Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 6, 2022·3 min reading

5 jautājumi, kas palīdzēs sākt rīta tiešsaistes tikšanos

Cilvēki ikdienā saskaras ar izaicinājumiem, kas saistīti ar viņu darbu. Daži min savas personīgās problēmas, ko rada darbplūsma, citi. Bet fakts ir tāds, ka cilvēki uzņemas lielāku atbildību par attālinātu darbu, kas tagad ir īpaši izplatīts.

Hibrīds attālināts darbs

Hibrīdā (attālinātā) darba izaicinājumi

Kopš pandēmijas sākuma 2020. gadā daudzi uzņēmumi savos uzņēmumos ir piemērojuši hibrīda un attālinātā darba modeli. Kad viņi ieraudzīja šī modeļa priekšrocības un rezultātus, ko tas radīja, tas iekaroja un kļuva plaši izplatīts. Bet ar kādām problēmām šie uzņēmumi saskaras ceļā uz efektivitāti?

  • tehniskas problēmas - jo vairāk jūsu darbs ir atkarīgs no aprīkojuma, jo lielāku atbildību uzņematies par tā lietošanu mājās (vai visur, kur strādājat);
  • pašorganizēšanās jautājumi - elastības sajūta sniedz iespējas, bet tajā pašā laikā prasa personīgās ikdienas rutīnas veidošanu un ievērošanu;
  • Psiholoģiskās problēmas ir bezgalīgas, taču nevienai no tām nevajadzētu ietekmēt jūsu produktivitāti.

Videokonferenču izmantošana ieņem īpašu vietu starp citiem biznesa procesa organizēšanas līdzekļiem, izmantojot šo modeli.

Rīta rutīna un labs garastāvoklis attālinātajā darbā

Pašorganizācijas un psiholoģisko problēmu risināšanai ir rīta rituālu prakse, kas sagatavo produktīvai darba dienai. Šim rituālam vajadzētu jūs uzmundrināt vai vismaz padarīt to mazliet labāku. Katrs cilvēks padara savu grafiku unikālu, taču pareiza tiešsaistes tikšanās sākšana ir darba dienas pagrieziena punkts.

Atšķirība starp rīta sanāksmēm un citām

Rīta komandas sanāksmju īpatnība ir tāda, ka cilvēki ir jutīgi pret emocijām, ko citi pauž. Tātad, ja sapulce jau no paša sākuma bija negatīva, arī pārējā diena tiek iepriekš sabojāta. Arī otrādi ir taisnība. Tāpēc ir laba ideja izmantot jautājumus savās rīta sanāksmēs, lai uzlabotu saziņu.

Kā sākt tiešsaistes rīta tikšanos

Grupas sanāksmju jautājumu izmantošana ir atkarīga no rezultāta, kuru vēlaties sasniegt. Tā var būt īsa saruna, lai iesildītu komandu, vai arī varat izmantot jautājumus nelielām diskusijām. Jebkurā gadījumā tie būs sava veida ledlauzis. Tie ir noderīgi, ja jūsu komandai pievienojas jauns attālināts darbinieks. Lai vienkāršāk sāktu sapulci, varat izmantot šādus jautājumus:

  • "Kas interesants ar tevi notika nedēļas nogalē?" - tā ir ērtāka sapulcēm pirmdienas rītā, jo ļauj dalīties ar patīkamiem iespaidiem, kas gūti nedēļas nogalē.
  • "Kāds ir jūsu rīta rituāls, lai koncentrētos uz darbu?" — tas liek cilvēkiem pievērst uzmanību un dalīties idejās par to, kā padarīt savus rituālus vēl labākus.
  • "Ar kādiem pagājušās nedēļas notikumiem jūs lepojaties?" Nelielu sasniegumu iegaumēšana un apkopošana nedēļas laikā liek cilvēkiem justies labāk un vēlas sasniegt vairāk. Tādējādi palielinās motivācija un produktivitāte.
  • "Ko jūs plānojat sasniegt nākamās nedēļas laikā?" - lieliski, ja tas seko iepriekšējam jautājumam. Noskaidro komandas noskaņojumu par plāniem gan personīgajiem, gan kolektīvajiem.
  • "Kurš ir jūsu mīļākais žurnāls vai žurnāls, kas jūs iedvesmo?" ir abstraktāks jautājums, kas var attiekties gan uz profesionālajām, gan brīvā laika aktivitātēm. Cilvēkiem nav jāgūst iedvesma no žurnāliem vai žurnāliem, tāpēc rediģējiet jautājumu pēc saviem ieskatiem.

Atkarībā no tā, kā vēlaties piemērot šos jautājumus, varat izmantot tikai audio vai uzlabot to ar kādu video datu nesēju.

Jo vairāk piepildīsi savu rītu ar patīkamām lietām, jo ​​veiksmīgāka būs tava diena. Izmantojiet iMind videokonferenču lietotni un izbaudiet rīta sapulces sākumu vēl spilgtāk!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles