmaiņu utt., kas palīdzēs jums uzzināt vairāk par cilvēkiem.

Padomi lieliskiem ledlaužiem

Izmantojot ledlaužus, lai izveidotu komandu, atcerieties vienkāršus punktus, kas jāievēro:

  • izmantot videokonferenču pakalpojumus, piemēram, iMind, kas nodrošina nepārtrauktu saziņu;
  • jābūt līderim, kurš būs starpnieks starp visiem dalībniekiem un tiem, kas seko līdzi laikam;
  • plānot trīsdesmit minūšu laikā;
  • saglabājiet vieglu toni - neļaujiet neērtiem jautājumiem vai pauzēm sabojāt atmosfēru;
  • parādīt savu humora izjūtu;
  • izvairieties no idejām vai jautājumiem par kaut ko ļoti personisku.

Vispārīgs ieteikums ir būt vērīgiem pret dalībniekiem, lai visi būtu iesaistīti un izklaidētos.

Rezumējot, ledlauži ir gudrs risinājums tām komandām, kuras bieži sadarbojas darba jautājumos, taču jūtas nošķirtas. Jo draudzīgāka atmosfēra, jo labāks priekšnesuma rezultāts.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles