Return to portrait mode to see the content
To main page
Apr 30, 2022·3 min reading

Tiešsaistes sapulces salīdzinājumā ar tīmekļa semināriem

Mūsdienās pasaulē ir daudz uzdevumu, kas jārisina attālināti. Vieni no aktuālākajiem ir jautājumi par apmācībām, biznesa tikšanām, mārketinga kampaņām utt. Tātad, kāda veida tiešsaistes sapulces mēs sastopam visbiežāk un kā tās atšķirt?

Tiešsaistes sapulces un tīmekļa semināri

Kas ir tiešsaistes tikšanās un vebināri?

Tiešsaistes sapulces un tīmekļa semināri ir video konferences, kuras cilvēki rīko, lai dalītos ar informāciju. Tie ir līdzīgi šādos aspektos:

  • var pievienoties cilvēku grupas;
  • dalībnieki var mijiedarboties viens ar otru;
  • parasti izmanto izglītības un uzņēmējdarbības jautājumos;
  • populāra Covid-19 pandēmijas izraisītās tendences dēļ strādāt attālināti.

Taču, lai gan šiem videokonferenču veidiem ir kaut kas kopīgs, tie ir ļoti atšķirīgi.

Atšķirība starp sanāksmēm un tīmekļa prezentācijām

Šīs videokonferences atšķiras pēc iespējamo dalībnieku skaita, izmantošanas mērķa utt. Precīzāk sakot, tās atšķiras:

  • Dalībnieku skaits – tiešsaistes tikšanās ir vairāk piemērotas mazām vai vidējām komandām, savukārt vebināri ir piemērotāki lielai auditorijai.
  • Lietošanas mērķis - tiešsaistes konferences ir paredzētas iknedēļas vai ikmēneša sanāksmēm, prāta vētras sesijām un citām biznesa sanāksmēm, kurās nepieciešama visu apmeklētāju līdzdalība un komunikācija. Vebināri bieži ir vērienīgi izziņoti pasākumi ar nopietnu gatavošanos jauna produkta, inovatīvas tehnoloģijas vai lekcijas prezentācijai.
  • Mijiedarbības iespējas – tiešsaistes sapulces dalībniekiem ir aptuveni vienādas iespējas izmantot programmas funkcionalitāti. Tīmekļa semināra dalībnieki var sazināties tikai tad, ja to pieprasa konferences rīkotājs.
  • Izmantotā programmatūra – tīmekļa prezentācijām ir ērtāk izmantot speciālas tīmekļa semināru platformas, kas nodrošina zīmola veidošanu, noteiktas mijiedarbības funkcijas utt. Videokonferenču lietotnes, piemēram, Zoom, kuras esam pieraduši, nenodrošina atbilstošu pieredzi un tādējādi būs mazāk efektīvas.

Paturiet prātā šos galvenos punktus, pirms izlemjat, kuru formu izvēlēties savam konkrētajam gadījumam.

Kad izmantot tiešsaistes sapulces

Tiešsaistes sapulces ir labāk piemērotas saziņas sesijām, kurās visiem ir jāpiedalās vienādi. Tie ir piemēroti semināriem, valodu nodarbībām, prāta vētrai, komandas veidošanai, regulārām sapulcēm utt. Atgādinām, ka video sapulču pakalpojumi piedāvā funkcijas, kas ļauj sadalīt visu grupu pāros vai mazākās grupās sacensību spēlēm vai citiem interaktīviem elementiem. Un, protams, neaizmirstiet par individuālu tikšanos iespēju.

Kad izmantot vebinārus

Vebināri ir vislabāk piemēroti mārketingam: sarežģītām kampaņām jābūt ar labu produkta vai pakalpojuma prezentāciju. Tas ir arī labs risinājums iesācēju prezentācijām. Šis konferences zvana veids ir piemērots arī visu veidu lekcijām, īpaši, ja tās ir lielas un neatkarīgas vienreizējas lekcijas.

Kādu programmatūru izmantot

Lai iegūtu vislabākos rezultātus, vislabāk ir atšķirt tīmekļsemināra programmatūru un sapulču lietotnes. Tālāk ir norādīti programmatūras saraksti, kas ir piemēroti katram konferenču veidam.

Tiešsaistes sapulces pret tīmekļa semināriem ➤ 2

Izvēlieties rūpīgi, jo lietojumprogrammām ir dažas funkcijas, kas jāņem vērā saziņas ērtībai.

Rezumējot, pastāv liela atšķirība starp sanāksmēm un tīmekļa semināriem. Uzziniet vairāk par pašu pasākumu un lietotnēm, kuras vēlaties izmantot, lai izvēlētos savām vajadzībām vispiemērotāko.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles