Return to portrait mode to see the content
To main page
Okt 3, 2022·3 min reading

Kā izmantot neverbālo komunikāciju videokonferences laikā?

Daži cilvēki uzskata, ka videokonferences nav tik ērtas saziņai, kā šķiet. Jūs nevarat skatīties uz saviem sarunu biedriem, lietot un lasīt ķermeņa valodu, kā arī uztvert redzamās ķermeņa sejas izteiksmes neizkropļotas. Kā novērst šo attālināto sanāksmju efektu un uzlabot neverbālo komunikāciju?

Kā izmantot neverbālo komunikāciju videokonferences laikā?
Neverbālās komunikācijas zīmju piemēri

Kas ir neverbālā komunikācija?

Neverbālajā komunikācijā jūs izmantojat savu ķermeni, intonāciju, sejas izteiksmes un daudzas citas norādes, lai nodotu vēstījumu. Šī starppersonu un komandas komunikācijas sastāvdaļa pauž jūsu attieksmi, emocijas, garastāvokli, labklājību utt. Cilvēkiem tas ir vajadzīgs, lai veidotu savstarpēju sapratni.

Kāpēc neverbālā komunikācija ir svarīga video sapulcēs?

Videokonferences ir ievērojamas ar ierobežotu neverbālo signālu piegādi. Tādējādi jums vajadzētu pievērst vēl lielāku uzmanību redzamajiem ziņojumiem. Tā ir svarīga jebkuras saziņas sastāvdaļa, jo tiešsaistes biznesa tikšanās prasa zināmas diplomātijas prasmes.

Īsāk sakot, jebkurš rezultāts vai ierosinājums par progresu, ātra pielāgošanās sarunas tonim un izpratne par iekšējām attiecībām komandā prasa zināšanas, lai pareizi izmantotu un nolasītu neverbālās komunikācijas pazīmes.

4 neverbālās komunikācijas veidi video konferencēs

Starp pieejamajiem neverbālās komunikācijas veidiem, ko varat uztvert, mēs uzsveram, cik svarīgi ir:

  • sejas izteiksmes - vislabāk ir mācīties par emocijām;
  • skatiens ar acīm - ne tik acīmredzams kā iepriekšējais, bet efektīvs, lai noskaidrotu, kādas ir cilvēka domas;
  • poza - sniedz pilnīgu priekšstatu par to, ko cilvēks domā, apvienojumā ar pirmajiem diviem veidiem;
  • izskats - sniedz vairāk informācijas par tevi nekā par tavām pašreizējām domām.

Pēdējais punkts palīdz veidot pirmo iespaidu, un, pamatojoties uz šo vīziju, jūsu kolēģis vai partneris vispirms izlemj, vai viņš vēlas ar jums sadarboties vai nē. Jūs joprojām varat mainīt pirmo iespaidu, taču tas ir apgrūtinoši.

Padomi neverbālās komunikācijas uzlabošanai

Pareizs apgaismojums un neverbālā komunikācija videokonferences laikā

Turpinot tēmu par izskatu, akcentēsim apgaismojuma nozīmi videozvana laikā. Tas skar arī tiešsaistes sapulču etiķeti, ko novērtē cienījami uzņēmumi, lēmumu pieņēmēji un pārstāvji. Tomēr ērtāk ir parādīties un skaidri redzēt savu komandu vai partnerus, kad ir redzama seja un attēls nav pārāk spilgts. Tas arī parāda, cik labi esat sagatavojies sapulcei, un var uzlabot jūsu izskatu, ja esat labi kopts.

Virtuālais fons labākam izskatam

Jūsu fona maiņa ietekmē to, kā jūs uztver jūsu komandas biedri vai partneri. Vienkāršākā iespēja ir aizmiglot fonu pirms tīmekļa kameras ieslēgšanas, ja jūsu videokonferenču programmatūra pieļauj šo funkciju. Varat arī izvēlēties attēlu, kas atdarina interjera fonu vai iestatīt vienkāršu vienkrāsainu fonu (taču tas izskatīsies nedabiski, kas radīs sliktāku iespaidu).

Neverbālā komunikācija var būt jūsu spēcīgo biznesa attiecību atslēga. Galvenais ir zināt, kā to pareizi lietot. Lai izmantotu visas iespējas un uzlabotu savienojuma kvalitāti, izmantojiet lietojumprogrammu iMind. Bezmaksas plāns piedāvā pamatfunkcijas, bet profesionālie plāni sniedz daudz vairāk biznesa tikšanos.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles