Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 12, 2022·4 min reading

Kā izmantot videokonferences veselības aprūpes praksē?

Mūsdienās attālinātā saziņa ir kļuvusi par kaut ko tādu, ko pirms desmit gadiem nebija iespējams pat iedomāties. Mēs varam satikt ģimeni un draugus, iegūt jaunas paziņas, mācīties un strādāt no attāluma. Tāpēc nav pārsteidzoši, ka arī veselības jautājumi tagad ir aizgājuši otrajā plānā.

Attālā uzraudzība

Hangouts un mūsdienīga komunikācija

Lielākā daļa cilvēku izmanto video konferences uzņēmējdarbībai un izglītībai. Runa ir par izglītības iestāžu pašizaugsmes gadījumiem vai programmām. Tāpat kā biznesā, videokonferences ir biežs rīks grupu sanāksmēm, mārketinga kampaņām un tiešsaistes uzņēmumu konferencēm.

Tā kā videokonferenču aprīkojums ir attīstījies un ieguvis tik lielu uzmanību kā alternatīva klātienes tikšanās reizei, ir kļuvis iespējams to izmantot attālinātai veselības uzraudzībai. Tā ir daļa no telemedicīnas.

Videokonferences medicīnas praksē gadu gaitā

Viss sākās ar parastajiem telefona zvaniem, kas ļāva man uzdot steidzamus jautājumus bez detaļām. Tehnoloģijas attīstījās, un 20. gadsimta vidū kļuva iespējams no attāluma pārraidīt konkrētu informāciju par cilvēka veselības stāvokli. Pateicoties radio signālam, agrīnā telemedicīna izrādījās ārkārtīgi efektīva tiem pacientiem, kuriem nebija viegli piekļūt ārstiem. Pārsvarā tie bija cilvēki no laukiem. Taču vēlāk šī iespēja kļuva pieejama pilsētām.

Mūsdienās pie ārsta varam doties bez īpašas piepūles. Mums ir jāizmanto mūsu ierastais aprīkojums - dators, tīmekļa kamera un austiņas. Izmantojot ērti lietojamas audio un video tehnoloģijas un tiešsaistes konsultāciju lietotnes, mēs varam izskaidrot un parādīt visu, kas niez.

Videokonferenču izmantošanas priekšrocības veselības aprūpē

Izmantojot medicīniskās videokonferenču lietotnes, cilvēki var ātri uzzināt, kā viņu slimība progresē, plūst un mainās. Visā pasaulē veselības aprūpei, izmantojot tiešsaistes sanāksmes, ir šādas priekšrocības:

  • Neatliekamu jautājumu risināšana. Bieži gadās, kad kaut kas nogāja greizi un nav laika gaidīt. Un, ja jūs nezināt, ko darīt, jums ir iespēja piezvanīt ārstam un jautāt, kā tikt galā ar problēmu.
  • Tiek paaugstināts drošības līmenis. Ārsta darbs ar pacientiem, kuriem ir gaisa vai citas viegli pārnēsājamas slimības, vienmēr ir riskants. Tiešsaistes konsultācijas veikšana nav ideāls risinājums, taču speciālistam tas ir diezgan saprātīgs.
  • Tas ietaupa laiku un resursus. Efekts ir īpaši jūtams privātiem ārstiem, kuriem nepieciešams īrēt un aprīkot kabinetu, un pēc tam doties uz turieni.
  • Ļauj sniegt pakalpojumus lielākam skaitam cilvēku. Tā kā tiek ietaupīts vairāk laika, to var novirzīt profesionālajā darbībā, lai palīdzētu lielākam skaitam cilvēku. Tātad ir labāki veiktspējas rezultāti.

Katrs ārsts un pacients atrod savus iemeslus šī telemedicīnas rīka izmantošanai. Bet fakts ir tāds, ka šī iespēja tagad ir ļoti pieprasīta.

Videokonferenču izmantošana veselības aprūpē

Tā kā videokonferences ir universālas, jūs varat atrast šādas vispopulārākās šīs tehnoloģijas lietojumprogrammas:

  • pacientu komunikācija - nedziedināmi slimiem (vai ilgstoši slimojošiem) un nepieciešama mediķu uzraudzība, videokonference ir reta iespēja sazināties;
  • pacienta iepriekšēja pārbaude ir obligāta, lai noskaidrotu, vai gadījums ir steidzams un kas notiek, vai līdz pacientam ir garš ceļš;
  • hronisku slimību monitorings - lai nepiespiestu cilvēkus regulāri apmeklēt slimnīcu, cilvēks var tikties ar savu ārstu no attāluma;
  • vienaudžu apmācības iespēja - aizņemtiem ārstiem ir gandrīz neiespējami atrast papildu minūti, tāpēc tiešsaistes tikšanās ir īsts glābiņš;
  • konsultācija ar speciālistiem - abstraktāka nekā tad, ja apmeklētu ārstu klātienē, bet ļauj tikt skaidrībā ar dažām elementārām (un reizēm arī kritiskām) lietām, netērējot daudz laika.

Tiešsaistes konferenču rīku izmantošana medicīnā ir diezgan daudzveidīga. Tehnoloģijām attīstoties, lietojumu daudzveidība tikai pieaugs. Un jo ērtāks ir attālinātās konsultācijas process, jo vairāk tas palīdzēs paātrināt procesu.

Kā vadīt videokonferenci veselības aprūpē?

Ja jums ir jāizmanto šīs tehnoloģijas, lai racionalizētu darbplūsmu, tālāk ir sniegti daži padomi, kas jums palīdzēs.

Pirmkārt, atlasiet programmatūru un aparatūru. Jums vajadzētu instalēt visu, lai tas būtu pēc iespējas uzticamāks. Izvēlieties labāko aparatūru un programmatūru, lai uzlabotu savus pakalpojumus — tas automātiski rada labu iespaidu, liekot cilvēkiem jums uzticēties, ja viņiem ir veselības problēmas.

Ievērojiet etiķeti, lai cilvēki jums uzticētos. Jo vairāk pacietības un takta tu izrādīsi, jo uzticamāks tu izskaties. Tāpēc pirmā lieta, kas jāatceras, ir jābūt mierīgam un pieklājīgam neatkarīgi no tā, kā sniedzat savus pakalpojumus.

Videokonferences ir viens no labākajiem rīkiem, kas atvieglo cilvēku problēmu sasaisti ar problēmu risinātāju prasmēm. Un, izvēloties iMind aplikāciju, jūs izvēlaties kvalitāti, ko papildina plašs mūsdienīgu risinājumu klāsts.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles