Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 19, 2022·4 min reading

Padomi darbam no jebkuras vietas

TinyPulse pētījumā, kurā piedalījās gandrīz 200 000 cilvēku, atklājās, ka attālinātie darbinieki ir produktīvāki un laimīgāki nekā tie, kas strādā birojā. Tāpēc nav pārsteigums, ka arvien vairāk darbinieku strādā attālināti un rīko virtuālas sanāksmes uzņēmumiem visā pasaulē. Apskatīsim, kā padarīt šo iepazīšanās procesu efektīvu un patīkamu dažādās vietās.

Padomi darbam no jebkuras vietas

Ko tāldarbs ietver mūsdienu laikmetā?

Darba devēji un darbinieki arvien vairāk izvēlas efektīvu attālināto darbu. Ārštata darbs ir darbs biznesā, bet tas neaprobežojas tikai ar biroju. Eksperts strādā uzņēmumā un saņem algu, bet uz biroju neiet. Viņi dod priekšroku strādāt no jebkuras citas viņiem ērtas vietas.

Kas izskaidro pieaugošo tendenci?

Mēs to esam parādā tehnoloģiju attīstībai. Kad visi ir šeit, mums vairs nav darba sapulču vienā birojā. Šim nolūkam mēs izmantojam iMind, Zoom un Skype tiešsaistē. Uzņēmuma dokumentācija vienmēr ir pieejama Dropbox. Mēs veidojam un rediģējam atbilstošu saturu reāllaikā Google diskā. Slack tematiskajos kanālos tiek apspriesti jautājumi, uz kuriem jāatbild nekavējoties.

Attālinātā darba galvenās īpašības un priekšrocības

Attālinātais darbs (dažkārt saukts par attālo darbu) atšķiras no ārštata darba. Pēdējie ir vienreizēji uzdevumi, par kuriem maksā stundu vai avansā. Tiklīdz darbi ir pabeigti un cena samaksāta, sadarbība beidzas. Pat ja vienai organizācijai ir divi vai trīs no šiem uzdevumiem, tā joprojām tiek uzskatīta par ārštata darbinieku.

Lielākā daļa attālināto darbinieku var pārvietoties savā tempā un pielāgot savus grafikus, lai strādātu visproduktīvākajās stundās, kā rezultātā palielinās viņu produktivitāte un apmierinātība ar darbu.

Strādājot attālināti un vadot virtuālu sapulci, varat izvēlēties savai profesijai vispiemērotāko vidi, neatkarīgi no tā, vai tas ir mājīgs dzīvoklis vai jauka kafejnīca attālinātam komandas darbam. Jūs varat strādāt, klausoties savu iecienītāko mūziku, neuztraucoties par kolēģu satraukumu. Ir pierādīts, ka tas uzlabo darba vietas motivāciju, darbinieku lojalitāti un novatorisku domāšanu.

Iespējas strādāt no dažādām vietām

Papildus mājai ir arī citas ērtas vietas. Jūsu produktivitāte palielināsies, ja izmantojat kopdarba telpas, kafejnīcas, bibliotēkas, kopienas centrus un citas vietas, kas atgādina biroja vidi.

Mājas ofiss

Jūs varētu būt produktīvāks, strādājot no mājām, ja izmantojat saikni, ko jūsu smadzenes veido starp darbu un darba vietu. Vislabāk darbam atvēlēt atsevišķu mājas daļu, bet, ja tas nav iespējams, to tomēr ir vērts darīt. Ir obligāti jādefinē šī telpa kā tikai jūsu birojs, un pārējā jūsu māja paliks jūsu personīgā atpūta. Tātad tas dod iespēju to darīt arī simboliski, kad pametat darbu pārtraukumā vai darba dienas beigās.

Auto birojs

Cilvēkiem dažreiz ir jāstrādā no savām automašīnām, jo ​​viņi ir pārāk aizņemti ar bērnu aprūpi mājās vai vienkārši daudz brauc. Šajā gadījumā ir jāņem vērā daudzi punkti. Vispirms jums ir nepieciešamas uzticamas austiņas profesionāliem zvaniem, pēc tam klēpjdatora vai viedtālruņa lādētājs. Protams, pārliecinieties, ka jūsu mugurkauls un mugura ir ērti. Paņemiet muguras spilvenu un ērti apsēdieties.

Kafejnīca

Lielākā daļa uzņēmumu pieprasa katram darbiniekam darba vietā pavadīt 8 stundas. Tomēr neatkarīgi darbuzņēmēji var strādāt jebkur, kas jums ir labas ziņas. Kafejnīcās daudzi cilvēki dod priekšroku savu uzdevumu izpildei un darbam. Darbs kafejnīcā, nevis birojā ir ne tikai ērtāks, bet pētījumi ir arī parādījuši, ka tas var radīt lielāku entuziasmu par savu darbu.

Jāpatur prātā arī tas, ka, ja bieži izmantojat bezmaksas videokonferenču lietotni iMind un jums ir daudz darba zvanu, jums būs nepieciešamas uzticamas austiņas un mikrofons.

Ceļot un strādāt

Lai efektīvi strādātu attālināti, jums būs nepieciešams internets. Tāpēc, plānojot atvaļinājumu, jums vajadzētu izvairīties no ilgstošas ​​uzturēšanās plānošanas vietā, kurā nav saziņas. Šķiet, ka tā ir fantastiska vieta, kur atpūsties uz izolētām salām okeāna vidū, prom no sabiedrības, bet ne darbam.

Kā jebkurā vietā likt justies ērti?

Jebkur var būt ērta vieta darbam. Izlemiet par vietu savai darba vietai, pat ja tas ir tikai krēsls viesistabas stūrī, pārklāts ar segu. Tomēr labāk būtu bijis galds un krēsls.

Ir ļoti svarīgi zināt, ka atsevišķas jūsu mājas zonas ir rezervētas darbam un atpūtai. Šeit ir jādara tikai darbs, un tas jādara ērtā vidē. Otrais svarīgais solis ir personīgās un profesionālās dzīves nodalīšana.

Novēlam veiksmīgu darba nedēļu un patīkamu nedēļas nogali!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles