Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 30, 2022·4 min reading

Jautri videozvani, lai spēlētu ar savu komandu

Darbplūsma ir diezgan saspringta. Bet ir komandas veidošanas prakse, lai padarītu to patīkamāku. Tas palīdz parādīt, ka cilvēku darbs ir novērtēts un vērtīgs komandas vadītājam un uzņēmumam. Taču, lai komandas veidošanas stratēģijas būtu efektīvas, tajās jāiekļauj jautras aktivitātes, kas padara komandu laimīgāku.

Videozvani spēlēs

Kas ir komandas veidošana?

Komandas veidošana ir prakse, kas ietver aktivitātes, kurās vienas komandas locekļi kopā izklaidējas. Viņi var tērzēt par nekomerciālām tēmām, spēlēt spēles vai atpūsties kopā. Šāda komunikācija ir īpaši svarīga attālinātām komandām.

Jūs varat organizēt komandas saliedēšanas pasākumus, kad kaut kur sanākat kopā vai attālināti, izmantojot tiešsaistes tikšanās iespējas. Virtuālās komandas veidošanas sanāksmēm ir savi plusi un mīnusi, taču aprīkojuma izmantošana var neitralizēt lielāko daļu tiešsaistes formāta mīnusu.

Neformālu sanāksmju nozīme

Dažreiz cilvēkiem ir jāorganizē neformālas aktivitātes ar saviem komandas biedriem. Tas nepieciešams psiholoģiskajam klimatam komandā un turpmākā darba rezultātu uzlabošanai. Kad cilvēki sanāk kopā ar saviem kolēģiem komandas veidošanai, viņi tiek ievietoti kontekstā, kas piedāvā vairāk iespēju izpausties.

Piemēram, kad cilvēki spēlē spēles kopā, viņi piedzīvo azartu un vēlmi uzvarēt. Spēcīgas jūtas padara cilvēkus sirsnīgākus un parāda savu raksturu, kas palīdz komandas biedriem labāk saprast vienam otru un ātrāk atrast kopīgu valodu. Tādējādi videokonferenču idejas palīdz uzlabot attiecības komandā un veicina produktīvāku darbu pie turpmākajiem uzdevumiem.

No psiholoģiskā viedokļa jautras aktivitātes darbojas kā uzlāde. Cilvēki izmanto savu laiku nevis, lai izjustu spriedzi un stresu, bet gan lai atpūstos un ar prieku pavadītu laiku kopā. Labi organizēts pasākums liek darbiniekiem sajust savu vadītāju apstiprinājumu. Un, ja cilvēki saprot, ka viņu priekšnieki pievērš uzmanību un novērtē viņu pūles un darbu, tas liek ikvienam justies noderīgam. Tādējādi spēļu videozvani un citas komandas saliedēšanas aktivitātes palielina motivāciju.

Idejas aktivitātēm videozvanu laikā

Ja to meklēsit, videozvana laikā atradīsit daudzas jautras lietas. Bet, ja nekas cits neizdodas, vienmēr ir iespēja izmantot videokonferenču spēles. Lielākā daļa no tiem ir tikpat veci kā zelts, tāpēc jūsu komandas biedri, iespējams, tos pazīst. Spēles, kuras var spēlēt videozvana laikā, var ietvert:

  • uzmini, kurš - neatkarīgi no attāluma vai uz vietas, tas vienmēr ir smieklīgi;
  • nekad es nekad ... - pastāv variācijās prātīgām un alkoholiskām ballītēm, tāpēc padomājiet par to, kas ir vislabākais jūsu gadījumā;
  • šarādes - izmantojiet iespēju izaicināt savu komandas darbu, bet smieklīgā kontekstā;
  • paskaidrojiet vārdu (pseidonīms) - vienmēr ērta izvēles iespēja, kuru var mainīt, izmantojot savu profesionālo terminoloģiju;
  • parādīt vārdu - šarādes variants;
  • uzmini dziesmu - uzzini vairāk par komandas biedru muzikālajām vēlmēm un parādi savu;
  • fonogrammu cīņa - sacenties harizmā, radošumā, aktiermākslā un parodijā;
  • tiešsaistes komandas veidošanas bingo — uzziniet vairāk interesantu faktu par cilvēkiem.

Jebkurš no šiem vai citiem pēc jūsu izvēles var būt ļoti noderīgs, lai uzzinātu vairāk vienam par otru. Esiet radošāks, ja vēlaties, un mainiet jebkuru spēli, kas jums patīk visvairāk. Tas krāsos vecās klasikas ar jaunām krāsām un atsvaidzinās jūsu ideju par komandas saliedēšanu.

Kā jautras spēles ietekmē attiecības attālās komandās?

Jo vairāk neformālajā video konferencē jums ir jāmeklē informācija par saviem komandas locekļiem, jo labāk jūs saprotat cilvēku dzīvi. Jo vairāk viņš jūs iesaista mijiedarbībā, jo labākas kļūst jūsu komunikācijas prasmes. Izvēlieties aktivitāti, kas atbilst šādiem kritērijiem:

  • Atbilstoši jūsu pašreizējam komandas veidošanas uzdevumam. Vai jums visiem ir nepieciešams uzzināt vairāk par otra dzīvi? Vai arī labāk ir trenēt komunikācijas prasmes komandā? Definējiet runu un sekojiet tai.
  • Lielākajai daļai jūsu komandas locekļu patīk šī ideja. Ja esi izvēlējies kādu aktivitāti, bet tava komanda to uzskata par laika izšķiešanu, rezultātu tas nedos.
  • Katrs tiek nodrošināts ar dalībai nepieciešamo inventāru (ja nepieciešams). Lielākajai daļai spēļu šīs lietas nav vajadzīgas, taču, ja atrodat kaut ko īpašu, pārliecinieties, ka ikvienam ir nepieciešamie priekšmeti.

Ja jūsu izvēlētā darbība atbilst visiem iepriekš minētajiem kritērijiem, tas, visticamāk, ievērojami palielinās jūsu komandas produktivitāti. Jebkurā gadījumā, pat ja esat palaidis garām galveno uzdevumu, kas jāpaveic, pirmais, kas jums nepieciešams, ir nodrošināt priecīgu laika pavadīšanu ar pozitīvām emocijām un priecīgām atmiņām.

Komandas veidošanas sesijas un citas neformālas aktivitātes ir noderīgas darbplūsmai. Tie ļauj uzzināt jaunu informāciju par apkārtni, iegūt draugus, veidot ciešākas attiecības un izveidot savstarpēju sapratni.

Visbeidzot, neformāli pasākumi ir iespēja ikvienam atpūsties un atbrīvoties no problēmām un jautājumiem, kas mūs visur nomāc. Izmantojot iMind lietotni, varat nodrošināt vislabāko zvanu kvalitāti savas komandas konferencēm un baudīt procesu bez pārtraukuma.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles