Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 7, 2022·5 min reading

Iemesli, kādēļ apsvērt iespēju rīkot mikropasākumus savam uzņēmumam

Pasaulei izejot no koronas krīzes, pieaug pieprasījums pēc bezsaistes biznesa pasākumiem. Bet tas nemazinās – uz virtuālajiem. Hibrīdie notikumi lēnām, bet noteikti virzās uz augšu. Ko izvēlēties tieši tagad? Vai jums joprojām jāorganizē tiešsaistes mikropasākumi?

Mazo pasākumu jēdziens: kas tas ir?

Pasākumu un virtuālo sanāksmju mārketings ir lielisks tiešsaistes rīks gandrīz jebkuram uzņēmumam. Pasākumi var atrisināt daudzas problēmas efektīvam komandas darbam, sākot no uzņēmuma tēla stiprināšanas, zīmola atpazīstamības un produktu iepazīšanas līdz potenciālo pirkumu ģenerēšanai un tiešajai pārdošanai.

Mikropasākumi var ietvert jebkuru pasākumu, kas tiek rīkots ierobežotam cilvēku skaitam. Tas var būt, piemēram, vebinārs, mastermind, video konference vai pat dzīvās mūzikas koncerts biznesa partneriem. iMind ir jaudīgākā bezmaksas attālā darba un virtuālo sanāksmju lietotne.

Iemesli, kādēļ apsvērt iespēju rīkot mikropasākumus savam uzņēmumam

Kādas ir mikropasākumu īpašības?

Pirmkārt, ir parādījies notikumu hibrīds formāts. Pamats ir tas pats, skatītājs pieslēdzas attālinātai pārraidei, bet runātāji un raidījumu vadītāji atrodas uz īpaši izveidotas un īpaši raidījumam sagatavotas platformas. Mūsdienās tas ir vispopulārākais pasākuma formāts. Relatīvā vienkāršība organizēšanā un daudzās iespējas, lai skatītāja uzmanību noturētu rokās. Piemēram, ir dažādas iespējas sazināties ar dalībniekiem, izmantojot jautājumus un balsošanu, viktorīnas un citas interaktīvas iespējas.

Lai paaugstinātu izklaides un iesaistīšanās līmeni, klasiskais biznesa pasākums beidzot ir pievērsis uzmanību saistītām jomām. Tad cilvēki sāka rīkot pilnīgi tiešsaistes mikropasākumus ierobežotam cilvēku lokam, kas sniedza daudz priekšrocību.

Mārketinga teorijā mikropasākums bieži netiek ņemts vērā, jo tas ir paredzēts mērķauditorijai, kas sastāv no minimāla cilvēku skaita. Mikropasākums nekliedz, bet klusi čukst zīmola vēstījumu. Tas ir piemēroti, ja runa ir par nepieciešamību nodibināt kontaktu ar nozīmīgu personu vai mikrogrupu un veicināt zīmola vērtību šīs mērķauditorijas acīs.

Uz mikropasākumu kategoriju var attiecināt lietišķu tikšanos, romantisku randiņu un nejaušu sakritību. Mikropasākums bieži tiek izmantots personīgā zīmola praksē un robežojas ar mūsdienu tehnoloģijām, jo tas traucē pārējai mērķauditorijai – ar savu zīmola vēstījumu laužot šo ikdienu pirms un pēc.

Galvenās mikropasākumu priekšrocības

Kā saprast, ka tiešsaistes formāts jums patiešām palīdzēs un "šauj"? Vai jums ir nepieciešami tiešsaistes pasākumi īpaši jums? Kādi ir ieguvumi no šāda pasākuma?

Veselība un drošība

Tiešsaistes mikropasākums ir ne tikai dažu biznesa problēmu risinājums, bet arī ievērojams terapeitiskais efekts. Tas ir paredzēts, lai parādītu darbiniekiem, ka, neskatoties uz atšķirtību un attālumu viens no otra, mēs joprojām esam tur un uzņēmums un tā vadītāji atceras un rūpējas par jums. Tomēr infekcijas risks ir ļoti ierobežots.

Samaziniet izmaksas

Mikropasākums ir lētāks nekā liels vai turklāt bezsaistē. Šeit jums nav jāmaksā par zāli vai milzīgu konferenču telpu, jāizdrukā ielūgumi, jāpasūta ēdieni un dzērieni utt.

Kvalitāte pār kvantitāti

Nelielā grupā dalībnieki saņem nepieciešamo informāciju no runātājiem, dalās zināšanās un pieredzē ar kolēģiem, veido jaunus un uztur vecās saiknes, vada un mācās komunicēt, baudīt atmosfēru un patīkamu komunikāciju, motivēt īstenot idejas un risinājumus, kas radās pasākumā.

Uzlabojiet savu hibrīda pasākumu pieredzi

Tiešsaistē var pārsūtīt burtiski visu: izstādi, konferenci, korporatīvo ballīti, koncertu un pat balvu pasniegšanas ceremoniju. Un tas patiešām uzlabo hibrīda pasākumu pieredzi. Jautājums par budžeta saskaņošanu ar vēlamo rezultātu.

Kādi ir mikropasākumu rīkošanas iemesli?

Tikai viena gada laikā pasākumu nozare ir veikusi milzīgu lēcienu, un tas, kā tiešsaistes pasākumi izskatās tagad, nebija iedomājami pat pirms gada. Daudzi uzņēmumi jau ir sapratuši tiešsaistes pasākumu vērtību un efektivitāti, saskatījuši to potenciālu, sākuši pilnībā izmantot šī formāta iespējas un daļu no saviem tradicionālajiem bezsaistes pasākumiem pārcēluši uz tiešsaistes vai hibrīda formātu.

Iemesli, kāpēc apsvērt iespēju rīkot mikropasākumus savam uzņēmumam ➤ 2

Mērķauditorijas aptveršana

Tiešsaistē ļauj palielināt pārklājumu – paplašināt dalībnieku skaitu, piesaistot plašāku mērķauditoriju (no citām pilsētām un valstīm). Vēl lielāku interesi izraisīs izcili ārzemju runātāji, par kuru iesaistīšanu daži pat neiedomājās to attāluma un augsto izmaksu dēļ. Tādējādi tiešsaistē tiek izjauktas robežas un informācija kļūst pieejamāka.

Pievienojiet pieredzi pieredzei

Tiešsaistes notikumam būs tāda pati vērtība kā bezsaistes pasākumam, ja tas ir pareizi plānots un organizēts. Saturs šeit ir pats svarīgākais – inscenējums, koncepcija, scenārijs. Cilvēks iegūs pilnīgi jaunu pieredzi, atšķirībā no jebko agrāk.

Esiet elastīgs ar pieredzi

Virtuālās un paplašinātās realitātes tirgus strauji aug, un tā rīki jau sen tiek izmantoti pasākumos. Totālās digitalizācijas laikmetā ir pienācis laiks pāriet uz tā saukto “figitālo” – integrētām komunikācijām digitālās un fiziskās telpas krustpunktā, kas sniedz patērētājiem jaunu pieredzi.

Esiet radošs ar pasākuma saturu

Tiešsaiste mūsdienās ir daudz vairāk nekā tikai raidījumi un videokonferences – tā iegremdē skatītājus atmosfērā un tās neierobežotajās video satura iespējām. 3D studijās jūs varat realizēt visas drosmīgākās fantāzijas, un nav kadru, ar kuriem jums pastāvīgi jātiek galā bezsaistē.

Lieciet "ekskluzivitāti" sava zīmola labā

Tīklā jūs neierobežo nekas, izņemot tehniskās iespējas, kas ļauj pārraidīt tiešsaistes notikumus tīklā. Tas ir diezgan nozīmīgs tiešsaistes bonuss, kas ļauj veikt nozīmīgākus un ekskluzīvākus notikumus.

Palieliniet auditorijas līdzdalību un iesaistīšanos

Lai notvertu un noturētu savu dalībnieku, padariet viņu par pasākuma galveno varoni. Ļaujiet viņam runāt, uzdot jautājumus, kaut ko sacerēt, nosūtīt fotoattēlu, ļaujiet viņam sajust savu nozīmi un iesaistīšanos.

Tiešsaistes pasākumi ir rīks, kas sākotnēji mūsos ielauzās kā veids, kā “izdzīvot” un uz laiku aizstāt offline notikumus, taču tagad tas ir kļuvis par patiesi pilnvērtīgu alternatīvu, un tā neizmantošana ir mārketinga grēks.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles