Return to portrait mode to see the content
To main page
Sep 30, 2022·3 min reading

8 ieradumi, kas sabojā jūsu attālās tikšanās

Video sapulces ir efektīvs rīks darba organizēšanai un veikšanai: tās nodrošina komfortu, ātrumu un ietaupa resursus. Taču tiešsaistes konferencēm ir nepieciešama zināma sagatavošanās, jo tās atšķiras no sanāksmēm uz vietas. Ko jūs varat darīt nepareizi un no kā jums vajadzētu izvairīties, vadot attālu biznesa tikšanos vai piedaloties tajā?

Tiešsaistes tikšanās etiķete
Tiešsaistes tikšanās etiķete

Virtuālās tikšanās un to vieta mūsdienu biznesa pasaulē

Videokonferences ir ieņēmušas ievērojamu vietu attālinātās komunikācijas nišā. Arvien vairāk cilvēku pievērš uzmanību videokonferenču programmatūras piedāvātajām iespējām. Precīzāk sakot, šie rīki palīdz ietaupīt laiku, sniedz lielākas iespējas personāla atlasei un nodarbinātībai, organizē jebkādus pasākumus utt. Taču šo rezultātu tomēr var novērst cilvēciskais faktors – neuzmanīga attieksme.

Virtuālās tikšanās etiķete: kāpēc tā ir efektīva videozvaniem?

Tiešsaistes sanāksmēm nepieciešama īpaša uzvedība un sagatavošanās. Tāpat kā birojā izskatāties kopts un aprīkots, jums vajadzētu sagatavoties videozvanam. Tādējādi tiešsaistes tikšanās etiķete pastāv, lai nodrošinātu labāku saziņu un attiecību veidošanu. Tas, kā cilvēks to novēro, liecina par viņa vērīgumu, vērīgumu, cieņu un profesionalitāti.

Iedomājieties, ka cilvēki birojā staigā ar melnām somām virs galvas, mētājas ar papīriem un sasauc projekta sanāksmes, lai paziņotu, ka ir ieslēgts dators. Šķiet, ka tas ir pārspīlēts, bet Hangout etiķetes trūkums šķiet tikpat neveikls un neadekvāts. Bet, ja cilvēki ievēro noteikumus, tas palīdz uzturēt visu komandu organizētu un produktīvu. Ja tā, tas rada pieaugošu cieņu un draudzīgu atmosfēru profesionāļu vidū, kas vienmēr uzlabo darbplūsmu.

Slikti ieradumi, kas sabojā attālinātās tikšanās

Sasaucot sapulci, jums jāpatur prātā dažas lietas, lai izvairītos no pārpratumiem, neskaidrībām un jebkāda veida pārtraukumiem. Ja to izlaidīsit, sanāks neefektīva sanāksme, kas tērēs laiku un nebūs produktīva. Sliktu konferences zvanu izraisa šādi ieradumi:

  • dienas kārtības trūkums - bez plāna jūs ātri zaudējat diskusiju līniju un varat aizmirst par svarīgiem jautājumiem, kas jārisina;
  • aizmirstot izslēgt skaņu – fona troksnis vai tastatūras pieskāriens pārtrauc un kaitina dalībniekus;
  • pasīva klausīšanās - ar to jūs izrādāt necieņu un palaižat garām svarīgus punktus, par kuriem persona runā;
  • vairākuzdevumu veikšana - tas mulsina visu komandu, un rezultātā jūs kļūstat vēl sliktāki nekā tad, ja strādājat lēnāk, bet konsekventi;
  • atstājot izslēgtu kameru - rodas jautājumi par jūsu klātbūtni un vērību (kāpēc runāt, ja neviens neklausās?);
  • procesa trūkums - pasīvas un gausas sanāksmes ir neproduktīvas;
  • rezervēšanas grupa ir bezjēdzīga - ja jūs lūdzat tiešsaistes tikšanos, jums ir daudz sakāmā;
  • zema iesaistīšanās - kad runā tikai viens cilvēks vai ir ilgas pauzes, kad nekas nenotiek, ziniet, ka tā ir neefektīva runa

Pievērsiet uzmanību šiem punktiem, no kuriem jāizvairās, un jūsu darbs būs daudz labāks.

Uzņēmumi plaši izmanto videokonferences, bet cilvēkiem pašiem jāapgūst etiķete. Lielākā daļa šo noteikumu ir tīri loģiski, citi attiecas uz programmatūru un ierīci. Bet, ja ņemsi vērā galvenos, komandas darbs ievērojami uzlabosies.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles