Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 25, 2022·4 min reading

5 scenāriji grupu darbam vebināru vai videokonferenču laikā

Mūsdienu tehnoloģiju izmantošana uzņēmējdarbībā un personīgajā dzīvē tagad ir kļuvusi par ierastu lietu. Tā kā darbs ir kļuvis attālināts, ir vairāk iespēju attīstīt savu profesionalitāti un zināšanas. Bet tas arī pasliktina apstākļus kopīgam darbam. Tātad, kādi ir efektīvi grupu darba scenāriji, lai uzlabotu komandas komunikāciju un parādītu labāku sniegumu?

Efektīvs grupu darbs

Mūsdienu biznesa komunikācija

Mūsdienās ir daudz iespēju ietaupīt laiku un naudu, izmantojot tehnoloģijas. Jums nav tik daudz jāceļo, diskusiju un lēmumu pieņemšanas process ir kļuvis daudz ātrāks, un vispārējā tendence taupīt resursus, kad vien iespējams, ir pilnībā mainījusi komunikāciju. Arvien vieglāk noorganizēt tiešsaistes tikšanos nekā parastu klātienes tikšanos. Bet kāda tam ir ietekme?

Kad cilvēki reti redz viens otru, viņu saites un attiecības vājinās. Tas visspilgtāk skar laulātos pārus, taču cieš arī biznesa attiecības. Komandas darba kvalitāte uzrāda vissliktākos rezultātus, un, visbeidzot, darbs komandā kļūst problemātisks. Šī iemesla dēļ, parādoties lielam skaitam attālināto darbinieku, ir pieaudzis virtuālo komandas veidošanas sanāksmju skaits. Taču komandas veidošana ne tikai palīdz uzlabot komandas produktivitāti.

Vebināri un video konferences efektīvākam darbam

Labākai savstarpējai sapratnei uzņēmumi ieviesuši grupu pasākumu organizēšanas praksi, izņēmums ir tikai darba jautājumu apspriešana. Izglītojoši vebināri par psiholoģijas un komandas veidošanas tēmām rada jautājumus par izaicinājumiem, ar kuriem cilvēki saskaras grupu darba laikā. Taču pēc šiem notikumiem dalībniekiem vajadzētu padomāt par iegūto informāciju un izprast to. Tas nenozīmē, ka viņi to izmantos.

Ir prātīgi organizēt vairāk grupu sesiju, kad ir nepieciešams komandas darbs, lai padarītu šo domāšanas procesu "taustāmāku". Citu uzņēmumu grupas vebināra darbs, informācijas vākšana un citas aktivitātes var mudināt cilvēkus izmantot jaunas zināšanas. Tādējādi tiešsaistes konferences biežāk tiek organizētas, lai pievērstu lietišķu uzmanību galvenajiem savstarpējās sapratnes punktiem.

Scenāriji tīmekļa semināriem vai konferencēm

Tīmekļsemināra vai videokonferences organizēšanai var būt daudz iemeslu. Mārketinga vajadzības, nezināšana par kādu komandas attīstības posmu, uzņēmuma jaunumi utt.- viss ir iespējams. Lai uzņēmumam un tā darbiniekiem būtu visefektīvākie, tie ir jāorganizē savlaicīgi un pareizi.

Tādējādi vebināra dekorācija ir interese, tieksme pēc zināšanām, zināšanu trūkums vai problēmas komandā. Uzņēmumam vebināri jāvada saprātīgi, nepārslogot cilvēkus ar informāciju, bet gan nodrošināt to atbilstošā laikā.

Tiešsaistes konferences scenārijs ir regulārāks. Tas ietver iknedēļas/mēneša komandas darba kopsavilkumus, komandas veidošanas sanāksmes, darba jautājumu apspriešanu, aktuālos uzdevumus u.c.

Grupu darba izmantošana vebināru un konferenču laikā

Atkarībā no uzdevuma vai problēmas veida, kas komandai jāatrisina, ir nepieciešams grupu darbs. Bet pat tad, ja uzdevumu ir iespējams izpildīt individuāli, mēģiniet iekļaut darba plūsmā savu komandas darbu. Tas sniedz dažas priekšrocības, kuru trūkst, ja cilvēks strādā viens:

  • vairāki cilvēki var efektīvāk ģenerēt un apvienot idejas;
  • vari sadalīt darbus starp komandas dalībniekiem un paveikt tos vienlīdz labi, bet ātrāk;
  • cilvēkiem ir unikāli talanti un zināšanas, tāpēc komandas darbs paver iespēju tos izmantot;
  • komandā jūs labāk saprotat tos, ar kuriem strādājat, tāpēc vēlāk ir vieglāk sazināties;
  • cilvēkiem ir dažāda pieredze, tāpēc darbs grupās piedāvā vieglu un atbilstošu pieredzes apmaiņu.

Izmantojot šīs priekšrocības vizuāli un dzirdami, vienas komandas locekļi var parādīt visaugstāko produktivitātes līmeni, ja viņu savstarpējā sapratne ir augstā līmenī.

Scenāriji grupu darbam

Izmantojot virtuālo sapulču lietotnes un citu tiešsaistes konferenču aprīkojumu, varat izmēģināt šādus scenārijus grupu darbam:

  • meklēt jaunu informāciju;
  • jauna produkta iespēju pārbaude;
  • iemaņu praktizēšana grupās;
  • prāta vētras sesijas;
  • stratēģiskā sesija mazās grupās.

Iepriekš minētie ieguvumi vislabāk izpaudīsies šajās darbībās. Tāpēc šī ir laba iespēja redzēt, cik lieliska ir jūsu komanda.

Kad izmantot dekorācijas grupu darbam?

Nav nepieciešams aicināt uz grupu darbu par katru problēmu, ar kuru jūs saskaraties. Dari to saprātīgi – kad saproti, ka vari kaut ko nesaprast vai nezināt, labāk aicināt cilvēkus uz sadarbību. Protams, ja uzdevums tiek uzdots tikai tev, nav labākais risinājums iesaistīt savus komandas biedrus (arī viņiem ir darbs). Bet izmantojiet savu iespēju, kad nav nepieciešams to veikt individuāli vai kolektīvi.

Grupu darbs vienmēr ir labs risinājums jūsu darbplūsmas uzlabošanai. Kopā vienmēr ir labāk nekā vienatnē. Tādējādi jūs varat iegūt daudz vairāk jaunas pieredzes un zināšanu nekā tad, ja visu darītu atsevišķi. Atklājiet iMind komandas darba lietotnes bagātīgās iespējas bez maksas un atklājiet vēl profesionālākas funkcijas, izmantojot šo uzticamo videokonferenču platformu.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles