Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 8, 2022·5 min reading

Ceļvedis veiksmīgām pārdošanas sanāksmēm

Profesionāļi, kuri ir apguvuši efektīvas pārdošanas tikšanās ar klientiem un partneriem, gan esošajiem, gan topošajiem, bieži gūst panākumus biznesā un gandrīz visās jomās. Un spēja uz auglīgu diskusiju neapšaubāmi ir ļoti svarīga cilvēkiem, kas strādā pārdošanas nozarē. Apspriedīsim, kā vadīt pārdošanas tikšanos.

Ceļvedis veiksmīgām pārdošanas sanāksmēm

Kas jums jāzina par pārdošanas sanāksmēm?

Lietišķās sarunas, strādājot attālināti, ir unikāls uzņēmumu savstarpējās saziņas veids, ko rūpīgi regulē neizteikti ētikas kodeksi. Virtuālās pārdošanas tikšanās galvenais mērķis ir atrast kopīgu alternatīvu, kas būtu izdevīga abām pusēm.

Mēs visi piedalāmies biznesa sarunās vienā vai otrā līmenī. Tomēr ne visi jūtas pārliecināti visā sarunu procesā, un sarunu iznākums ne vienmēr ir labvēlīgs. Kas ir produktīva virtuālā tikšanās?

Veiksmīgas biznesa sarunas ir tās, kurās jums izdevās pilnībā vai gandrīz pilnībā sasniegt mērķi, kas tika izveidots pirms to sākuma, vai varbūt iegūt daudz vairāk, nekā gribējāt. iMind ir jūsu labākais palīgs attālinātās sarunās. Jūsu pārdošanas sapulču idejas noteikti būs veiksmīgas, izmantojot šo lietotni.

Lielākās kļūdas pārdošanas sanāksmēs

Visbiežāk sastopamā pamatkļūda sarunās, tāpat kā jebkurā uzņēmumā kopumā, ir pasivitāte, jo baidās pieļaut liktenīgu kļūdu.

  1. Saistību pārkāpšana. Ja esat ieplānojis tikšanos ar klientu, jums sevi jāpakļauj briesmām, taču jābūt savlaicīgi. Nav vadlīniju; ir tikai komunikācijas psiholoģija.
  2. Nekompetence. Ja sarunas ar klientu ved nekompetents darbinieks, negaidiet no šāda darba pozitīvus rezultātus. Sarunas var notikt pa tālruni, tirdzniecības telpā, pie vadītāja galda, uz ceļa un jebkur.
  3. Komunikācijas skaidrība un struktūra. Skatoties uz klientu, ir jānosaka viņa personības tips un jāpielāgojas viņa komunikācijas stilam. Neatkarīgi no klienta veida jums ir jāpārvalda sarunas, kas nozīmē, ka jums ir jādefinē noteikumi.

Kāds ir pārdošanas sanāksmju mērķis?

Pārdošanas sanāksmju galvenais mērķis ir efektīva komunikācija starp darbiniekiem, vadītājiem un klientiem. Rezultātā tie palielina pārdošanas apjomu un produktivitāti.

Jūsu spēja efektīvi komunicēt var palīdzēt sasniegt dažādus mērķus, sākot no maziem līdz svarīgiem, virzīties uz priekšu savā profesijā, izcelties sarežģītos apstākļos, veidot attiecības ar īstajiem cilvēkiem un iegūt jaunus draugus un paziņas.

Kā pārdošanas sanāksmes var gūt labumu jūsu uzņēmumam?

Sistemātisks darbs no sanāksmju puses un sanāksmju plānošanas noved pie tā, ka jūsu uzņēmums, pārdošanas nodaļa un citas nodaļas nepārtraukti attīstās. Tādējādi ir ļoti svarīgi noteikt nedēļas un mēneša mērķus, tos sasniegt un sekot līdzi pozitīviem vai negatīviem rezultātiem. Tas veicina ārkārtējas atbildības par sniegumu kultūras veidošanos. Ja izmantosit šo stratēģiju, jūsu bizness nepārtraukti paplašināsies.

Ceļvedis veiksmīgām pārdošanas sanāksmēm ➤ 2

Kādas funkcijas un priekšrocības var piedāvāt virtuālās pārdošanas sanāksmes?

Mūsdienu pasaulē daudzas korporatīvās darbības ir pilnībā vai daļēji pārvietotas tiešsaistē: sanāksmes, darbā pieņemšana, mārketings, piegādes ķēdes vadība un pārdošana. Šķiet, ka biznesa tikšanās prasa tiešu katra dalībnieka klātbūtni vienā fiziskā vietā. Taču, pateicoties modernajām tehnoloģijām, tagad ir iespējams rīkot tiešsaistes sanāksmes.

Protams, personiskā komunikācija ar personālu ir fantastiska. Turklāt viņi noteikti ražo vairāk nekā virtuālos. Tomēr neatlaidiet tiešsaistes tikšanās kā bezjēdzīgu atkritumu. Pieņemsim, ka, ja strādājat ar izkliedētu komandu, jums regulāri jāsazinās, izmantojot zvanus un videokonferences, lai saglabātu sinhronizāciju un saziņu.

Padomi efektīvai virtuālai pārdošanas sapulcei

Tiešsaistes sapulces darbavietā kļūst par ikdienu. Darbinieki saskaras ar problēmām, lai kopīgotu darbam nepieciešamos datus. Šeit ir daži galvenie padomi tiešsaistes pārdošanas sanāksmju organizēšanai.

Personalizējiet savu sapulču telpu

Ja sapulces dalībnieki viens otru skaidri nedzird vai neredz, saziņa tiks pārtraukta, un jums šī sanāksme jāuzskata par laika izšķiešanu. Izvairieties no bezmaksas lietotnes izmantošanas. Liek kvalitāti pirmajā vietā. Turklāt jums ir jāmaina telpas raksturlielumi, lai pielāgotos sapulcei.

Sagatavojiet sava produkta prezentāciju

Rūpīgi sagatavojieties sarunām. Novadīt prezentāciju. Izmantojiet 1:3 noteikumu, kas mums māca, ka katrai 1 sarunu stundai mums ir jāpavada vismaz 3 stundas, lai tām sagatavotos. Tajā pašā laikā sistemātiski pilnveidojiet savu sarunu tehniku, iepazīstieties ar jaunām metodēm un apgūstiet jaunas prasmes.

Izmantojiet stāstījumu

Obligāti jāizmanto katra iespēja, lai stiprinātu komandas saites, lai neviens nejustos viens. Tomēr jokiem un stāstiem jābūt atbilstošiem. Pirms jokojat, piemēram, par koronavīrusu, noskaidrojiet, vai kādam no sapulces dalībniekiem nav slimi tuvi draugi vai radinieki.

Stāsta stāstīšana saglabās auditorijas interesi, padarot jūsu runu intriģējošāku. Tāpēc esiet uzmanīgi, lai to iespējotu.

Apvienojiet stāstu un vizuālos materiālus

Līdzi jāņem papīri, tabulas un diagrammas. Ļaujiet dalībniekiem iepriekš sagatavot attēlu un prezentāciju izvēli, kā arī apgalvojumu tēmas. Balss, video, emocijas un humors tagad saturēs noderīgu grafisku informāciju, ko ir viegli iemācīties un kopēt.

Iestatiet savu turpinājumu

Tāpat kā parastās sanāksmēs, ir svarīgi izveidot tiešsaistes sapulces kopsavilkumu, izlabot galvenos punktus, kopsavilkumus un domas un pēc tam izplatīt to visiem dalībniekiem.

Ja tas notiek komandā, varat padarīt šos CV interesantākus, iekļaujot gifus, smieklīgas fotogrāfijas utt. Rezultātā to būs vieglāk saprast un atcerēties.

Tiešsaistes sapulces ir jaunākais veids, kā saglabāt savu komandu spēcīgu un produktīvu. Lai tiešsaistes sapulce būtu efektīva, ir nepieciešama kvalitatīva sapulču telpa, rūpīga organizācija un stingra noteikumu ievērošana.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles