Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 12, 2021·8 min reading

4 Tiešsaistes notikumu tendences 2021. gadam: biznesa padomi

4 Tiešsaistes biznesa notikumu tendences 2021. gadam

Mēs analizējām, kā tiešsaistes pasākumu tendences ir attīstījušās pēdējo 10 gadu laikā, un identificējām galvenās tendences 2021. gadā.

Google Trends lēš, ka kopš 2004. gada ir mainījusies vaicājuma "tiešsaistes notikumi" popularitāte visā pasaulē. Straujš lēciens notika 2020. gada maijā.

4 Tiešsaistes notikumu tendences 2021: biznesa padomi ➤ 2
Vaicājums “videokonference” bija populārākais 2020. gada maijā

Kas ir mainījies 2020. gadā?

Pandēmija ir uzlikusi tabu masu kolekcijām. Daudzas valstis pat ir aizliegušas cilvēkiem atstāt savas mājas. Piemēram, Spānijā nebija iespējams staigāt , ja tas nebija ceļojums uz tuvāko pārtikas preču veikalu, ārstu vai frizieri. Visā pasaulē pat nebija runa par kopā sanākšanu “kā vecajos labajos laikos”, vai tā bija kopā sanākšana pie putu glāzes ar pāris draugiem bārā vai liels pasākums. Šeit ir dažas valdības aizliegto pasākumu kategorijas:

  • sporta pasākumi

2020. gadā dažas valstis atļāva spēlēt futbolu, tenisu un citus sporta veidus, taču vai nu bez skatītājiem, vai ar stingriem ierobežojumiem.

  • koncerti
  • konferences

Dzīve apstājās. Grūti pateikt, kas būtu noticis, ja pandēmija būtu notikusi pirms 50 gadiem, kad tehnoloģiju attīstības līmenis nebija pat tuvu tam, kāds ir šobrīd. Mūsdienās videozvani nāk palīgā. Lielākā daļa “tiešraides” notikumu ir kļuvuši digitāli, kļūstot par 2021. gada tendencēm.

Tiešsaistes notikumu tendences

Monetizācija

4 Tiešsaistes notikumu tendences 2021. gadam: biznesa padomi ➤ 3
Tiešsaistes biznesa pasākumu monetizācijas shēma

Ieejot fiziskajā izstādē, jūs pārbaudāt biļeti un ielaižat cilvēku, zinot, ka nauda par ieeju jau ir jūsu kasē. Maksas sistēmas uzstādīšana par pasākumu apmeklēšanu tiešsaistē, apejot krāpniekus un hakerus, ir grūtāka nekā ieeju ierīkošana zālē.

Mantu pārdošana punktā, papildu iespējas apmeklētājiem, īrēt vietu kafejnīcai - tas viss nav pieejams tiešsaistē vai tiek pasniegts ļoti slikti.

Labākie veidi, kā gūt peļņu no tiešsaistes pasākuma:

  • sponsorēšana

Atrodiet uzņēmumus, kas piedāvā produktus vai pakalpojumus, kas pārklājas ar jūsu pasākumu. Piedāvājiet viņiem sludinājumus. Paņemiet no viņiem naudu.

  • pārdošanu

Agrīna piekļuve vai ekskluzīva kāda pakalpojuma lietošanas pieredze būs ne tikai veids, kā nopelnīt naudu tiešsaistes pasākumā, bet arī sildīs interesi par jūsu produktu. Vai jums nekas tāds nav? Nav problēmu, jo jūs varat pārdot maksas piekļuvi vietnei un tiešsaistes kursus (ja jums ir izglītojošs pasākums), un pat fiziskas preces!

  • reklāmas saistītās programmas

Nav ko pārdot? Tas ir labi, jo kādam noteikti ir kaut kas, kas saskan ar jūsu pasākuma tēmu! Vienojieties par saistīto programmu un piedāvājiet pasākuma dalībniekiem iegādāties preci no jūsu partnera. Mūsu padoms: nereklamējieties pārāk agresīvi. Pirms pasākuma izpētiet, ko reklamējat, un pēc tam sniedziet godīgu un pilnīgu pārskatu. Šī pieeja ieinteresēs vairāk klausītāju nekā 30 sekunžu runa, kas sastāv no “ātrāk” un “pērc”.

  • maksā, tad skaties modelis.

Ja pasākums gūs labumu kādam citam, nevis tiešajiem dalībniekiem, vispirms jāpievērš uzmanība maksas par skatījumu formātam. Tas ietver piekļuvi tiešraides straumēšanai un ierakstīšanai.

Tīklošana tiešsaistē

4 Tiešsaistes notikumu tendences 2021: biznesa padomi ➤ 4
Biznesa tīklošana: padomi tiešsaistes pasākumu mitināšanai

Uzrunāt potenciālo partneri vai darba devēju kafijas pauzē tiešraidē ir daudz vieglāk un efektīvāk nekā iepazīšanās tiešsaistē. Neskatoties uz to, arī virtuālā tīkla izveide var būt veiksmīga. Priekš šī:

  • pareizi uzaicināt

Neiesakām zvanīt vairāk par 10-12 cilvēkiem. Tajā pašā laikā aiciniet dažādus cilvēkus un saglabājiet zināmo un nepazīstamo apmeklētāju attieksmi, lai kāds vientuļš Džeimss nejustos atstumts absolventu salidojumā vai senu draugu saietā

  • izvēlieties ērtu sākuma laiku

Ja pasākums ir paredzēts noteiktai tuvumā esošo cilvēku grupai, turiet to, kad rīkotos bezsaistē. Ja tiek plānoti viesi no visas pasaules, iesakām sākt no pulksten 17-19 pēc jūsu laika. Tad ir liela iespēja, ka kāds jau dzers viskiju, bet kāds cits dzers tikai kafiju, bet guļošo apmeklētāju nebūs

  • iepriekš vienojieties par pakalpojumiem

Skype, Zoom, iMind — tērzējiet jebkurā vietā. Iepriekš pārbaudiet savienojumu un nosūtiet dalībniekiem ielūgumus. Skype un Zoom dalībniekiem būs jālejupielādē aplikācija, iMind strādā bez lejupielādēm – atsūti saiti uz konferenci un viss! Turklāt iMind varat iegādāties papildu telpas, lai dalībnieki varētu izklīst un tērzēt viens pret vienu

  • pasākums nedrīkst būt pārāk garš

Pietiek ar pusotru stundu. Tad cilvēkiem apnīk video komunikācija, vajag atpūsties.

  • bonusa padoms: laicīgi nosūtiet fiziskas dāvanas!

Tīklošana parasti notiek pusdienlaikā ar kanapē uzkodām, kafiju un desertiem. Atkārtojiet šo atmosfēru dalībnieku vidū, un jūsu pasākuma veiksmes iespēja palielināsies! Vai kāds nāk no rīta? Nosūtiet viņiem kafiju! Vakarā? Mazliet laba alkohola nenāk par ļaunu! Pasūtiet nelielu ēdināšanas pakalpojumu dalībniekiem - viņiem tas patiks, kas palīdzēs jūsu konferencei. Noteikti iepriekš noskaidrojiet, kurš ko ēd, pretējā gadījumā varat iekulties nekārtībā.

Drošība

4 Tiešsaistes notikumu tendences 2021: biznesa padomi ➤ 5
Uzņēmuma drošības pārkāpumu statistika 2019., 2020. gadam (IBM drošība)

Likmes ir pieaugušas. Iepriekš viņi ik pa laikam sazvanījās viens otram, izmantojot video, un svarīgi lēmumi tika pieņemti personīgās tikšanās laikā. Tagad attālināti - daudzi uzņēmumi katru dienu tiekas tikai ar videozvanu , tur tiek apspriesta visa viņu konfidenciālā informācija.

Pievērsīsimies statistikai: saskaņā ar informāciju no IBM 2020. gadā vidējās izmaksas par drošības izrāvienu sastāda pienācīgu naudu: 3,86 miljoni USD. Tajā pašā laikā, lai atklātu pārkāpumu, bija nepieciešamas 207 dienas, bet pēc tam vēl 73 dienas. salabot to. Vairāk nekā 9 mēneši! Visticamāk, ka visu šo laiku noplūst Jūsu darbinieku, partneru un klientu personas dati – tā tas bijis 58% uzlaušanas gadījumu . Tā var būt katastrofa nesagatavotiem uzņēmumiem.

Drošu videozvanu organizēšana nav vienkārša, taču zvaniem varat izvēlēties produktu, kas to izvirza priekšplānā un maksimāli aizsargā jūs. Mēs uzņēmumā iMind rūpējamies par drošību un atrodam vienkāršus nestandarta risinājumus, piemēram , uzgaidāmo telpu : paskatieties, kurš klauvē pie konferences durvīm, un tad ielaidiet viņus iekšā.

Arī uzņēmēji ir cilvēki, vai kā atpūsties tiešsaistē

Skatieties filmas ar attāliem draugiem

Lifehacker izveidoja 13 vietņu atlasi, kur varat sinhronizēties ar tiem, kuri nav tuvumā, un skatīties filmas “kā vecajos labajos laikos”. Pārrunājiet, kas notiek ekrānā, ievērojiet sižeta kļūdas, smejieties par jokiem. Mājās var būt vēl labāk! Skrienot uz vannas istabu kinoteātrī, jūs riskējat nepamanīt Šerloku Holmsu, kurš stāsta kādu domu gājienu vai citu sprādzienu Maikla Beja filmā. Tiešsaistē — vienkārši pauzējiet.

Apmeklējiet muzejus

4 Tiešsaistes notikumu tendences 2021: biznesa padomi ➤ 6
Ekrānuzņēmums no Luvras 3D pārskata

Slavenākie planētas muzeji, piemēram, Luvra, Ermitāža un Amerikas Dabas vēstures muzejs, jau ilgu laiku piedāvā tiešsaistes ekskursijas. Pandēmija piespieda pat zemūdens muzejus pārvērst digitālos! Viņu saraksts ir pieejams Unesco tīmekļa vietnē. Jā, vēsturi pilnībā neieelposi, kam daudzi muzeji ir izveidojuši savu eksponātu 3D modeļus. Vēstures dārgumus, kuriem nevar pieskarties tiešraidē, datora ekrānā var griezt un grozīt, kā vēlaties.

Tiešsaistes pasākumu plusi

Tiešsaistes pasākumi nav tik slikti, kā varētu šķist. To rakstura dēļ - dalībnieki sēž mājās un vienlaikus apmeklē pasākumu - viņiem ir vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar bezsaistes kolēģiem

  1. ietaupot organizatoriem laiku un naudu

Un ne tikai, jo tiešsaistes pasākumi daudziem cilvēkiem paver ceļu tur, kur viņi fiziski nevar atrasties. Iedomājieties, ka jūsu mīļākais runātājs runāja Ņūdžersijā, un jūs dzīvojat Vācijā un rīt jums ir jābūt birojā. Ar pienācīgu prasmi un lielu mīlestību pret runātāju, protams, var šķērsot okeānu šurpu turpu un visur būt laikā, taču daudz ērtāk ir apmeklēt uzstāšanos no mājām.

  1. nav rindu

Vietnes var avarēt (vairāk par to zemāk), nespējot tikt galā ar slodzi, taču to izlemj organizatori, un apmeklētājam ir tikai pāris reizes jāatsvaidzina lapa. Stāvot tādā mākslīgā rindā pie ieejas, var aiziet līdz veikalam vai iztīrīt zobus. Daudz mazāk patīkami stundām stāvēt dzīvā rindā.

  1. vairāk iespēju cilvēkiem ar invaliditāti

Iespēja apmeklēt ilgi gaidīto izstādi, ja esi invalīds vai smagi slims, vienmēr ir lieliska ziņa. Apsēdieties pie datora, dodieties uz vietni - un šeit jūs esat Comic Con. Kustība pat pilsētas robežās, kas var būt pārbaudījums, vairs nav nepieciešama.

Mēs neesam norādījuši visas tiešsaistes notikumu tendences 2021. gadā: to ir pārāk daudz, tāpēc šeit ir tikai galvenās. Izmēģiniet iMind un kļūstiet par savu tendenču noteicēju!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles