Return to portrait mode to see the content
To main page
Apr 1, 2022·3 min reading

Kā nodrošināt attālinātās komandas iesaistīšanos sapulces laikā?

Darbs ar auditoriju ir diezgan grūts. Pārejot uz video sapulces formātu, tas kļuva vēl grūtāk. Jūsu prezentācija, izmantotās video platformas funkcijas un iespējas, kā arī papildu materiāli ietekmē sapulces gala rezultātu. Bet vispirms vispirms.

Kāpēc Hangout sesijas mūsdienās ir tik svarīgas?

Tas, cik svarīgi ir zināt, kā organizēt un vadīt video tiešsaistes sapulci, ir atkarīgs no apstākļiem, ar kādiem pasaule ir saskārusies pēdējā laikā. Kad pienāca pandēmija, uzņēmumiem bija jāpielāgojas un jāveic uzņēmējdarbība attālināti. Sākumā tā izrādījās katastrofa, taču cilvēkiem izdevās izmantot šos apstākļus un pielāgot darbplūsmu mūsdienu realitātei.

Kāpēc uzmanība tiek zaudēta?

Videokonference ir izplatīta, bet grūti izpildāma. Dzīvā komunikācijā tu izmanto stāju un kustības, bet virtuālajā tikšanās reizē tev šie instrumenti tiek atņemti. Kompensējiet šo trūkumu ar savu prezentācijas stilu un jūsu rīcībā esošajiem tehniskajiem līdzekļiem.

Ir trīs galvenās kļūdas, kas liedz skatītājiem koncentrēties:

  • Koncentrēšanās trūkums - strādā abām komunikācijā iesaistītajām pusēm, bet noteicošā loma ir ziņotāja uzmanības trūkumam.
  • Tēma nav interesanta – ja auditoriju neinteresēs diskusijas priekšmets, nebūs arī uzmanības. Mainiet to vai pasniedziet tā, kā jūs ieteiktu, lai klausītājiem būtu interesantāk.
  • Jūsu skaidrojums ir sarežģīts – vislabākā pieeja ir runāt par sarežģītām lietām vienkāršos vārdos. Grupas videozvana laikā lūdziet atsauksmes, lai uzzinātu, ko viņi saprot. Sāciet dialogu.

Šie aspekti ir galvenie, kas jāņem vērā.

Kā nodrošināt attālinātās komandas iesaistīšanos sapulces laikā?

Padomājiet par specifikācijām

Nodrošiniet vislabāko audio un video savienojuma kvalitāti. Šis aspekts ietekmē arī koncentrēšanās līmeni. Ja runātājam nav video vai ir problēmas, kas izraisa sliktu saziņu tiešsaistes grupas sapulcē, tas ir kaitinoši un novērš uzmanību.

Kā nodrošināt attālinātās komandas iesaistīšanos sapulces laikā? ➤ 2

Eksperimentējiet ar dažādu videokonferenču programmatūru, izvēlieties pareizās austiņas un pārbaudiet, vai tās darbojas pareizi. Atcerieties, ka programmatūrai jābūt universālai visām ierīcēm, jo cilvēkiem var būt dažāds aprīkojums. iMind platforma lieliski atbilst šīm prasībām.

Pievienojiet interaktīvus elementus

Ar materiāliem, kas papildina jūsu lekcijas (lekcijas) saturu, prezentācijai ir vēl viena priekšrocība. Balss un attēla atšķaidīšana ar interaktīviem elementiem atjauno interesi un ļauj iegūt plašu tēmas redzējumu, vispārināt un sistematizēt informāciju. Varat izmantot šādus rīkus:

  • izmantot īsu video, kurā ir piemēri, skaidrojumi;
  • darbs ar virtuālo tāfeli materiālu un asociāciju veidošanas grafiskai attēlošanai;
  • padariet sanāksmju telpas īpašākas: pārveidojiet, izveidojiet pielāgotu telpas saiti. Tas liek komandai justies novērtētai.

Tas palielinās motivāciju, atvieglos komunikācijas toni komandas konferencē un tādējādi būs efektīvāka.

Dažreiz šķiet, ka strādāt ar attālo komandu ir grūti. Taču ar bezmaksas iMind lietotnes palīdzību un ņemot vērā prezentācijas svarīgākos aspektus, darba tikšanās pārvēršas par kolektīvu komunikācijas prieku.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles