Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 24, 2022·5 min reading

Kā uzlabot attālo sadarbību savā komandā?

Koronavīrusa epidēmijas dēļ uzņēmumi lielāko daļu savu darbinieku ir pārcēluši uz attālo komandu sadarbību un darba organizāciju. Šis stils dažiem cilvēkiem var būt svešs, jo ir grūti koncentrēties, un jūs vienmēr vēlaties darīt kaut ko citu. Pazīstama bilde?

Darbs no mājām un virtuālās sapulces, izmantojot bezmaksas sapulču lietotni iMind, no pirmā acu uzmetiena šķiet patiešām patīkamas. Jūs varat strādāt no savas gultas, gulēt mierīgāk un ērti dzīvot mājās. Taču laika gaitā daudzi sāk pamanīt, ka darba ražīgums ir samazinājies. Fakts ir tāds, ka mājās ir daudzas lietas, kas var novērst uzmanību no nodarbībām. Tātad, kā efektīvi sadarboties, kad jūsu komanda strādā attālināti?

Kā uzlabot attālo sadarbību savā komandā

Pašlaik daudzi uzņēmumi, kas sadarbojas ar komandu, ir spiesti pieņemt attālinātā darba paradigmu un meklēt veidus, kā uzlabot sadarbību. Vadītājiem, kuri iepriekš vadīja komandu tikai birojā, bija īpaši grūti vadīt komandu, strādājot no mājām. Kā jūs varat strādāt attālināti no dažādām pilsētas daļām, nezaudējot efektivitāti, kvalitāti vai sadarbību?

Kas ir attālā sadarbība?

Izceļot tā galvenās iezīmes, varat labāk izprast attālā komandas darba būtību:

  1. Attālināts komandas darbs: komanda ir īpaši strukturēta cilvēku grupa, kas papildina citus, nevis tās atsevišķu sastāvdaļu summa.
  2. Katra tā dalībnieka rūpīga sakārtošana. Citiem vārdiem sakot, katrs šīs grupas dalībnieks apzinās vispārējo situāciju un stratēģiskos mērķus, viņam ir noteikti vairāki pienākumi un ir atbildīgs par katra no tiem izpildi.
  3. Komandas dalībnieki labi sazinās savā starpā un ir gatavi risināt problēmas, kad tās rodas.

Rezultātā kļūst skaidrs, ka darbs attālā komandā ir ne tikai mijiedarbība ar tiem, kas nodarbojas ar līdzīgu darbu vai projektu. Šāds kontakts vairāk atgādina atsevišķu darbinieku sadarbību, kas aptver virkni darbu un darbību. Komandas darbs ir cilvēku grupas darbība, kas vērsta uz konkrētas problēmas risināšanu. Komanda ir atsevišķa "vienība" organizācijas funkcionēšanas mehānismā.

Kā attālinātais darbs ir mainījis komandas mijiedarbību?

Attālinātajam darbam var būt reāla ietekme uz visas komandas un tās atsevišķu locekļu efektivitāti. Tāpēc vēl viens vadītāja uzdevums bija izveidot tikpat efektīvu komandas darbu distancē. Daudzi vadītāji jau ir mēģinājuši un sasnieguši rezultātus.

Tomēr efektīva komunikācija un tiešsaistes komandas veidošanas aktivitātes var palielināt komandas sadarbības produktivitāti un efektivitāti.

Kā uzlabot attālinātās komandas sadarbību?

Virtuālā komandas veidošana vai bezsaistes komandas veidošana (tas ir, darbību kopums, kura mērķis ir stiprināt emocionālās saites komandā) ir fantastisks un vienkāršs veids, kā palielināt komandas produktivitāti, stiprināt to un uzlabot komunikāciju komandā. uzticības līmenis.

Lai sinhronizētu komandas sadarbību

Iesaistiet attālinātos darbiniekus ikdienas sarunās. Izmantojiet dažādus saziņas kanālus. Ja jūsu piespiedu šķiršanās turpinās, noorganizējiet atkārtotu klātienes tikšanos. Piešķiriet sev piekļuvi pēc iespējas vairāk attālu cilvēku. Ņemiet vērā, ka pēdējā laikā viņi ir vērojuši, kā jūs runājat, pievienojaties vakariņām, apmeklē jūsu galdu utt. Tā kā viņiem vairs nav piekļuves, viņi var justies atstumti. Ja varat atbildēt uz viņu ziņojumiem tieši tagad.

Dokumentējiet procesu

Apspriediet standarta labāko praksi attālinātam darbam uzņēmuma un komandas līmenī. Izpilddirektoram, COO vai citam ieceltam izpilddirektoram ir jānosaka uzņēmuma vispārīgie noteikumi, un pēc tam komandai ir jāizlemj par konkrētiem jautājumiem. Noteikumu nevajadzētu būt pārāk daudz, taču ir svarīgi tos ievērot, lai garantētu stabilu darba dinamiku un rūpīgi izvērtētu to efektivitāti.

Padariet asinhrono sadarbību par savu stipro pusi

Veiksmīgas komandas atslēga ir lomu sadale un izpratne, kad katrs spēlētājs veic savu uzdevumu. Viņiem visiem ir noteikta loma. Bez galvenā un mazā: visi komandas locekļi ir vienlīdz svarīgi. Tātad, strādājot pie projekta - prasmīgi sadaliet pienākumus. Varat arī rīkot sapulces, kas nav reāllaika sapulces, jo tas var būt efektīvāks attālinātam komandas darbam.

Iekļaujiet komandas spēles savā darbplūsmā

Biroja dzīves apstākļos visa neformālā komunikācija katru piektdienu grozās ap kopīgām pusdienām, kafijas pauzēm un izbraukumiem uz bāru. Attālinātai komandai ir jēga parādīt un pastāstīt viens otram darbu. Tas palīdzēs kolēģiem izprast darba kontekstu: kurš strādā pie mūzikas, kuram klēpī ir kaķis un kura kaimiņi uz grīdas virs sienām urbj visas dienas garumā.

Strādājot attālināti, ir lietderīgi sākt atsevišķu tērzēšanu mēmiem, interesantu saišu apmaiņu un dzimšanas dienas vēlējumus. Turklāt daži uzņēmumi izmanto gadījuma videosarunas ar rīta kafiju vai vakara vīnu, vai arī viņi piekrīt spēlēt datorspēli tiešsaistē.

Kādi instrumenti jāizmanto, lai uzlabotu sadarbību?

Tehniskais elements joprojām ir ļoti svarīgs gan biznesa, gan darbaspēka pārvaldīšanai. Pateicoties digitalizācijai, veiktspējas informācijas koplietošana tagad var būt ātrāka, pārredzamāka un skaidrāka. Virtuālās realitātes rīki palīdz apvienot veiktspējas datus ar papildu informāciju, lai radītu jaunas hipotēzes un prognozētu nākotni.

Papildus produktivitātei pētām arī kolēģu noskaņojumu, spējam operatīvi reaģēt uz dažādām grūtībām, sniegt palīdzību un atbalstu. Šī krīze un masveida pāreja uz attālinātu darbu ir saasinājusi vajadzību pēc šādām platformām. Izmēģiniet un atrodiet risinājumus, kas palīdzēs uzlabot veiktspējas pārvaldības procesu.

Šajā bezprecedenta laikā svarīgāk nekā jebkad agrāk ir pārdomāt darbplūsmas un pielāgot tās attālinātā darba realitātei. Metodes, kas stimulēja produktivitāti un vairoja komandas garu tradicionālajā biroja darbā, šodien var nebūt efektīvas. Tomēr tos var nedaudz pārveidot.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles