Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 31, 2022·4 min reading

Uzņēmējdarbības priekšrocības no attālinātas komandas

2020. gada marta pandēmija un karantīna neatgriezeniski mainīja priekšstatu par darba vietu, biroju un korporatīvo kultūru. Ārkārtas apstākļos tiešsaistes formātam un attālinātam komandas darbam izdevās pielāgoties pat tām biznesa jomām, kuras mēnesi pirms karantīnas neiedomājās procesu digitalizāciju tik lielā mērā: jurisprudence, teātris, fotogrāfija, grāmatvedība, inženierzinātnes u.c. Pastāstiet par attālinātā darba priekšrocībām biznesam.

Biznesa priekšrocības, ko sniedz attālināta komanda

Attālās komandas jēdziens?

Attālinātie darbinieki var veikt savu darbu no jebkuras vietas. Viņiem ir jāizmanto informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, lai uzturētu kontaktus ar darba devēju un efektīvi strādātu komandā. Tomēr attālā komanda joprojām darbojas kā vienots organisms un sazinās tiešsaistē. Efektīvs komandas darbs ir virtuāla tikšanās iMind video lietojumprogrammā.

Kādas ir attālo komandu funkcijas?

Nodarbinātības dienestos attālināto vakanču skaits nepārtraukti pieaug. Turklāt pieaug nepieciešamība pēc dažādu disciplīnu speciālistiem, tiek nodrošināts attālināts darbs bez pieredzes. Turklāt darbam var būt nepieciešams visu dienu strādāt pa tālruni un, iespējams, nepilnu vai pilnu slodzi.

Tomēr, neskatoties uz to, ka attālinātā nodarbinātība šķiet ērta ikvienam, šāda veida nodarbinātībai ir vairākas nianses:

  • Jūsu pašorganizācijai jābūt ļoti augstā līmenī. Mājās vienmēr ir kārdinājums novērst uzmanību vai pavadīt laiku sociālajos tīklos; rezultātā iespējami termiņi, naudas sodi, atlaišanas, kas nenāk par labu komandai, kas strādā biznesā.
  • Jābūt savai darba vietai – blakus skrienam bērnam; rej suns, kas vēlas jūs iesaistīt spēlē; strādājošs televizors - tas viss var ievērojami novērst uzmanību no darba un novest pie negatīviem rezultātiem.
  • Problēmas ar biežiem strāvas padeves pārtraukumiem vai interneta pārtraukumiem visbiežāk radīs problēmas jūsu komandas darbā.

Tomēr, strādājot attālināti, ir daudz vairāk priekšrocību. Apskatīsim tos.

Kādas ir attālo komandu priekšrocības?

Strādājot no mājām, tiek atbrīvots laiks un nauda braukšanai uz darbu un mājām, kas ir viens no galvenajiem darbinieku ieguvumiem (metro un autobusi, gāze, apkope, tarifi utt.). Jūs saņemat papildu pāris dzīves stundas dienā. Līdz ar to arī stresa līmenis attālinātā darba laikā, kā liecina statistika, samazinās. Tomēr parunāsim par attālinātās komandas pārvaldības priekšrocībām uzņēmumu īpašniekiem.

Produktivitātes pieaugums

Biznesa komandas, kas strādā attālināti, ir efektīvākas. To apstiprināja, piemēram, Stenfordas universitātes pētnieki, kuri atklāja, ka, strādājot no mājām, produktivitāte palielinās vidēji par 13%. Paši eksperti to nodēvēja par "lielu uzlabojumu", kuri bija šokēti par rezultātiem.

Mazāk laika sanāksmēm

Uzņēmumiem, kas ļauj strādāt attālināti, parasti ir mazāk sanāksmju un tās tiek pārtrauktas agrāk. Atliek vairāk laika efektīvam darbam. Katra tikšanās, no kuras izvairīties asinhronā komunikācija, ietaupa naudu.

Darbinieku augstākā kvalifikācija

Attālinātais darbs piesaista augsti kvalificētus speciālistus, kuri ir motivēti, organizēti un spēj uzņemties personīgu atbildību.

Darba elastība

Ļauj strādāt elastīgu darba laiku un pārvaldīt savu darbplūsmu savā tempā, kad esat visproduktīvākais. No tā izriet, ka šāds darbs ir piemērots tikai disciplinētiem indivīdiem ar augstu pašorganizācijas un paškontroles līmeni. Otra priekšrocība ir elastība.

Uzlabotas apmācības labākajiem darbiniekiem

Labākos darbiniekus, kuri strādā attālināti, varat nosūtīt mācīties uz ārzemēm. Turklāt pētījumi liecina, ka attālinātie darbinieki uzturas ilgāk nekā darbinieki.

Piekļūstiet labākajiem talantiem no visas pasaules

Neatkarīgi no tā, kur viņi dzīvo, jūs varat nolīgt lieliskus cilvēkus. Līdz ar to saražotais darbs ir kvalitatīvāks, programmētāju un citu darbinieku algošana ir lētāka.

Kā zināt, vai attālināta komanda jums ir piemērota?

Ne visi zina, kā strādāt attālināti. Lai bez nožēlas veiksmīgi pārceltu darbinieku uz attālinātu darbu, ir nepieciešamas šādas īpašības:

  • Disciplīna. Nav uzraugoša vadītāja. Personai jāstrādā patstāvīgi un jāievēro projekta termiņi. Neskatieties smieklīgas filmas un nespēlējiet spēles.
  • Organizācija. Darbiniekam ir jāplāno sava darba diena un jāievēro šis plāns. Viņam jāatceras visi uzdevumi un tie jāpaveic laikā.
  • Neatkarība. Darbinieks ir patstāvīgāks, strādājot attālināti. Strādājot attālināti, tas pieņem autonomākus spriedumus nekā birojā. Šādai izvēlei ir jāspēj izdarīt darbinieks vienatnē.
  • Atbildība. Strādājot attālināti, procesu vadīt ir grūtāk. Darbinieka pienākums ir atbildīgi pieiet katram uzdevumam, izpildīt visas prasības un ievērot termiņus.

Pārbaudiet, vai varat pieņemt darbā šādus cilvēkus un vai jūs piekrītat darba videi.

Rūpīgi izsverot tāldarba priekšrocības un trūkumus, kļūst skaidrs viens secinājums: šāda veida nodarbinātība ir vislabāk piemērota pieredzējušiem darbiniekiem, kuriem nav nepieciešama palīdzība no malas. Jūs varētu domāt par attālinātu darbu kā veidu, kā palielināt savus ienākumus. Cilvēkiem, kas dzīvo mazās pilsētās ar dažiem darbiniekiem, tas ir ļoti pārliecinoši. Turklāt tiešsaistes ārštata darbinieki dažkārt saņem lielāku atalgojumu, nekā tiek piedāvāts vietējā darba tirgū.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles