Return to portrait mode to see the content
To main page
Apr 7, 2022·3 min reading

Kā organizēt attālinātu komandas saliedēšanu?

Tagad cilvēki dod priekšroku darbam attālināti, taču rodas cits jautājums: kā organizēt attālinātu komandas veidošanu? Apskatīsim, kā saglabāt savu komandu produktīvu, vienlaikus strādājot attālināti ar komandas veidošanu.

Kā organizēt attālinātu komandas saliedēšanu?

Attālināts komandas darbs mūsdienu pasaulē

Labs komandas darbs ir svarīga laba rezultāta atslēga. Lielākajai daļai uzņēmumu ir nepieciešama dažādu jomu speciālistu iesaiste, lai iegūtu labāko produktu vai pakalpojumu. Un jo lielāka komanda, jo grūtāk ir strādāt gludi.

Tāpēc, lai tā būtu efektīva, ir nepieciešams organizēt savstarpēju sapratni starp visiem komandas dalībniekiem.

Kāpēc komandas veidošana ir svarīga attālām komandām?

Strādājot vienā ēkā, ir vieglāk panākt savstarpēju sapratni, jo cilvēki sazinās reālā vidē. Viņi var saprast, kas ir kolēģi, tikai paskatoties uz viņiem: kā viņi uzvedas, ģērbjas, runā.

Bet, runājot par attālinātu komandas darbu, lietas ir daudz sarežģītākas. Tiešsaistes sapulces var palīdzēt organizēt virtuālos komandas pasākumus.

Attālās komandas veidošanas veidi

Ja vēlaties savest kopā cilvēkus, varat atrast virtuālo sapulču pasākumus, kas jums palīdzēs. Populārākās variācijas:

  • viktorīna - varat meklēt kādu rakstu vai izveidot jautājumus no nulles, taču šī ir lieliska iespēja labāk iepazīt cilvēkus (izmantojiet dažus vispārīgus jautājumus);
  • meklējumi - kad cilvēki mēģina aizbēgt kopā, viņi meklē sadarbību un tādējādi labāk iepazīst viens otru;
  • digitālās kāršu spēles - palīdz jautri un smejoties uzzināt vairāk par katra dalībnieka prasmēm.

Varat izmantot savas iespējas, taču, lai tās organizētu attālināti, būs nepieciešama video konference. Lietotne iMind ir vislabāk piemērota jebkurai grupas darbībai.

Pakalpojumi attālinātai komandas veidošanai

Galvenais, kas jums nepieciešams, ir virtuālā komandas veidošanas programmatūra. Ir vērts pievērst uzmanību iMind platformai. Ja plānojat to izmantot pirmo reizi, bez maksas varat rīkot konferences līdz 4 stundām un bez maksas pulcēt līdz 100 cilvēkiem. Sīkāka informācija lapā "Cenas".

Jums būs arī jāatrod vai jāizveido spēle. Izmantojot veidnes vai tiešsaistes avotus, ir diezgan viegli izveidot kaut ko no jauna.

Komandas veidošana, izmantojot videokonferences

Kad esat visu sagatavojis komandas veidošanai, ir jāievēro daži padomi, lai nodrošinātu vislabāko šo komandas veidošanas pasākumu rezultātu:

  • Esiet mierīgs – pirmā virtuālā komandas sapulce nav par priekšniekiem un darbiniekiem – tā ir par vienkāršiem cilvēkiem;
  • jautā, nevis pieprasi – esi pieklājīgs, lai atstātu labu iespaidu;
  • turpiniet sarunu, ja tāda ir - vāciet informāciju, nevis tikai spēlējiet;
  • interesē komandas spēle.

Analizējiet visu informāciju, ko apkopojāt šī pasākuma laikā, un izmantojiet to tālāk.

Lai uzzinātu vairāk par savu komandu, jums vajadzētu parūpēties par dažiem pamatiem un pareizi sākt pasākumu, taču tad tas būs daudz vieglāk.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles