Return to portrait mode to see the content
To main page
Sep 23, 2022·3 min reading

Videokonferenču apmācības prakse

Ja vēlaties gūt panākumus, jums ir jāizmanto visas tehnoloģijas. Mācības kā viena no nozīmīgākajām aktivitātēm cilvēku dzīvē ieņem vienu no pirmajām vietām mūsdienu risinājumu izmantošanas nepieciešamības ziņā. Videokonferences ar skolēniem ir pirmā lieta, kas jāņem vērā, apspriežot modernizēto izglītību.

Konferences zvans ar studentiem
Videokonferences izglītībā ir lielisks produktivitātes rīks

Videokonferences un tiešsaistes mācības

Kad cilvēki ilgstoši atradās karantīnā, videokonferences bija labākais risinājums nepieciešamo darbību turpināšanai. Tas attiecas uz attālinātu saziņu ar ģimeni un draugiem, biznesa lietām un izglītības procesu. Videokonferences izglītībā tagad ir neatņemama sastāvdaļa, kas visu vienkāršo.

Videokonferenču iespējas un priekšrocības tiešsaistes mācībās

Mēs apvienojam šīs īpašības, jo lielākā daļa funkciju ir tiešsaistes sapulču priekšrocības. Izpētot šo tehnoloģiju virtuālās mācīšanās jomā, jūs atklājat:

  • vairākas iespējas ietaupīt laiku - videokonferenču attālinātā rakstura dēļ laika atzīmēšana mazāk ietekmē mūsu grafiku un ļauj vienlaikus mācīties aizņemtas dienas laikā;
  • pārnesamība – iespēja izmantot videokonferenču programmatūru vairākās ierīcēs padara to ērti lietojamu jebkur: atrodoties ceļā vai mājās;
  • resursu taupīšana - darbaspēka izmaksas par nodarbības organizēšanu uz vietas, naudas summa, ko katrs maksā, lai nokļūtu vietā utt.

Saraksts nav ierobežots. Piemēram, skolas skolotājiem videokonferences organizēšana klasē atvieglo darbu ar dokumentāciju un piedalīšanos skolotāju sanāksmēs. Un šādas priekšrocības ir pieejamas lielākajai daļai tālmācības formātu.

Kā mūsdienu skolotājs var izmantot videozvanus?

Mūsdienu skolotājam videokonferenču iespējas paver daudzas iespējas interaktīvam darbam. Lai iegūtu vislabākos rezultātus, apsveriet iespēju kopīgot ekrānu, izmantot tāfeli un ierakstīt konferences. Tie ir efektīvi abām studentu kategorijām: regulāri apmeklē un mācās neklātienē.

Tādējādi jūs varat vadīt nodarbības, individuālas konsultācijas un papildu nodarbības. Tas darbojas vēl labāk ar virtuālajām klasēm vai citām platformām, darbojoties kā darbvieta uzdevumu piešķiršanai, izpildei, pārskatīšanai un novērtēšanai.

Padomi un triki

Lai produktīvi izmantotu videokonferences, ņemiet vērā šādus padomus:

  • strādājiet, lai pārvarētu sociālās barjeras - padariet savu komunikāciju vienlīdzīgāku, jo neatkarīgi no tā, kas ir cilvēki dzīvē, viņi visi ir klases skolēni;
  • izveidot un paziņot pamatnoteikumus un vadlīnijas - sakārtot un vienkāršot savu darba modeli;
  • apzināties mazāk izteiktas komunikācijas formas - atšķirt sevi kā skolotāju un viņus kā skolēnus (īpaši noderīgi, ja nodarbības apmeklē dažādu vecuma grupu cilvēki);
  • klasē veidojiet acu kontaktu ar kameru - jūs neredzat savus skolēnus aci pret aci, bet varat simulēt acu kontaktu, kas ir tik svarīgs informācijas nodošanai;
  • izmantojiet relaksācijas vingrinājumus - smags darbs ir labs, ja tas tiek atbilstoši pamīts ar relaksējošiem un relaksējošiem vingrinājumiem.

Neatkarīgi no tā, kādas tehnoloģijas jūs izmantojat, lielākā daļa no tām joprojām ir atkarīgas no skolotāja uzvedības. Tāpēc izmantojiet tālmācībai atbilstošas pieejas un apsveriet tās problēmas.

Būt produktīvam skolotājam kļūst arvien grūtāk, taču pieejas maiņa un prasmju uzlabošana var novērst ar to saistītās problēmas. Izmantojiet videokonferenču iespējas maksimāli, un jūs redzēsiet nenoliedzamas tālmācības priekšrocības.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles