Return to portrait mode to see the content
To main page
Sep 29, 2022·3 min reading

Hibrīdkonferenču plusi un mīnusi

Videokonferenču iespējas tagad plaši izmanto personīgajai dzīvei un mācībām; uzņēmumiem biznesa attīstībai. Kad jūs dzirdat par video konferencēm, viņi visbiežāk runā par to priekšrocībām un reti par kādām tehniskām problēmām, kas jāatrisina. Un kā ar kaut ko pa vidu starp virtuālo un tiešraidi?

Hibrīda konference
Hibrīda konference

Kas ir hibrīdkonference?

Hibrīdkonference ir pasākums, kas notiek fiziskā vietā un kam parasti ir visas parastās izbraukuma sanāksmes īpašības, taču ar tiešsaistes klātbūtnes elementu. Tādējādi, ja šī ir kāda prezentācija, piemēram, cilvēki var pulcēties kādā zālē, runātāji runās no skatuves vai attālinātā formātā, un jūs to skatīsieties tiešsaistē. Atgādina raidorganizācijas, taču visbiežāk ir iespēja uzdot jautājumus un piedalīties.

Kāpēc hibrīdkonferences rīkošana ir laba ideja?

Integrējot tiešsaistes konferenci tiešraides pasākumā, jūs varat atrast daudzas iespējas informācijas prezentēšanai. Piemēram, pat ja jūs iepriekš ierakstīsit kādu paneļdiskusiju hibrīdformātā un pēc tam sākat pārraidi tīmeklī, tas būs iespaidīgs. Pēc pandēmijas šo formātu izmanto arī TV programmas (piemēram, franču "C Dans l'Air").

Hibrīdkonferenču priekšrocības

Starp priekšrocībām, kas atšķir hibrīdos notikumus, jūs atradīsiet:

  • labākais no fiziskajiem un virtuālajiem pasākumiem - mobilitāte un elastība no vienas puses un tieša komunikācija no otras puses;
  • dažādas iespējas nopelnīt - efektīva vadība pavērsīs sponsorēšanu savā pusē;
  • Biedru opcijas - piedāvā jebkura veida biedriem piemērotas iespējas;
  • tas ir kaut kas jauns – šādu pasākumu novitāte ir daļa no iespaidīgajiem rezultātiem.

Pievērsiet uzmanību šiem punktiem, izlemjot, vai rīkosit hibrīda pasākumu vai nē.

Hibrīda konferenču mīnusi

Izpētot hibrīdkonferenču plusus un mīnusus, jums vienmēr ir jāapzinās daži traucējumi - reāli vai potenciāli. Tādējādi apsveriet:

  • nepieciešamība pēc divām konferencēm vienā - formātu kombinācija nozīmē lielāku atbildību;
  • augsta budžeta prasības - nodrošināt komfortu gan klātienē, gan attālināti dalībniekiem;
  • kopējās pieredzes sagrozīšanas risks - rūpēties par programmu, kurā piedalās abu veidu dalībnieki;
  • tikai daži veiksmes stāsti, no kuriem smelties iedvesmu — dārgas organizācijas un sarežģītās plānošanas dēļ cilvēkiem nav lielas kolektīvās pieredzes, lai radītu veiksmīgus piemērus.

Pieeju apvienošana ietver taktikas līdzsvarošanu un konferences vadīšanai izmantoto līdzekļu saskaņošanu.

Vai hibrīda konferences formāts ir piemērots jums?

Lai uzzinātu, vai varat rīkot hibrīdkonferenci, jums jāapsver savs budžets, sanāksmes tēma, mijiedarbības formāts (biznesa tikšanās, mārketinga priekšlikums, vebinārs utt.) un darba kārtība. Ja atklājat, ka jūsu resursi organizācijai ir pietiekami, izmēģiniet to. Tomēr, ja jūsu programmatūras stratēģija vai videokonferenču programmatūra nav pietiekami spēcīga, videokonferenču priekšrocības atsāks jums. Un visbeidzot, īstenošana būs haoss.

Būtība ir tāda, ka jums ir lieliska iespēja izmantot abu formātu ienesīgākās iespējas: attālināti un klātienē. Bet tas darbojas tikai ar rūpīgu sagatavošanos un precīzu plānošanu. Izmantojiet savus resursus saprātīgi, un jūs sasniegsit virsotni.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles