Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūn 17, 2021·9 min reading

Tiešsaistes pasākums biznesam: kas tas ir un kāpēc jums tas ir vajadzīgs

tiešsaistes pasākums biznesam: kas tas ir un kāpēc jums tas ir vajadzīgs

Pandēmijas dēļ mūsu dzīve pēkšņi pārstājusi pastāvēt: tagad, lai mācītos, strādātu, komunicētu ar mīļajiem un iegūtu jaunas paziņas, nav obligāti jāiet ārā - var sarīkot jebkuru tikšanos, arī darījumus. attālināti. Vai ne visas? Cik pareizi jūsu projekta gadījumā ir likt likmes uz tiešsaistes notikumu biznesam? Izdomāsim to kopā.

Kas ir tiešsaistes biznesa pasākums

Tie ir raidījumi, vebināri, tiešsaistes lekcijas reāllaikā – viss, kas palīdz nodot vērtīgu informāciju jūsu mērķauditorijai un veidot noderīgus savienojumus turpmākajiem projektiem.

Kāpēc veikt?

Tiešsaistes notikumam ir tādi paši mērķi kā bezsaistes pasākumiem:

  • iepazīstināt partnerus ar jaunu produktu;
  • organizēt uzņēmējdarbības apmācības;
  • pulcēt studentus uz semināru vai lekciju;
  • rīkot koncertu
  • organizēt meistarklasi;
  • rīkot korporatīvo ballīti;
  • apkopot gadu;
  • apsveikt darbiniekus;
  • un pat rīkot sporta pasākumu.

Formāti

Tiešsaistes pasākums biznesam: kas tas ir un kāpēc jums tas ir vajadzīgs ➤ 2

1x1

Jūs skrienat maratonu ar augsti kvalificētiem speciālistiem savā nozarē. Runātāji sazinās ar auditoriju, izmantojot tērzēšanu. Kā vadītājs jūs piesaistāt pazīstamu savas jomas profesionāli.

Sarunu šovs

Jūs izveidojat platformu dzīvai diskusijai. Pārraides scenārijs saglabā emociju pakāpi pareizajā līmenī. Apraides vadība paliek moderatora vai runātāja ziņā.

Digitālā nedēļa

Jūs iepriekš ierakstāt materiālus vairākiem raidījumiem. Lai rīkotu pasākumu šajā formātā, jūs uzaicināt vairākus runātājus un vienu mediju prezentētāju. Visas sērijas vieno viena tēma. Katrai epizodei tiek izveidota atsevišķa piezemēšanās lapa, kurā tiek izziņota konkrētā raidījuma programma, kurā skatītāji var arī atstāt savus jautājumus par tēmu. Pēdējais numurs ir sarunu šova formātā.

Apaļais galds

Tiešsaistes notikumu tendence, kurā runātāji no dažādām valstīm pieslēdzas raidījumam un apspriež izvēlēto tēmu. Skatītāji redz skaļruņus vienā ekrānā.

Lielais Notikums

Šis formāts ir paredzēts ilgākam laikam – līdz 3 dienām. Paralēli var rīkot sesijas par dažādām tēmām. Organizatori izmanto lekcijas TED formātā un izstādes 3D formātā. Ideāli piemērots sava produkta prezentēšanai.

Tiešsaistes komandas veidošana

Tas palīdzēs uzlabot attālināti strādājošo darbinieku savstarpējo sapratni.

Tiešsaistes pasākumu plusi un mīnusi

Tiešsaistes pasākums biznesam: kas tas ir un kāpēc jums tas ir vajadzīgs ➤ 3

Trūkumi:

  • Dzīvas komunikācijas trūkums

Tiešsaistes konferencē saziņu apgrūtina fakts, ka dalībniekiem ir jāvada diskusija kopējā čatā visiem dalībniekiem, kur parasti ir redzams tikai jūsu segvārds. Ne visi spēj vienlaicīgi uzraudzīt runātāju teikto un svešo cilvēku vēstījumos teikto. Līdz ar to zināšanu un iespaidu paliek daudz mazāk nekā no tradicionālajiem pasākumiem.

  • Nepietiekami attīstīts tīkls

Jaunu savienojumu uzkrāšanās nozarē virza biznesu uz priekšu. Bezsaistes pasākumā sazināties un iepazīties ir daudz vienkāršāk: dalībniekam ir nepieciešams tikai pieiet pie interesējošā speciālista un uzsākt sarunu. Pagaidām šādu tiešsaistes tīklu pieredzi ir grūti iedomāties, taču nākotnē tehnoloģijām ir jātiek galā ar šo izaicinājumu.

  • Mēroga izjūtas trūkums

Neatkarīgi no tā, cik cilvēku nāk uz jūsu pārraidi, skatītāju skaitītājs vidējam tiešsaistes pasākuma dalībniekam nozīmē maz. Viena lieta ir skatīties TED konferences ierakstus, bet cita – piedalīties šajā ikgadējā pasākumā, kas pulcē vairāk nekā 1000 dalībnieku. Šim formātam trūkst spējas personīgi novērot lielu skaitu visu līdzīgi domājošu cilvēku, kas atrodas blakus.

Priekšrocības:

  • Mijiedarbības vieglums.

Savādi, bet cilvēkiem ir vieglāk izteikt savu viedokli vispārējā tērzēšanā, jo tiešsaistes pasākuma dalībnieks ir gandrīz anonīms: citi dalībnieki viņu var atpazīt tikai pēc vārda un uzvārda. Šāda “daļēji anonimitāte” veicina atklātāku un dzīvāku diskusiju.

  • Neierobežota ģeogrāfija

Tiešsaistes pasākums biznesam nav saistīts ar punktu kartē: runātāji var sazināties no jebkuras vietas, kur ir stabils interneta savienojums. Dalībnieki var skatīties jūsu pārraidi ne tikai no dažādām pilsētām, bet arī no dažādām valstīm.

  • Organizācijas izmaksas

Telpas īres, ēdināšanas un skaļruņu izmitināšanas, loģistikas, apgaismojuma un video izmaksas jums kā organizatoram izmaksās diezgan santīmu, un tā ir tikai neliela daļa no tām. Rīkojot biznesa pasākumus tiešsaistē, jārūpējas par raidījuma tehnisko pusi, mārketingu un runātāju piesaisti – ar lielāku auditoriju. Izklausās kārdinoši!

  • Vienkārša dalībnieku piesaiste

Piedaloties tiešsaistes pasākumā, skatītāji atrod dažas stundas brīva laika un ērti iejūtas pie tējas tases. Dalībnieki bezsaistes pasākumam atvēl veselu dienu un ierodas noteiktajā laikā norādītajā vietā. Taču attālināti noturēt auditoriju ir daudz grūtāk.

Tiešsaistes pasākums biznesam: kurā platformā rīkot?

Tiešsaistes pasākums biznesam: kas tas ir un kāpēc jums tas vajadzīgs ➤ 4

YouTube tiešraide

Straumēšanas maksa: bezmaksas

Laika ierobežojums: nē

Dalībnieku skaits: neierobežots

Piemērots visu izmēru uzņēmumiem, sākot no solo straumētājiem līdz lielām komandām, kuras vēlas pārraidīt plašai auditorijai. Straumes monetizācijai ir daudz iespēju: atstāt apmaksātus komentārus tērzēšanā, savienot ziedojumu pakalpojumus un integrēt raidījumā reklāmu. Vissvarīgākais noteikums, rīkojot tiešsaistes biznesa pasākumu šajā platformā, ir nepārkāpt autortiesības. Jūsu apraide var tikt bloķēta populāra skaļruņa zvana signāla dēļ vai tāpēc, ka ir izmantots labi pazīstama emuāru autora video apskats par jūsu produktu. Pretplaģiāta pārbaudi Klienta ID sistēma veic automātiski. Tomēr arī roboti var kļūdīties. Amerikāņu kompānijas ViacomCBS straume tika bloķēta, neskatoties uz autortiesību esamību.

vk tiešraidē

Straumēšanas maksa: bezmaksas

Laika ierobežojums: 1 stunda

Dalībnieku skaits: neierobežots

VK Live ir piemērots tiem, kas vēlas pārraidīt savu auditoriju šajā sociālajā tīklā un palielināt savu sasniedzamību, izmantojot organiskos skatījumus. Pārraide tiek veikta gan VK Live lietojumprogrammā, gan jūsu VK lapā. Raidīšanas ilgums ir ierobežots līdz 1 stundai.

Instagram

Straumēšanas maksa: bezmaksas

Laika ierobežojums: 1 stunda

Dalībnieku skaits: neierobežots

Instagram tiešraides funkciju attīsta kopš 2017. gada un šajā laikā ieguvusi interesantas iespējas: var doties tiešraidē kopā ar citu lietotāju, uzklāt maskas, saņemt ziņas no lietotājiem tieši pārraides laikā. Raidījumu varat saglabāt stāstos, un tas būs pieejams abonentiem 24 stundas pēc pārraides vai pievienot ziņu IGTV.

Facebook

Straumēšanas maksa: bezmaksas

Laika limits: 8 stundas no datora, 4 stundas no tālruņa

Dalībnieku skaits: neierobežots

Varat pārraidīt gan savā vārdā, gan no sava notikuma lapas. Tāpat kā Instagram, jūs varat doties tiešraidē kopā ar viesi. Platforma nodrošina tiešsaistes notikumu reklamēšanas un monetizācijas iespējas uzņēmumiem: jūs varat padarīt piekļuvi apraidei par maksu, reklamēt to reklāmu pārvaldniekā vai tieši notikuma lapā.

Privātuma politika ir veiksmīga uzņēmuma neatņemama sastāvdaļa, un straumēšana sociālajos medijos var apdraudēt jūsu datus. 2017. gadā Pitsburgas Steelers mājinieks Antonio Brauns uzreiz pēc spēles beigām uzsāka ģērbtuvju straumi , lai dalītos emocijās pēc uzvaras ar līdzjutējiem. Dažu stundu laikā video noskatījās vairāk nekā 900 000 cilvēku. Taču līdzās priecīgajiem izsaucieniem raidījumā bija arī minūtes trenera uzruna, kas neglaimojoši runāja par pretinieku komandu. Līdzīgas sarunas notiek visās ģērbtuvēs, taču tām nevajadzētu izplūst uz ārpasauli.

Phasecast, Boomstream

Straumēšanas izmaksas:

Facecast: atkarīgs no tarifa - no 0 līdz 9990 rubļiem. / raidījums

Boomstream: nav abonementu, aprēķināts pakalpojuma vietnē

Laika limits:

facecast: nē

boomstream: nē

Dalībnieku skaits:

Facecast: 5 skatītāji (bezmaksas) līdz 10 000 skatītāju (premium)

Boomstream: 1–1000 dalībnieku

Pakalpojumi privātiem tiešsaistes pasākumiem. Skatītājs maksā par biļeti un skatās pārraidi vai nu pašā platformā, vai vietnē, kurā ir iegults spēlētāja kods. Kā tiešsaistes notikumu tendences, platformas ir piemērotas sensitīvam saturam.

Tālummaiņa

Straumēšanas izmaksas: no 0 līdz 29 USD mēnesī

Laika limits: bezmaksas plāns - 40 minūtes

Dalībnieku skaits: bezmaksas plāns - līdz 100 cilvēkiem

Viena no populārākajām tiešsaistes sanāksmju platformām kopš pandēmijas sākuma. Tālummaiņa tiek izmantota biznesa, izglītības un personīgiem mērķiem. Varat ierakstīt apraidi, izveidot atsevišķas telpas, koplietot ekrānu un papildus mainīt fonu.

Popularitāte izspēlēja nežēlīgu joku ar Zoom: tiešsaistes konferencēm, kas notika šajā platformā, sāka uzbrukt troļļi, kuri jau bija paspējuši iegūt savu vārdu - zoom-bombing . Tiešsaistes huligāni izmanto sistēmas drošības nepilnības, iefiltrējas konferencēs un surogātpastu ar nepiedienīgiem vārdiem un attēliem.

webinar.ru

Straumēšanas izmaksas: no 0 rub. līdz 9596 rubļiem. mēnesī (no 2021. gada maija)

Laika ierobežojums: bezmaksas plāns - nē

Dalībnieku skaits: bezmaksas plāns – līdz 5 personām

Viena no vecākajām vebināru platformām Krievijā. Pakalpojums ir pieejams operētājsistēmās iOS un Android. Bezmaksas versijā var piedalīties līdz 5 lietotājiem, taču nav laika ierobežojuma.

ES iebilstu

Straumēšanas izmaksas: no USD 0 līdz USD 14,99 mēnesī

Laika limits: bezmaksas plāns – tikšanās līdz 4 stundām

Dalībnieku skaits: līdz 100 cilvēkiem

Krievijas platforma biznesa konferencēm HD kvalitātē.

Lai izmantotu pakalpojumu, nav nepieciešams instalēt programmatūru: lietotājs var skatīties pārraidi no jebkuras ierīces pārlūkprogrammas, vienkārši noklikšķinot uz saites. Apraides ierakstīšana ir pieejama visos tarifos, ieskaitot bezmaksas. Platformas priekšrocība ir tā , ka vairāki dalībnieki var koplietot savus ekrānus vienlaikus .

Funkcija "Uzgaidāmā telpa" neļauj nevēlamiem viesiem piekļūt jūsu tiešsaistes notikumam, un AES-256 šifrēšana, ko izmanto ASV valdība, aizsargās jūsu datus.

Izmēģiniet iMind bez maksas

Tiešsaistes pasākums biznesam: cik tas maksā?

Tiešsaistes pasākuma cena ir atkarīga no daudziem faktoriem:

  • Kāds ir pasākuma formāts (atklāts publisks vai slēgts korporatīvs)?
  • Cik ilgu laiku tas aizņems?
  • Cik dalībnieku?
  • Cik paralēlu vietņu tiks iesaistītas?

Saskaņā ar Markletic pētījumu, tiešsaistes pasākuma rīkošanas izmaksas vienam dalībniekam svārstās no 500 līdz 1500 USD. Viņi lēsa, ka neliela tiešsaistes pasākuma plānošana prasīs 2 līdz 4 nedēļas . Skaitļi ir balstīti uz atbildēm uz viņu aptaujām, kurās piedalījās vairāk nekā 1500 mārketinga speciālistu.

Rezultāts

Varat rīkot tiešsaistes korporatīvo pasākumu, jauna produkta prezentāciju vai koncertu. Saraksts nebūt nav pilnīgs, viss ir atkarīgs no jūsu iztēles un finansēm.

Ne visiem ir iespējams noturēt auditoriju attālināti, un iegūt jaunas paziņas caur ekrānu ir daudz grūtāk nekā tiešraidē. Taču rīkot pasākumu tiešsaistē ir lētāk un vieglāk piesaistīt dalībniekus no dažādām pilsētām un valstīm. Pieejamība no jebkuras vietas ir viena no galvenajām tiešsaistes pasākumu tendencēm.

Sociālie tīkli (Youtube, Instagram, Facebook, VK) ir lieliski piemēroti, lai palielinātu jūsu raidījumu sasniedzamību.

Ja vēlaties izveidot privātu pasākumu un iekasēt maksu par piekļuvi tam - jūsu izvēle ir Facecast, Boomstream.

Programmā Zoom varat rīkot pasākumus, kuros nepieciešams ne tikai pārraidīt, bet arī sazināties ar auditoriju.

Ja jūsu tiešsaistes pasākuma galvenā tendence ir vienkāršība un drošība, izvēlieties iMind. Jūsu skatītāji var pievienoties tiešsaistes pasākumam no jebkuras pārlūkprogrammas , un bez parolēm nelūgti viesi netraucēs jūsu sapulcei.

Tiešsaistes pasākuma rīkošana vienam apmeklētājam maksā no 500 līdz 1500 USD. Neliela pasākuma sagatavošana prasīs no 2 līdz 4 nedēļām.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles