Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 9, 2022·3 min reading

Kā uzlabot virtuālās tikšanās ar domu kartēm?

Jo vairāk cilvēku viņi cenšas tikt galā, jo vairāk resursu viņi izmanto. Dažreiz ir grūti atrast kaut ko efektīvu un viegli lietojamu. Taču domu kartēšanas sanāksmes ir lielisks veids, kā palielināt uzmanību un citus tiešsaistes sapulču aspektus.

Domu karšu izmantošana sanāksmēs

Tiešsaistes sapulču iezīmes

Videokonferenču komandas sanāksmes ir veids, kā organizēt attālo saziņu. Bet tā īpašību dēļ rezultāti var ļoti atšķirties no parastajām izbraukuma sanāksmēm. Šīm iezīmēm ir divas puses, pozitīvā un negatīvā, un tās ir šādas:

  • Ietaupiet laiku – jums nav jātērē laiks, ceļojot uz biroju vai citiem reģioniem. Tas sniedz brīvības sajūtu, taču šī sajūta ir relaksējoša un dažreiz nomākta.
  • Komforts - kāds strādā no biroja, un kāds pieslēdzas no jebkuras viņam ērtas vietas. Tas rada atslābuma sajūtu, ietekmē pašorganizāciju un dažkārt rada psiholoģiskas problēmas. Tas viss ļoti ietekmē mūsu koncentrēšanos komandas darba laikā.
  • Aparatūras izmantošana tiešsaistes sapulču laikā atvieglo aparatūras lietošanu nekā biroja vidē. Bet dažreiz problēmas ar skaņas, video un savienojuma kvalitāti padara darbplūsmu neiespējamu.

Pirmie divi punkti ietekmē konferences dalībnieku uzmanību. Un šo problēmu ir diezgan viegli novērst, izmantojot parocīgu sagatavošanās un vizuālo palīglīdzekli.

Kāpēc ir svarīgi labi sagatavoties tiešsaistes sanāksmēm?

Galvenais aspekts, kas atšķir biroja sapulci no tiešsaistes sapulces, ir tas, ka varat daļēji redzēt savus kolēģus. Tādējādi visa neverbālā komunikācija, ko izmantojāt uzmanības uzturēšanai, vairs nav piemērojama. Tāpēc visiem dalībniekiem savas prezentācijas jāpadara redzamākas. Tas pats attiecas uz gatavošanos sapulcei. Plāna sastādīšanai, tēzes atzīmēšanai un sanāksmes rezumēšanai jābūt vēl uzmanīgākai nekā parasti.

Kas ir domu karte un kādas ir tās priekšrocības?

Domu karte ir vizuālā līdzekļa variants, kas apkopo asociācijas, kas saistītas ar jēdzienu (jebkuru terminu, vārdu, attēlu utt.). Jēdzienam jābūt centrā, tuvākajām idejām jāatspoguļo kategorizācija, un tad no kā šīs kategorijas sastāv. Visbeidzot, domu kartei vajadzētu izskatīties kā hierarhiska radiāla tabula, kurā idejas ir savienotas ar līnijām, kas norāda elementu attiecības.

Domu kartes priekšrocības uzņēmējdarbībai ietver:

  • īsums - jūs atzīmējat galveno;
  • redzamība - jūs skaidri saprotat attiecības starp idejām;
  • vispārinājums - var apskatīt kopumu, apsverot daļas;
  • mainīgums — jūs varat mainīt karti atkarībā no tā, kādas idejas ģenerējat.

Pateicoties šīm priekšrocībām, bezmaksas domu kartes ir viegli ieviest jebkurā darbībā, ko veic komanda vai uzņēmums.

Domu karšu izmantošana video sapulcēs

Domu kartes ir universālas virtuālo sanāksmju organizēšanas un rīkošanas ziņā. Tālāk ir norādīti visizplatītākie domu karšu izmantošanas veidi attālinātā darbā:

  • sapulces plāna izveide - klasiskā plāna vietā izmantojiet dienas kārtības domu karti, lai palielinātu redzamību;
  • pierakstu veikšana sanāksmei – piemērojama gan kolektīvai, gan individuālai lietošanai, palīdz apkopot sanāksmes idejas un rezultātus;
  • Padariet savu prezentāciju saistošāku — prāta kartes ir viegli lietojamas radoši, tāpēc, visticamāk, izmantosit krāsas, attēlus, fontus un citus vizuālos palīglīdzekļus.
  • palīdzība kolektīvās prāta vētras vadīšanā - tā kā domu karti var mainīt, ideju skaits un kombinācija neietekmē tās izskata kvalitāti;
  • Sanāksmes pārskats – ar skaidru attiecību redzamību var savienot apspriestos punktus ar atrastajiem risinājumiem un nākamajiem soļiem.

Atkarībā no izvēlētās videokonferenču lietotnes varat izmantot atsevišķu domu kartēšanas programmatūru vai arī to var integrēt kā tiešsaistes konferenču lietotnes līdzekli.

Populāras domu kartēšanas lietotnes

Lai uzlabotu produktivitāti, varat izmantot tālāk norādītās lietojumprogrammas.

Populāras domu kartēšanas lietotnes

Izvēlieties ērtu un virziet savu darbu uz jauniem panākumiem.

Kopumā diskusijas redzamība vienmēr ir laba. Tas darbojas arī ar slaidrādēm, prezentācijām un domu kartēm. Taču, izmantojot domu karšu priekšrocības kopā ar iMind funkcijām, jūs iegūsit vēl labākus rezultātus.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles