Return to portrait mode to see the content
To main page
Okt 4, 2022·3 min reading

Pāreja uz modernu kurjeru

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku pāriet uz attālinātiem saziņas līdzekļiem. Tas attiecas uz uzņēmējdarbību un personīgo dzīvi, taču atkarībā no mērķa šie rīki jāizmanto dažādos veidos. Mēs visi zinām par videokonferencēm komandas vadībai, bet kas vēl ir, lai atvieglotu komandas darbu?

Mūsdienīga ziņojumapmaiņa
Mūsdienu ziņojumapmaiņa

Kas ir komandas darbs?

Komandas darbs ir process, kad dažādi cilvēki, kurus vieno kāds kopīgs mērķis, kopīgi strādā, lai to sasniegtu. Komandas darbs ir būtisks uzņēmuma mērķu sasniegšanai, taču problēma ir tā, ka attālinātu komandas darbu ir daudz grūtāk iestatīt un uzturēt.

Atšķirības starp komandas darbu birojā un attālināti

Izbraukuma sanāksmes ir galvenais instruments sadarbības nodrošināšanai birojā. Starppersonu sarunas, īsas sarunas un kopīga darba kārtība palīdz izveidot spēcīgas saites, kas palīdz komandas locekļiem labāk saprast vienam otru un tādējādi būt produktīvākiem.

Turpretim tiešsaistes sanāksmēm trūkst lielākās daļas šo elementu. Piemēram, ja strādājat no attāluma, jūs nesatiksiet savu komandas biedru kafijas pauzē vai neuzsāksiet neformālu sarunu ceļā uz savu galdu. Jūs visus koncentrējat uz viņu uzdevumu un veicat tos atsevišķi, un pēc tam apvienojat rezultātus. Bet efektīvam darbam ar parastajiem videozvaniem nepietiek.

Kā ziņapmaiņa mainās mūsdienu pasaulē?

Līdz ar tūlītējās ziņojumapmaiņas platformu parādīšanos jūs varat sarunāties, kas ļoti līdzinās tiešraidē. Mūsdienu ziņojumapmaiņa pat piedāvā balss un video ziņojumus, ļaujot mums iegūt labāku pieredzi. Tagad mums ir iespēja koplietot datus, failus, viedokļus un idejas privāti, praktiski bez ierobežojumiem.

Komunikācijas tīkla izveide komandā vai biznesā kopumā

Ziņojumapmaiņas sistēmas ir viegli lietojamas, tāpēc varat izveidot grupas, pievienot un noņemt cilvēkus no viņu sarakstiem, rediģēt grupu iestatījumus un veikt citas darbības. Papildus tūlītējiem ziņojumapmaiņas līdzekļiem un videokonferenču programmatūrai varat izmantot citus pakalpojumus, kuros komandas dalībnieki var rediģēt un pievienot failus, kurus kopīgojat. Šie trīs komponenti nodrošina ekosistēmu ērtam komandas darbam.

Kādu komunikācijas kanālu izmantot komandas darbā?

Lai iegūtu precīzāku informāciju par izmantotajiem rīkiem, mēs iesakām:

  • videokonferenču programmatūra;
  • ātrie kurjeri - tūlītējai informācijas plūsmai;
  • mākoņpakalpojums - failu saglabāšanai;
  • grupu konti - ārējai saziņai un citiem mērķiem (piemēram, kolektīvam e-pastam).

Šos kanālus var integrēt digitālās darbvietas platformā vai izmantot atsevišķi.

Jūsu uzņēmumam vai komandai paredzēto ziņojumu veidi

Atkarībā no ziņojuma mērķa varat mainīt ziņojumu veidus. Piemēram, informatīvos ziņojumus vislabāk var nosūtīt pa e-pastu, ātrus jautājumus vai atbildes, izmantojot tūlītējo ziņojumapmaiņu, un ar uzdevumiem saistītus ziņojumus, izmantojot komentārus darba platformā vai mākoņpakalpojumā. Izvēlieties saprātīgi, lai cilvēki varētu saglabāt un uztvert informāciju visērtākajā veidā.

Komunikācija komandas darbā ir galvenais kritērijs ceļā uz panākumiem. Pareiza ziņojumapmaiņa var palīdzēt izveidot sistēmu, kas sniedz informāciju laikā. Labākai ziņojumapmaiņai un saziņai videokonferenču laikā izmēģiniet iMind lietotni un izvēlieties sev labāko risinājumu!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles