Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 14, 2022·4 min reading

Kā gūt panākumus virtuālo notikumu laikmetā?

Pēdējo 2 gadu laikā pasākumu un virtuālo konferenču sektors ir piedzīvojis dažas no būtiskākajām izmaiņām pēdējo 10 gadu laikā. Šo korekciju pamatā, protams, bija pandēmija un visi ar to saistītie liela mēroga ierobežojumi. Sākotnēji visi centās pielāgoties jaunajiem apstākļiem, galvenokārt koncentrējoties uz atlikšanu kā pagaidu risinājumu. Tomēr ātri kļuva skaidrs, ka pārskatāmā nākotnē nekas nemainīsies. Tad visi sanāca kopā un sāka apspriest iespēju pasākumu rīkot tiešsaistē.

Kā gūt panākumus virtuālo notikumu laikmetā?

Kas ir virtuālie pasākumi?

Tiešsaistes pasākumi ir virtuālas tikšanās veids, kurā skatītāji fiziski neatrodas vietā, bet ir saistīti ar attālu notikumu. Rezultātā visa saziņa ar skatītāju notiek tikai tiešsaistē.

Kāpēc virtuālie pasākumi ir svarīgi mūsdienu pasaulē?

Visvairāk cieta masu pasākumi, kuros piedalījās vairāk nekā 5 tūkstoši cilvēku, atšķirībā no tiem pašiem korporatīvajiem un dažiem komandu pasākumiem. Tomēr atcelšanas pieauguma dinamika rada vilšanos. Savu ietekmi atstāja arī psiholoģiskais faktors kopā ar pastāvīgi pasliktinošo epidemioloģisko situāciju. Pasākumu aģentūrām nebija citas izvēles, kā ātri mainīt formātu, lai veiksmīgam virtuālajam pasākumam koncentrētos uz tiešsaistē. Tātad 2020. gadā kultūras pasākumu jomā vien tika organizēti aptuveni 40 000 tiešsaistes pasākumu ar kopējo skatītāju skaitu – vairāk nekā 110 miljoniem cilvēku.

Vajadzība pēc saviesīgiem salidojumiem un tīklošanās pasākumiem ir tikai pieaugusi, piemēram, tādās jomās kā mārketings, SEO un vadība, kā arī lai apspriestu vai pastāstītu, kā atjaunot biznesu un tā aspektus jaunajā realitātē.

Vai virtuālie pasākumi nākotnē būs populāri?

Varat, cik vien vēlaties, censties analizēt tiešsaistes virtuālo pasākumu plānošanas tendences popularitātes pieauguma dinamiku un, pamatojoties uz šiem datiem, mēģināt paredzēt, cik ilgi turpināsies “tiešsaistes ēra”.

Tiešsaistes eksperimentu laikā organizatori atklāja daudzas jaunas iespējas, piemēram, bezmaksas iMind lietojumprogrammu un efektīvu skatītāju mijiedarbības mehāniku, kā arī analīzi. Tas nenozīmē, ka veiksmīgi organizatori pilnībā atteiksies no bezsaistes. Visticamāk, viņi mēģinās apvienot abus formātus un izmantot katru atkarībā no uzdevuma.

Katru nedēļu parādās jauni rīki, tehnoloģijas un formāti, kas palielina tiešsaistes pasākumu efektivitāti. Šķiet, ka tiešsaistes tendences ilgums būs atkarīgs no to rezultātiem. Tāpēc interese par virtuālajiem pasākumiem tikai pieaug. Un viņiem noteikti ir lieliska nākotne.

Kā gūt panākumus virtuālajos pasākumos?

Godīgi sakot, liela tiešsaistes pasākuma organizēšana nav viegls uzdevums, un bieži vien ir diezgan viegli izgāzties. Mēs esam apkopojuši dažus padomus, lai pārliecinātos, ka viss norit nevainojami.

Izmantojiet intuitīvu platformu virtuāliem pasākumiem

Tiešsaistē nav ierobežojumu dalībnieku skaitam un telpas noformējumam, ir iespējams atjaunot sapņu vietni, kuras agrāk patiesībā nebija, izveidot savu unikālo Visumu. Nav nekādu ierobežojumu - ir tikai jūsu iztēle un tās iemiesojums.

Kvalitāte un lietošanas ērtums

Rīkojot lielu virtuālo pasākumu, jābūt pārliecinātam, ka video, skaņas un iesaistes kvalitāte būs maksimāli augsta. Neviens nevēlas apmeklēt pasākumu, kad kaut kas pastāvīgi nedarbojas. Tāpat pārliecinieties, vai platforma ir viegli lietojama, jo ne visa jūsu auditorija var būt tehnoloģiju ģēniji.

Tīklošana

Jo vairāk skatītājs piedalās tiešsaistes notikuma procesā, jo vairāk viņš ir iesaistīts. Skatītājs ir jāstimulē sākt skatīties un noturēt uzmanību visas pārraides laikā. Motivēt var ar balvām, dāvanām, iespēju pieslēgties pasākumam reāllaikā un personīgi uzdot runātājam jautājumu. Turklāt lieliskas tiešsaistes aktivitātes spēļu un metaspēļu veidā būs lielisks bonuss.

Tiešsaiste ir ievērojami bagātinājusi pasākumu tirgu un paliks tajā ilgu laiku. Šodien tas vēl ir jauns virziens, taču, tāpat kā viss, kas saistīts ar digitalizāciju, tas attīstās straujiem soļiem un drīzumā ieņems tai pienākošos vietu efektīvu biznesa instrumentu nišā.

Ļoti gribas ticēt, ka tiešsaistes virziens attīstīsies ne tikai no tehnoloģiskā, bet arī radošā viedokļa.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles