Return to portrait mode to see the content
To main page
Apr 15, 2022·2 min reading

9 videokonferenču etiķetes padomi

Laiks pārveido mūsu dzīvi, un, ienākot jauniem uzņēmējdarbības veidiem, rodas jauni noteikumi. Līdz ar videokonferenču parādīšanos un plašo izmantošanu etiķete ir ieguvusi jaunu formu. Kādi ir daži videozvanu padomi cilvēkiem, kuri vēlas parādīt savu labāko pusi un atbilst mūsdienu stila standartiem?

Tiešsaistes tikšanās vieta biznesā

Tiešsaistes sapulces ir redzamas visā, kas notiek biznesā. Mūsdienās ir gandrīz neiespējami izvairīties no videokonferenču izmantošanas. Šī nepieciešamība izriet no vispārējās situācijas pasaulē un dzīves ritma. Cilvēkiem problēmas jāatrisina ātri un efektīvi, un videokonferences ir labākais veids, kā izpildīt šo prasību.

Ņemot vērā, ka videokonferenču lietotnēs ir daudz iebūvētu funkciju, kas atvieglo dokumentu apstrādi un plūsmu, šāda veida komunikācija un komandas vadība ir sevi labi pierādījusi biznesā.

9 Videokonferenču etiķetes padomi

Cik svarīga ir etiķete videokonferences laikā?

Protams, tāpat kā tiešraidē, arī virtuālajai saziņai ir jāievēro noteikti noteikumi. Videokonferenču etiķete parāda cieņu pret cilvēkiem, ar kuriem strādājat, un parāda jūsu nopietnību.

Dažās situācijās ir ļoti svarīgi uzturēt saziņu video etiķetes noteikumu ietvaros. Pirmā lieta, ko cilvēki pamana, kad viņi pirmo reizi tiekas, ir tas, kā jūs gatavojāties sapulcei. Vai tu esi kopts? Vai video skaņa ir laba? Kas ir fonā? Kā jūs sakāt? Šie jautājumi rada īpašu iespaidu, kas par tevi pasaka daudz vairāk nekā CV.

Videokonferenču etiķetes padomi

Lai ievērotu video etiķetes noteikumu pamatprincipus, ir jāsaprot, ko darīt un ko nedarīt.

Ko darīt:

  • pārbaudiet video un skaņas kvalitāti, bez pārtraukumiem;
  • organizēt mierīgu vidi, lai nekas netraucētu jums un jūsu komandai;
  • ģērbieties tā, it kā atrastos birojā – saglabājiet darba atmosfēru;
  • pieslēgties konferencei savā grafikā norādītajā laikā (plus mīnus 1 minūte);
  • iestatīt izplūdušu vai blāvu fonu;
  • runājiet mērenā skaļumā (labāk pajautājiet konferences dalībniekiem, vai viņi jūs labi dzird, ja neesat pārliecināts);
  • izslēdziet mikro, kad nerunājat;
  • dariet zināmu cilvēkiem, ja jums uz brīdi jāiziet ārā, bet mēģiniet netraucēt (nosūtiet tērzēšanas ziņojumu).

Ko nedrīkst darīt:

  • nepieslēdzies, ja nemaz neesi gatavs (sagatavo vismaz pamata lietas: tīmekļa kameru, austiņas un seju);
  • videokonferences laikā neatstājiet savu vietu un neaiciniet cilvēkus kadros (izslēdziet tīmekļa kameru, ja kaut kas ir steidzams);
  • neatbildiet uz mobilajiem zvaniem, ja notiek konference (izslēdziet mikrofonu, ja zvans ir steidzams).

Izmantojot labāko videokonferenču praksi, varat sasniegt vislabāko iespējamo attālā darba pieredzi. Programmatūrai iMind vajadzētu palīdzēt jums izlīdzināt darbplūsmu, lai sistēma būtu efektīva pat tad, ja tiek izmantotas tikai bezmaksas opcijas.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles