Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 20, 2022·5 min reading

Padomi, kā sagatavoties attālinātai intervijai

Tiešsaistes intervijas, izmantojot bezmaksas iMind videokonferenču aplikāciju vai citas komandas tikšanās programmas, darba devēji aktīvi izmanto, jo attālinātais formāts ļauj netērēt laiku un naudu, piemēram, komandējumos interviju vadīšanai un nodošanai. Kā sagatavoties tiešsaistes intervijai? Mēs esam apkopojuši labākos padomus veiksmīgai intervijai.

Padomi, kā sagatavoties attālinātai intervijai

Kāds ir darba meklēšanas process?

Lai jebkurš projekts uzņēmumā tiktu īstenots, tas ir iepriekš jāplāno un jārīkojas pēc plāna, koriģējot to atkarībā no mainīgajiem apstākļiem. Darba meklēšana ir jūsu projekts. Tāpēc to vajadzētu sadalīt noteiktos posmos, pēc kuriem katra jāsasniedz noteikts rezultāts, tikai tad var doties tālāk. Apskatīsim visus darba meklēšanas posmus, ieskaitot interviju nokārtošanu, norādot galvenās problēmas.

  • 1. posms. Informācijas vākšana par darba tirgū notiekošo. Jūsu mērķa noteikšana. No paša sākuma jums ir skaidri jāformulē un jāsaprot, kādu rezultātu vēlaties iegūt.
  • 2. posms. Gatavošanās darba meklēšanai. CV sastādīšana. Jūsu CV ir jāatbilst vispārpieņemtiem informācijas sniegšanas standartiem.
  • 3. posms. Komunikācija ar potenciālajiem darba devējiem. Jūsu virtuālajai sapulcei jābūt efektīvai, un galvenajam mērķim jābūt intervijas nokārtošanai. Mēs detalizēti apspriedīsim šo punktu šajā rakstā.
  • 4. posms. Jauna darba vieta. Adaptācija un pierašana pie jaunas darba vietas. Pats svarīgākais jau no pirmajām dienām izvērtēt psiholoģisko klimatu kolektīvā, lai radītu komfortablu vidi, jo konflikti ar kolēģiem nekad nav veicinājuši karjeru.

Kas ir attālināta intervija un kādas ir tās iespējas?

Tiešsaistes intervija ir ērts darba meklēšanas rīks. Pēdējā laikā tiešsaistes intervijas kļūst arvien populārākas, un tām ir savas priekšrocības. Pirmkārt, tas ietaupa daudz laika: pat tad, ja jūsu potenciālais darbs ir citā pilsētā, jūs varat piedalīties intervijās, neizejot no mājām. Otrkārt, tiešsaistes intervija arī ietaupa naudu – jums nav jātērē nauda ceļā. Treškārt, šādai intervijai ir viegli piekļūt un tai sagatavoties bez lielas piepūles. Ceturtkārt, gatavojoties tiešsaistes intervijai, jūs pats izlemjat, kurā jomā būsiet - tas sniegs jums komfortu un pārliecību par sevi. Apskatīsim dažus attālās intervijas padomus.

Ko darīt pirms attālinātās intervijas?

Tāpat kā jebkura cita veida sarunām, tiešsaistes intervija ir rūpīgi jāsagatavo, ņemot vērā noteiktus noteikumus, lai nebūtu precedentu: “kaut kas pēkšņi nogāja greizi”.

Izvēlieties gaišu, ērtu vietu

Jūsu sejai jābūt skaidri redzamai sarunu biedram. Gaisma no aizmugures nedrīkst būt pārāk spēcīga; pretējā gadījumā sarunu biedrs ekrānā redzēs tikai jūsu tumšo siluetu. Sēdieties pretī logam; ja tas nav iespējams, ieslēdziet lampu, lai gaisma labi apgaismo jūsu seju.

Izveidojiet mājas biroju

Pirmkārt, tai jābūt tīrai un gaišai. Otrkārt, izņemiet no vizuālās telpas visus personīgos priekšmetus: mīkstās rotaļlietas, krūzes utt. Parūpējieties par fonu jau iepriekš: lai gan galvenais būs jūsu seja, fons būs arī kadrā, tāpēc darba devējs pievērsīs uzmanību to. Vislabāk ir runāt uz parastas sienas fona (biznesa stilam).

Pārbaudiet aprīkojumu

Pēc tam, kad esat vienojušies par laiku, parūpējieties par tehnisko aprīkojumu. Ja iepriekš neesat izmantojis iMind vai citu darba devēja piedāvāto pakalpojumu, lejupielādējiet programmu savā datorā vai tālrunī (ja tā tehniskās iespējas atļauj) un reģistrējieties. Atcerieties, ka jūsu profila vārdam jābūt atbilstošam, lietišķam, īsam un nopietnam.

kleitas daļa

Saruna no mājām nenozīmē, ka varat stāties kameras priekšā volānā T-kreklā vai vecā džemperī. Darba devējs novērtēs Tavu atbilstību lietišķajam stilam apģērbā un matos, kas būs pluss, piesakoties darbā.

Rūpējieties par sīkumiem

Visam jābūt pie rokas. Sagatavojiet piezīmju grāmatiņu un pildspalvu gadījumam, ja vajadzēs kaut ko pierakstīt. Izdrukā arī savu CV, sagatavo diplomus, atsauksmes un citus dokumentus.

Ko darīt intervijas laikā?

Šeit ir daži padomi, kā uzvesties intervijā.

Esi gatavs

Ja pirms intervijas esat nervozs, pierakstiet jautājumus, kurus vēlaties uzdot darba devējam, lai tos neaizmirstu. Noliec priekšā arī visu nepieciešamo informāciju, kas uzrakstīta uz papīra, ja nepaļaujies uz savu atmiņu: pilns vārds un beigšanas datumi, specialitātes.

Paskaties kamerā

Ja izmantojat vairākus datora monitorus, palaidiet videozvanu pakalpojumu sev tuvākajā, lai varētu uzturēt acu kontaktu ar otru personu.

Pauze starp jautājumiem un atbildēm

Starp jautājumiem un atbildēm vajadzētu arī pauzēt, lai jūsu runa neizskatītos kā neaizmirstams vai nerastos sajūta, ka runājat tikai jūs.

Ko darīt, ja rodas tehniskas problēmas?

Būtiska atšķirība starp tiešsaistes sarunu un tradicionālo interviju ir saziņas līdzekļu izmantošana. Pirms intervijas ir vērts pārbaudīt kameras un skaņas kvalitāti, kā arī vislabāk ir veikt testa videozvanu ar draugiem.

Personāla atlases speciālisti var izmantot dažādus video saziņas pakalpojumus: iMind, FaceTime un citus. Ja jums ir vairākas intervijas dienas laikā, izmantojot dažādas vietnes, labāk ir pārbaudīt visus pakalpojumus iepriekš. Tad jums nav jāsteidzas ar programmu izveidi starp intervijām.

Pārbaudiet, kāds fons nonāk kamerā. Centieties noņemt visas detaļas, kas var novērst vervētāja uzmanību vai radīt viņam jautājumus. Ja dzīvoklī vai mājā ir kāds cits, lūdziet, lai sarunas laikā jūs netraucē.

Visbeidzot, ir svarīgi atcerēties, ka jebkura tehnika var neizdoties. Ir vērts apmainīties ar tālruņu numuriem ar vervētāju: turpiniet interviju pat tad, ja ir izslēgts internets vai sastingst dators.

Kā izcelties attālinātās intervijas laikā?

Ikvienam patīk pārliecināti cilvēki, kuri zina, kurp dodas un ko vēlas no dzīves un darba. Ja tu tā jūties, tad arī izskatīsies atbilstoši, un iespaids par tevi būs vislabākais.

Novēlam jums lieliskas tiešsaistes intervijas un veiksmi sapņu darba atrašanā!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles