Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 28, 2021·5 min reading

6 veidi, kā palielināt darbinieku iesaistīšanos attālinātā darbā

Kā palielināt darbinieku iesaisti

Strādāt no mājām ir ērti: nav nepieciešams pavadīt 2 stundas dienā ceļā un valkāt kaklasaiti. Bet šāda veida darbs ir vēss. Pagulēsim kādu stundiņu, tusējam YouTube, gribam mazgāt traukus. Saskaņā ar rakstnieka un emuāra Dariusa Foroksa pētījumu 88% darbinieku vilcinās (atliek uz vēlāku, neko nedara) vismaz 1 stundu dienā . Slinkums, pat ja tas ir progresa dzinējspēks, nav īpašība, ko darba devējs vēlas redzēt darbiniekā. Kā jūs varat palielināt darbinieku iesaistīšanos? Mēs sniedzam 6 padomus.

Darbinieku motivācijas metodes

Veikt komandas veidošanu

Attālā komandas veidošana ir būtiska. Jums, iespējams, ir kolēģi, kurus jūs nekad neesat satikuši. Ieviesiet savā darbplūsmā komandas veidošanas aktivitātes.

Ļaujiet viņiem pastāstīt, kāpēc viņi tos tā organizēja. Sakārtojiet stafeti: šonedēļ ēterā dosies Antons, kurš piezvanīs Iļjam. Iļja savukārt aicinās Vitju uzstāties ... Uzziniet, no kurienes strādā jūsu darbinieki. Pēkšņi kāds attālināti devās uz Maroku vai Taizemi?

Bonusa padoms: izveidojiet savas video stafetes. Šeit, piemēram, ir kolēģu simulators no Tjournal. Aiciniet darbiniekus darīt kaut ko līdzīgu, bet ar savu slengu un jokiem.

  • Ir tikšanās

Darbs nestāv uz vietas, un darbiniekiem ir interese uzzināt, kas jauns. Pastāstiet ziņas tiešraidē! Mēs iesakām tikties reizi nedēļā, lai sveiktu jaunpienācējus, dalītos ar jaunu informāciju un vienkārši tērzētu vienam ar otru.

  • Sakārtojiet jautājumu lodziņu

Kolēģi anonīmi izmet jautājumus un ieteikumus vadībai, un jūs tos paziņojat vispārējā mītiņā. Lūk, kur to var izdarīt bez maksas .

Sarunājiet rīta zvanus

Lai motivētu darbiniekus veikt aktuālos uzdevumus, departamentam iesakām tikties videozvanā no rīta. Ielejiet kafiju un zvaniet savai komandai. Pastāstiet, ko plānojat darīt šodien, un lūdziet to darīt arī saviem kolēģiem. Tādējādi skatīties seriālu, nevis strādāt, būs daudz grūtāk: jūs jau esat apsolījis izdarīt noteiktas lietas.

Mēs piedāvājam 2 iespējas:

  • Piezvaniet no rīta, pastāstiet, ko darījāt vakar un ko plānojat šodien

Ātrāks variants, kurā varat apspriest visus jautājumus vienlaikus

  • Piezvani no rīta, runā par šodienas plāniem. Vakarā uzraksti, ko esi izdarījis

Tas aizņem vairāk laika, bet mazāks risks kaut ko palaist garām.

Slavējiet darbiniekus par labu darbu

Kas ietekmē darbinieku iesaistīšanos? Atsauksmes. No 1000 aptaujātajiem britiem 31% teica, ka uzslavas palīdz viņiem veikt labākus rezultātus (noklikšķiniet šeit, lai skatītu padomus, kā slavēt angļu valodā). Ja kāds kaut ko izdarīja labi, pastāstiet par to visam uzņēmumam.

Organizējiet papildu tērzēšanu par tēmām, kas nav saistītas ar darbu

"Kas labi strādā, tas labi atpūšas." Izveidojiet interešu klubus. Apspriediet jaunu sava iecienītākā seriāla sēriju vai vienkārši atstājiet viens otra mēmus pēc stundām. Bet nepārcentieties 🙂

Skrien hakatonus

Hakatons ir veids, kā palielināt darbinieku iesaisti, atkāpjoties no ierastā grafika. Šī ir noteikta diena, kad darbinieki nedara darbu, bet gatavo savus projektus. Tā varētu būt brīvdiena. Vienatnē vai komandās, noderīgs uzņēmumam vai "dvēselei" - noteikumus nosakāt pats. Hakatona mērķis ir dot darbiniekiem iespēju būt radošiem, atklāt sevi no jauna perspektīvas. Komandas saliedēšanas priekšrocības ir garantētas, bet ko darīt, ja jūs arī izdomājat kaut ko jaunu? Šeit ir 50 jaunuzņēmumi , kuru idejas tika izstrādātas hakatonā.

Īstenot mentoru sistēmu un attīstības plānu

Ļaujiet pieredzējušiem kolēģiem nodot zināšanas jaunpienācējiem, veiciniet to finansiāli. Organizēt mentoringa sistēmu, vadīt apmācības. Izveidojiet attīstības plānu, kurā katrs darbinieks katru mēnesi izklāsta savus centienus nākamajam gadam. Lūdziet mentorus strādāt pie šī attīstības plāna.

Kā palielināt darbinieku iesaisti, izmantojot videokonferences?

Lai ievērotu šos padomus, ir jāveic videozvani. Ir grūti vadīt komandas veidošanu vai sanāksmes , neredzot kolēģus.

Mēs iesakām izmēģināt bezmaksas videokonferenču programmu Mind. Vienkārši reģistrējieties, nosūtiet konferences saiti saviem kolēģiem un sāciet savu pirmo rīta tikšanos! Veiciet iknedēļas liela mēroga videozvanus.

Ieviest video komunikāciju personāla nodaļas darbā. Iesaistīšanās ar video, kurā dodieties ekskursijā, runājiet par uzņēmuma vēsturi, aci pret aci satiekat jaunpienācēju, ir labs veids, kā iegremdēt darbinieku uzņēmuma dzīvē.

Kā uzsākt darbinieku iesaistīšanas aktivitātes?

Pirmkārt, veiciet darbinieku aptauju, lai novērtētu iesaistīšanās līmeni tagad. Tad izmantojiet mūsu padomus, to ieviešana neaizņems daudz laika. Pēc 3 mēnešiem vēlreiz veiciet aptauju un salīdziniet iesaistes līmeni.

Varat izmantot Gallup Q12 aptauju ar 12 jā-nē jautājumiem. Lai to izveidotu, uzņēmums aptaujāja 35 miljonus darbinieku visā pasaulē. Tāpēc formulējums ir precīzi pārbaudīts un ir tikai 12 jautājumi.

Aptauja ir apmaksāta – 15 $ par dalībnieku. Tas ir angļu valodā, taču pat Google var viegli tikt galā ar tulkojumu.

Vai arī varat uzticēties CRM Hurma rakstam - viņi publicēja jautājumu tulkojumu un pastāstīja, kā aprēķināt iesaistīšanās procentu. Tas ir vienkārši “jā” atbilžu procentuālā daļa no visām atbildēm.

Varat izveidot bezmaksas tiešsaistes aptauju pakalpojumā Google veidlapas . Padariet to anonīmu – saņemiet godīgas atbildes, un iesaistīšanās līmenis būs pareizs. Veikt aptaujas katrā nodaļā atsevišķi. Tāpēc ievērojiet, ja kādā nodaļā ir problēmas - un vispārējo rādītāju vienmēr var pievienot no privātajiem.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles