Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 26, 2022·4 min reading

Kā vadīt efektīvas ikdienas stand-up sanāksmes?

Tālsatiksmes komandas uzdevums ir kā makšķernieku kopiena, kad visi pirmajā gaismā izbrauc savā laivā, lai vakarā atvestu lomu uz pilsētu, lai visi varētu priecāties. Mēs esam apkopojuši padomus, kā efektīvi vadīt sapulci un kādus jautājumus uzdot. Šie padomi ir pārbaudīti reālajā pasaulē, un to īstenošanai nav vajadzīgs daudz laika vai naudas.

Kā vadīt efektīvas ikdienas stand-up sanāksmes

Ikdienas telefona zvanu skaidrojums

Virtuālās tikšanās laikā katrs komandas dalībnieks analizē dienas rezultātus, piedalās tagadnē un atzīst visas komandas darbā radušās problēmas. Uzņēmuma darbības novērtējums un ieteikumi darbības uzlabošanai tiek sniegti bezsaistes vai tiešsaistes ikdienas stand-up režīmā.

Citiem vārdiem sakot, ikdienas vai iknedēļas stand-up ir svarīgu komandas locekļu, produktu īpašnieku un biznesa izstrādātāju ikdienas tikšanās. Attālās komandas stand-up var veidot uz trim vienkāršiem jautājumiem, taču komanda nosaka šīs sanāksmes darba kārtību.

  1. Ko es vakar darīju?
  2. Pie kāda projekta es šodien strādāšu?
  3. Kādas problēmas man traucē virzīties uz priekšu?

Šie vaicājumi palīdz noteikt progresu un palīdz komandai noteikt šķēršļus, izmantojot virtuālu sapulci bezmaksas iMind video lietotnē. Attiecības kolektīvā nostiprinās arī tad, kad katrs izsaka savu ieguldījumu kopīga mērķa sasniegšanā. Komandas dalībnieki tiek mudināti katru dienu ziņot par saviem sasniegumiem un mērķiem, lai ikviens varētu lepoties ar komandas kopējo ietekmi uz organizācijas dzīvi.

Kāpēc mums ir vajadzīgas virtuālās stand-up sanāksmes?

Privātās sapulces palīdz ātri atrisināt problēmas, piešķirt uzdevumus komandām un nodrošināt, ka visi strādā pie viena mērķa. Tomēr ne visi zina, kā plānot un vadīt sanāksmes. Rezultātā tie bieži vien pārvēršas par laika izšķiešanu. Izpratne par četriem pamata soļiem: darba sākšana, plānošana, tikšanās un rezultātu dokumentēšana palīdzēs no tā izvairīties.

Katru rītu jūs veicat ātru darba stand-up, lai komandai un katram indivīdam paziņotu par dienas prioritātēm. Līdz brīdim, kad pametat sapulci, jums jāzina komandas galvenais dienas mērķis, ko katrs komandas loceklis darīja iepriekšējā dienā, ko viņš vēlas darīt šodien un kas viņiem traucē sasniegt savus mērķus.

Kas padara stand-up tikšanos produktīvu?

Tikšanās ilgs 10-15 minūtes, ja dodaties ar plūsmu. Laika skaitītājs sekos līdzi, cik ātri katrs runātājs runā un vai tiek ievērota darba kārtība. Šī ir atbalsta pozīcija, kas katru dienu var mainīties starp komandas locekļiem.

Izmantojiet "autostāvvietas" paņēmienu, lai iemūžinātu papildu idejas vai tēmas, kas jāapspriež sanāksmē, taču tas nedrīkst mazināt komandas koncentrēšanos uz galveno uzdevumu. Komandai ir iespēja rotēt autostāvvietas uzrauga amatu.

Tiešsaistē izveidojiet dēli ar kategorijām Plānotais, Notiek un Gatavs. Grupa var mijiedarboties stand-up sanāksmju laikā, pārskatīt dienas pienākumus un prioritātes un strādāt ar citām grupām, lai izveidotu aspektu. Trello, Board, Asana un citi rīki ir vislabākie dēļu izveidei.

Galvenās problēmas, kas rodas virtuālo ikdienas stand-up laikā

Iespaidīga metodika. Katram dalībniekam ir jāsaprot savi uzdevumi, atbildības joma un kopīgais mērķis, kam seko visa komanda. Tā ir milzīga kļūda, ja vadītājs cenšas pēc iespējas ātrāk ieviest know-how vai kādu citu vadības metodi un šajā jautājumā nekonsultējas ar citiem speciālistiem.

Ne visi komandas dalībnieki piedalās. Daži darbinieki kļūdaini uzskata, ka viņu atbildēm uz trim galvenajiem jautājumiem jābūt vienkāršām. Pārējiem komandas locekļiem vajadzētu pievērst īpašu uzmanību runātājam un palīdzēt viņam atrisināt radušās problēmas. Iniciatīva rosina ciešāku sadarbību.

Kā to veiksmīgi novadīt ar attālinātu komandu?

Ikvienam, kurš piedalās ikdienas stand-up, obligāti jāzina sava sagatavotā runa pirms sanāksmes. Šajā brīdī stand-up būs aktīvs, tāpēc nevienam nevar palikt garlaicīgi.

Nav etalona, ko varētu izmantot, lai salīdzinātu visus stand-ups. Katra komanda veic stand-ups pēc sava modeļa, ņemot vērā komandas unikālās īpašības, lai saglabātu nemainīgu visu dalībnieku aktivitātes un iesaistes līmeni. Nav divu vienādu stendu.

Galvenie padomi, kā padarīt ikdienas sanāksmes produktīvas:

  1. Izvēlieties ikvienam ērtu laiku. No aptuveni 9:00 līdz 10:00 notiek lielākā daļa komandu stāvēšanas. Nav nepieciešams organizēt "cīruļu" pulku, jo visiem ir pietiekami daudz laika, lai uzreiz izpildītu dienas uzdevumus. Komandām, kuru dalībnieki ir izkaisīti pa visu valsti, tiek nodrošināts ērts laiks ikvienam.
  2. Padariet stāvēšanu produktīvu. Lai nezaudētu fokusu un nodrošinātu stand-up efektivitāti, daudzas upes komandas individuāli nosaka savu stand-up ilgumu.
  3. Apsveriet stand-ups, kas nenotiek reāllaikā. Kamēr komandas locekļu darba laiks nav pretrunā, asinhronie stāvēšanas veidi ir noderīgi.

Viena no efektīvas Agile programmas sastāvdaļām ir stand-ups. Lai pilnveidotu stand-ups, tāpat kā citās sanāksmēs, piemēram, sprinta plānošanā, sprinta pārskatos un retrospekcijās, nepieciešamas tikai dažas iterācijas. Jūtieties brīvi modificēt sapulci, lai tā atbilstu jūsu komandas un programmas vajadzībām. Tāpat neaizmirstiet izklaidēties!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles