Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 2, 2022·3 min reading

Kā veikt veiksmīgu attālināto interviju?

Šodien mēs pastāvīgi saskaramies ar nepieciešamību strādāt attālināti. Šai attālajai formai ir vajadzīgas daudzas ierīces, kuras mums nebūtu vajadzīgas, ja atrastos birojā. Turklāt šis formāts attiecas uz nepārtrauktu mācīšanos par to, kā rīkoties, strādāt un pieņemt darbā. Tātad, iedziļināsimies attālinātās intervēšanas sīkumos un noskaidrosim, kā to izdarīt.

Attālās intervijas process

Attālā intervēšana mūsdienu biznesa pasaulē

Kopš COVID-19 uzliesmojuma 2020. gada sākumā pasaule ir kļuvusi nomaļa. Kopš tā laika gandrīz katra nozare ir piespiedusi savus darbiniekus veikt darbu attālināti. Neatkarīgi no tā, vai uzņēmumi pilnībā vai daļēji ir pārgājuši uz attālināto formātu, ir parādījusies viena no lietderīgākajām iespējām - pieņemt darbā jaunos speciālistus attālināti.

Attālinātās intervijas process abām pusēm ir daudz ērtāks izmantotās vides un laika ietaupījuma ziņā. Papildus psiholoģiskajiem un laika faktoriem ir arī iespēja apgūt kandidāta prasmes. Pievienošanās konferencei uz interviju sniedz iespēju veikt citas aktivitātes un tādējādi novērtēt profesionalitāti.

Šīs ir tikai dažas no daudzajām priekšrocībām, ko piedāvā video intervijas, taču ar tām pietiek, lai to padarītu par vēlamo darbā pieņemšanas metodi.

Intervijas process personāla atlases uzņēmumam

Mēs bieži redzam kandidātiem padomus, kā veiksmīgi nokārtot interviju, taču ir daudz mazāk rakstu par personāla atlases efektivitāti. Bet pirms mēs nonākam pie padomiem, mums ir jādefinē, kā notiek komunikācija:

  • mazs abstrakts dialogs - piecas minūtes neformālas sarunas, lai kandidāts mazliet justos ērti un novērtētu savas neformālās komunikācijas prasmes;
  • galvenā daļa - tiek pievērsta uzmanība pretendenta iepriekšējai pieredzei;
  • uzdodiet viens otram jautājumus - vispirms jautājumi nāk no vervētāja, pēc tam no kandidāta;
  • Secinājums - katra puse izdara secinājumus no diskusijām, kuras tās bija.

Iepriekš aprakstītais process ir kopīgs lielākajai daļai interviju neatkarīgi no tā, vai tās tiek veiktas uz vietas vai ar videokonferences palīdzību.

Procesa sarežģītība

Veicot tiešsaistes intervijas, cilvēki var saskarties ar dažādām problēmām, kas galvenokārt saistītas ar tehniskām problēmām. Starp šīm problēmām cilvēki saskaras:

  • audio un video pārtraukumi slikta interneta savienojuma vai sliktas kvalitātes aprīkojuma dēļ;
  • citas savienojuma problēmas, kas saistītas ar to, ka bezmaksas videokonferenču lietojumprogramma nedarbojas pareizi;
  • jebkuri tehniski bojājumi, kuru dēļ nav iespējams ieslēgt vai pievienot datoru, ko izraisījuši nepārvaramas varas apstākļi.

Papildus šīm problēmām darbā iekārtotājam ir grūtāk analizēt neverbālos signālus, ko cilvēks sūta sarunas laikā. Nav kritiski, ja cilvēks pretendē uz amatu, kas nav saistīts ar komunikāciju ar cilvēkiem. Bet, ja tā, intervētāja uzdevums palielinās eksponenciāli.

Padomi, kā padarīt tiešsaistes intervijas efektīvākas

Lai kandidāta atlasē sasniegtu vislabāko rezultātu, intervētājam jābūt labi sagatavotam. Izmantojot šos padomus, tiešsaistes intervija, visticamāk, būs informatīva un efektīva:

  • pārbaudīt intervijai nepieciešamo aparatūru un programmatūru - paredzēt iespējamās tehniskās problēmas un prezentēt sevi kā uzņēmuma pārstāvi;
  • plāns - tas palīdz ietaupīt laiku un organizēt diskusiju tā, lai jūs un jūsu sarunu biedrs labāk orientētos dialoga plūsmā;
  • informēt kandidātus par attālinātās intervijas detaļām - pastāstiet par šīm detaļām, kad esat uzaicināts uz tiešsaistes tikšanos, un skaidri nosūtiet tos tajā pašā dienā;
  • pirms intervijas sniedziet nelielus mājienus – tas ir daudz labāk, nekā mēģināt atcerēties visus jautājumus, kurus vēlaties uzdot, vai visus punktus, kurus vēlaties aptvert;
  • ievērojiet attālinātās etiķetes noteikumus - iestatiet audio un video uz jebko nevēlamu, lai netraucētu jūs procesā.

Šie ir galvenie punkti, kas palīdzēs sasniegt vislabākos rezultātus. Citus var pievienot atkarībā no jūsu uzņēmuma kompetences jomas specifikas.

Ko nevar izdarīt attālinātā intervijā?

Atbilde uz šo jautājumu ietver jebko: pazīstamību, pārāk personiskus jautājumus, abstraktu argumentāciju, kas nav saistīta ar tēmu, un kandidāta īpašību novērtējumu.

Attālinātas darba intervijas vadīšana ir iespēja pieņemt darbā jaunus speciālistus. Un jo tālāk tehnoloģija iet, jo vairāk iespēju tā paver. Videokonferenču lietotnes iMind izmantošana ir vienkāršākais veids, kā bez tehniskiem pārtraukumiem gūt maksimālu labumu no svarīgas informācijas.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles