Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 5, 2022·3 min reading

Kā ekrāna kopīgošana var palīdzēt attālinātai sadarbībai?

Lai padarītu savu darbplūsmu efektīvāku, mūsdienās cilvēki izmanto vienu no visizplatītākajiem attālās saziņas līdzekļiem – videokonferenču aplikācijas. Tam ir nozīme strauji mainīgajā globālajā situācijā un izaicinājumiem. Bet kā jūs varat visproduktīvāk izmantot redzamības priekšrocības video konferences laikā?

Videokonference

Videozvani mūsdienu biznesa kontekstā

Tiešsaistes sanāksmju izmantošana palīdz uzņēmumiem izvairīties no problēmām, kas saistītas ar pārvietošanās ierobežojumiem tajā pašā reģionā vai starp reģioniem. Tas bija īpaši iespaidīgi, kad COVID-19 apgrieza mūsu dzīvi kājām gaisā. Pēdējos gados videokonferenču aprīkojums ir pierādījis šādas priekšrocības:

  • ļauj ietaupīt laiku ceļā;
  • ļauj ietaupīt resursus;
  • tas nodrošina lielāku komfortu;
  • tā ir daudz elastīgāka nekā tikšanās klātienē;
  • tas vienkāršo komandas darba tehnisko daļu.

Apkopojot šīs priekšrocības, video konferencēm ir daudz priekšrocību salīdzinājumā ar regulārām sanāksmēm. Tomēr tam ir jāņem vērā vairākas grūtības.

Attālināto sanāksmju izaicinājumi

Lielākā daļa grūtību, ar kurām cilvēki var saskarties, organizējot tiešsaistes saziņu, ir saistītas ar tehnisko pusi. Video un skaņas kvalitātei ir izšķiroša loma. Taču ļoti nozīmīgs ir arī programmatūras izvēles un konfigurēšanas jautājums. Lai izvairītos no šīm problēmām, uzņēmumam jāorganizē apmācības, lai komandas apgūtu programmatūras lietošanu. Viņiem arī jānodrošina speciālisti ar ērtu aprīkojumu.

Citi izaicinājumi ir saistīti ar psiholoģiskām problēmām, kuras katram pašam jārisina.

Ekrāna koplietošana un lietošana

Tiešsaistes sapulču ekrāna kopīgošana ir viena no visnoderīgākajām tiešsaistes konferenču programmatūras funkcijām. Tas palīdz koplietot informāciju ar vizuālu palīdzību, kopīgojot lapas vai dokumentus, kas atvērti darbvirsmā.

Šī funkcija tiek plaši izmantota izglītības nolūkos, mārketingā un citās prezentācijās, komandas darbā un problēmu novēršanā. Redzams viss apspriestais, ekrāna kopīgošana komandas darbā palīdz koncentrēties un sasniegt labākus rezultātus.

Ekrāna koplietošanas priekšrocības attālajam komandas darbam

Ekrāna koplietošanai konferences laikā ir vairākas nenoliedzamas priekšrocības. Rīkot tiešsaistes ekrāna koplietošanas sapulci, varat:

  • notur visus fokusā – ja cilvēkiem acu priekšā ir vizuāls demonstrējums, ir vieglāk sekot līdzi diskusijas virzienam;
  • ietaupa laiku - nevajag tik daudz skaidrot vai aprakstīt, jo to var demonstrēt (turklāt labāk pārliecināšanai);
  • padara sadarbību raitāku - kad cilvēkiem ir iespēja demonstrēt savas idejas, tās ir skaidrākas jau no paša sākuma, tāpēc nav jāstrīdas;
  • atbalsta attālinātos darbiniekus – viņi biežāk demonstrē savu darbu un analizē savas kļūdas;
  • palīdz komandai prāta vētru - ar ekrāna kopīgošanas video idejas tiek radītas ātrāk, tām ir labāks pamats un tās tiek apspriestas vizuālā veidā.

Iespējams, atradīsit vairāk priekšrocību, taču būtība ir tāda, ka demonstrācija padara darbplūsmu jēgpilnāku.

Komandas ekrāna koplietošana: kā to izdarīt

Atkarībā no izmantotās programmatūras varat mainīt ekrāna koplietošanas pieredzi komandas darba kontekstā. Lietotne iMind ļauj līdz pat divpadsmit lietotājiem vienlaikus koplietot ekrānu. Izmantojot šādu funkciju, jūs varat organizēt savu darbu šādi:

  1. Iepriekš paziņojiet par nākamās tikšanās tēmu.
  2. Norādiet, kas katram dalībniekam jāsagatavo.
  3. Sāciet konferenci un klausieties katru ideju pa vienam.
  4. Apspriediet tos, izmantojot vairāku ekrānu koplietošanu.
  5. Apkopojiet un apkopojiet.

Atkarībā no plānotās sapulces formāta šīs darbības var pabeigt vai saīsināt.

Ja meklējat labu ideju, kā padarīt sapulces produktīvākas, apsveriet iespēju sadarboties ar ekrāna kopīgošanu. Redzamība padara visu daudz skaidrāku un nodrošina vislabākos rezultātus.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles