Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 20, 2022·3 min reading

Kā runāt virtuālajās sanāksmēs?

Mūsdienās cilvēki sazinās, izmantojot dažādus līdzekļus: saziņu aci pret aci, īsziņas, tiešsaistes tikšanās vai ko citu. Un mums patīk, ja sarunas ir vērtīgas un informatīvas. Bet ir situācijas, kad ir nekorekti sākt ar darba jautājumu apspriešanu, un šeit tiek izmantota maza runa.

Business Small Talk

Small talk un to nozīme

Small talk ir saruna, kas parasti notiek starp diviem cilvēkiem un neskar neko svarīgu. Nelielas sarunas var izmantot sapulces sākumā un beigās. Tas ir jāizmanto, kad saruna par tikšanos ir tikko sākusies. Tas ļauj cilvēkiem iepazīstināt ar sevi un dalīties informācijā par savu noskaņojumu. Tas arī parāda pozitīvos nodomus attiecībā uz turpmāko sadarbību jebkurā jautājumā.

Tikšanās beigās lietišķa saruna kalpo kā maigs sarunas noslēgums. Ja biznesa diskusijas pēkšņi beidzas, cilvēki jūtas neapmierināti. Small talk ļauj izdarīt dažus secinājumus un beidz sarunu dabiskāk.

Kā sagatavoties mazajām sarunām?

Lai būtu efektīvs mazajā sarunā (lai cik absurdi tas izklausītos), jums ir nedaudz jāsagatavojas. Galu galā šīs nevajadzīgās sarunas darbojas kā sociāls instruments, lai padarītu komunikāciju mīkstāku. Bet dažreiz ir neliela robeža starp vieglu runu par neko un uzstājīgu runu, kas maskēta kā maza runa.

Lai izvairītos no šādām neērtībām, pievērsiet uzmanību cilvēku izskatam. Viņš dos mājienu par tām tēmām, kurām nevajadzētu pieskarties. Pirms došanās uz sapulci varat uzzināt vairāk par to, ko ir labi apspriest un ko nē.

Padomi mazām sarunām virtuālās sanāksmēs

Lai izvairītos no negatīvām sekām, ko radījusi neveiksme sarunu laikā ar klientiem vai partneriem, izmantojiet šādus padomus:

  • izpēti profilus sociālajos tīklos - ja zini, kas ir kādas turpmākās tikšanās dalībnieks, vari atrast informāciju par viņiem sociālajos tīklos un uzzināt, kā viņi dzīvo, lai atrastu kopīgu valodu;
  • izmantojiet savu pieredzi mazajām sarunām – piemini dažus gadījumus vai notikumus, kuriem esi bijis aculiecinieks;
  • jautā vairāk, runā mazāk – cilvēkiem patīk runāt vairāk nekā klausīties, tāpēc dod viņiem iespēju;
  • ievietojiet emocijzīmi blakus savam vārdam — tiešsaistes sapulču lietotnes ir lieliski piemērotas nevainojamai klausīšanai no abām pusēm: tehniskās un starppersonu puses.

Izmantojot šos punktus, jūs varat savākt mazliet informācijas, kas palīdzēs jums bez problēmām sarunāties.

Kādas ir lieliskas tēmas mazajām sarunām?

Biznesa sarunu tēmas attiecas uz kaut ko vispārīgu un abstraktu, nepieskaroties sāpīgajiem punktiem. Parasti tie ir laikapstākļi, jaunākie notikumi vai ziņas, par kurām cilvēki ir dzirdējuši, iespējams, sports vai slavenības, filmas vai seriāli. Galvenā prasība nav sniegt pārāk daudz detaļu.

Tēmas, no kurām jāizvairās

Starp mazajām sarunām neērtajām tēmām mēs izceļam politiku, kāda cita izskatu, veselības problēmas un citas personiskas problēmas. Tā kā šāda veida saziņa nosaka personīgās robežas, būtu lieki minēt savu vai kāda cita individuālo pārliecību vai bažas par jebkuru tēmu, kuru jūs varētu skart.

Komunikācijas prasmes labākai mazai sarunai

Vispirms jāatceras, ka jums ir jābūt labam klausītājam. Attālinātajai saziņai ir jāpievērš īpaša uzmanība, lai atvieglotu sarunu. Ar video un skaņas palīdzību jūs varat apkopot informāciju par sarunu biedru, taču tas joprojām ir mazāks nekā iespējams personīgā tikšanās laikā. Spēja klausīties padara jūs elastīgāku sarunas attīstībā, tāpēc jums ir vieglāk izvairīties no visa, ko nevēlaties.

Attālās sakaru iekārtas izmantošana maina formātu, bet saglabā metodi. Izmantojot iMind lietotni biznesa sapulcēm un padomiem mazām sarunām, varēsi sasniegt maksimālu produktivitāti komunikācijā ar partneriem, kolēģiem vai klientiem.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles