Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 22, 2021·4 min reading

Kā padarīt iekšējo komunikāciju uzņēmumā efektīvāku?

Kā padarīt iekšējo komunikāciju uzņēmumā efektīvāku?

Mēs jums pastāstīsim, kā izveidot iekšējo komunikāciju bez kurjeriem, lai darbinieki netiktu novērsti (spoileris: video komunikācija ir jūsu draugs). Mēs sniegsim pāris padomus, kā izmantot tūlītējos kurjerus, ja tie ir nepieciešami.

Sēdies, izpildi svarīgu uzdevumu no priekšnieka. Termiņi deg, bet tu no iekšpuses noslēdzies istabā, jo zini: ja neviens netraucēs, tad tev būs laiks. Un tad ziņneša paziņojuma skaņa. Jūs pārbaudāt un tur: “Ko jūs varat teikt par “Troņu spēles” finālu?”. Jūs atbildat, un laiks ir pagājis, un svarīgais priekšnieka uzdevums ir jādara vēlreiz, jo viss ir aizmirsts.

Saskaņā ar aptauju, kurā piedalījās 900 respondentu, ceturtā daļa jūt nepieciešamību uz ziņojumu atbildēt uzreiz. Tikai 7% atzina, ka viņu uzmanību nenovērš sveša saziņa tūlītējajos kurjeros darba laikā. 93% gadījumu šāda veida iekšējā komunikācija ilgst līdz 2 stundām vai vairāk, vidēji 40 minūtes.

Kā uzlabot darba komunikācijas efektivitāti bez tūlītējiem kurjeriem?

Kā padarīt iekšējo komunikāciju uzņēmumā efektīvāku? ➤ 2

Mēs iesakām izmantot video sapulces . Šāds korporatīvās komunikācijas veids nogalinās jebkuru vilcināšanās mājienu.

  • Apspriediet vairāk jautājumu ātrāk, izmantojot video

Lai apspriestu svarīgus jautājumus, mēs uzņēmumā vienmēr viens otram sazvanāmies pa video. Mēs 5 minūtēs varam atrisināt to, kas prasītu pusstundu sarakstes. Bonuss: sejas izteiksmes un ķermeņa valoda. Tas ir svarīgi saziņā, un kolēģis sarakstē var šņukstēt, nosūtot jums priecīgu emocijzīmi :-).

Kurjeri: jūs gaida nogurdinoša gaidīšana, kamēr skatāties uz rindiņu “Maša raksta ...” - galu galā ne visiem ir ātrums 600 rakstzīmes minūtē. Varat vilkt vairākas reizes — veiciet citus darbus, gaidot atbildi. Prasme ir noderīga, taču ne vienmēr tā ir jāizmanto.

  • Videozvanu programmās nav izklaides satura

Smaidi un smiekli ir būtiski darbā, ja neatrodaties Bekingemas pils Karaliskajā gvardē. Bet visam jābūt ar mēru. Hangout sesijā jūs ne ilgāk kā minūti runāsit par kaut ko, kas novērš uzmanību, lai salauztu ledu, un tad ķersies pie lietas.

Kurjeri: atverot Telegram kolēģa ziņojumu, jūs varat “pagriezties nepareizā virzienā” un doties uz kanāliem, kas nav paredzēti iekšējai saziņai. Ir grūti pretoties kārdinājumam noskatīties vēl vienu mēmu savā iecienītākajā kanālā, un, ja šī iemesla dēļ aizmirstat atbildēt…

  • Jāplāno video darba rallijs

Papildus ārkārtas zvaniem jūs vienmēr ieplānojat video sapulces. Visi dalībnieki par to zina iepriekš un var plānot savas stundas tā, lai rallijs nekam netraucētu.

Kurjeri: viņu būtība ir rakstīt un saņemt tūlītēju atbildi. Jūs neieplānosit WhatsApp tērzēšanu: tas ir bezjēdzīgi.

Ar attālinātu darbu tiek izdzēstas mājas un darba robežas. Tiem, kuri nav pieraduši strādāt no mājām, to ir īpaši grūti pielāgot. TASS uzrakstīja labu tekstu , kā saglabāt darba attieksmi un nestrādāt 24/7 vienlaicīgi. Papildināsim padomu: iekšējai komunikācijai izmantojiet video.

Kurjeri: jūs diez vai vēlaties saņemt ziņojumu vietnē WhatsApp pusnaktī: "pastāstiet man, kā notiek saziņa par darījumu." Un risks ir liels!

Bez vēstneša nekādā veidā: ko darīt?

Kurjeriem ir arī savas priekšrocības. Spēja ātri atrisināt nelielu problēmu un nav nepieciešamības pielāgoties kolēģim. Es viņam uzrakstīju, ja viņš ir aizņemts - gaidi atbildi, tev vienlaikus nav jābūt brīvam. Šis punkts ir īpaši svarīgs, pieaugot sarunas dalībnieku skaitam: iedomājieties, ka 100 cilvēku kompānija satiekas klātienē vienlaikus, lai izlemtu, ko uzdāvināt uzņēmumam dzimšanas dienā :). Un kā noturēt lielu un efektīvu video sanāksmē, izlasiet mūsu rakstu par kolektīvo lēmumu pieņemšanu , izmantojot video saiti.

Ir daži vienkārši noteikumi, kas jums jāievēro, integrējot tūlītējos kurjerus savā darba saziņā:

  • Cieniet kolēģu laiku

Turpinot tēmu: neizsūtiet ārpus darba laika, ja vien nav noticis kaut kas steidzams, piemēram, servera avārija vai putnu ielidošana birojā.

  • Iestatiet noteikumus

Pusdienas, filmas un tenkas ir visvairāk apspriestās tēmas nedarba saziņai ziņnešos. Lai gan tas veicina komandas veidošanu, šīs tēmas traucē. Ārējas tēmas - pauzēs un kafijas pauzēs, un darba laikā, sazināties darbā.

Kuru videokonferenču programmatūru vajadzētu izmantot?

Mēs iesakām izmēģināt bezmaksas videokonferenču programmu Mind. Reģistrēt un ieviest video komunikāciju iekšējā komunikācijā.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles