Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūl 13, 2022·5 min reading

Galvenās kļūdas, ko pieļauj attālinātie darbinieki

Daudziem attālināts darbs un virtuālās tikšanās ir kļuvušas par izeju no smagiem apstākļiem. Darbs no mājām var kaitēt jūsu karjerai. Vai esat pārliecināts, ka darāt visu pareizi efektīvam komandas darbam?

Ko mūsdienu korporatīvajā pasaulē nozīmē attālais darbs?

Dažos uzņēmumos attālināts darbs vienmēr ir bijis iespējams; vienkārši COVID-19 pandēmija ir paātrinājusi šo tendenci un uz visiem laikiem mainījusi priekšstatu par normālu darba dienu.

Šobrīd 85% vadītāju piekrīt, ka attālināti strādājoši darbinieki viņu komandā ir jauna norma (saskaņā ar We Work Remotetely). Šis darbības modelis ir palielinājis produktivitāti telekomunikāciju, banku un apdrošināšanas jomā. Tajā pašā laikā attālinātais darbs ir izrādījies neefektīvs enerģētikas, komunālo pakalpojumu un izglītības jomā. Ir grūti iedomāties arī attālinātu darbu mūsu muitas vai ražošanas vajadzībām.

Galvenās kļūdas, ko pieļauj attālinātie darbinieki

Tiek prognozēts, ka IT nozare ir bijusi labāk sagatavota, lai veiksmīgi strādātu attālināti, un pāreja uz attālināto darbu to ir skārusi mazāk nekā citas.

Priekšrocības strādājot attālināti

Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ vairāki uzņēmumi ir pārcēluši savus darbiniekus strādāt attālināti. Sarunas un sanāksmes tagad galvenokārt notiek virtuāli, izmantojot bezmaksas tiešsaistes lietojumprogrammu iMind. Turklāt videokonferences un virtuālās tikšanās, ņemot vērā savu produktivitāti, bieži vien izrādās daudz efektīvākas sadarbībai nekā reālas tikšanās: kā liecina prakse, dalībnieki vairāk runā par biznesu un koncentrējas uz galvenajām uzņēmuma problēmām.

Taču lietišķā saziņa ar šefpavāru un kolēģiem, izmantojot video saiti no mājas virtuves vai viesistabas, var pārvērsties par daudzām kļūmēm. Tāpēc dalība šādās sanāksmēs prasa rūpīgu sagatavošanos.

Šīs ir galvenās priekšrocības, strādājot attālināti:

  1. Iespēja izvēlēties savu grafiku.
  2. Darbinieku lojalitāte strādāt produktīvāk un "saprast" darbu.
  3. Ietaupot laiku un naudu: darbiniekiem, ceļā, pusdienām, apģērbam; uzņēmumiem, biroju uzturēšana, jaunu darbinieku atlase un apmācība.
  4. Dzīves līmeņa paaugstināšana. Attālinātiem darbiniekiem ir daudz vieglāk līdzsvarot darbu un privāto dzīvi.

Kādas kļūdas attālinātie darbinieki pieļauj visbiežāk?

Daudzus cilvēkus attālinātais darbs piesaista tā dažādība un lietderība. Tomēr jāatceras, ka darbs ārpus biroja var gan samazināt, gan radīt jaunus traucēkļus. Tālāk ir norādītas attālināto darbinieku visbiežāk pieļautās kļūdas.

Ērti strādājiet uz gultas vai dīvāna

Neatkarīgi no tā, cik ērti jūs jūtaties savā iecienītākajā pidžamā un uz dīvāna, tie samazina produktivitāti un palielina iespējamību, ka jūs vispār neaiziesit uz darbu. Vienkārši pārģērbieties savā birojā un apsēdieties pie sava rakstāmgalda. Tas palīdzēs jums sagatavoties darbam.

Izlīdzināšanas trūkums

Mums visiem ir skaidri ritmi, un, kad komanda sāk strādāt sadrumstaloti, katrs komandas dalībnieks, visticamāk, centīsies plānot darba dienu sev tīkamā veidā. Ja darbinieki nevar visu laiku sarunāties savā starpā, kopējais projekta ātrums tiek samazināts. Šodien viņi uzstādīja uzdevumu, rīt atbilde ir gatava, parīt to parādīja klientam, tad atgriezās labojumi, un viss no jauna. Tas rada noteiktas problēmas un aizkavē darbplūsmu.

Galvenās kļūdas, ko pieļauj attālinātie darbinieki ➤ 2

Neefektīva komunikācija

Visizplatītākais saziņas veids attālinātajā darbā ir teksts. Bet teksts labi nepauž emocijas. To pašu frāzi var interpretēt desmitiem veidu. Pārpratumi, neskaitāmi labojumi un pat konflikti iespējami tikai tāpēc, ka kāds no darbiniekiem nav izlasījis vēstuli vai to pārpratis.

Tikšanās ar nogurumu

Visi domā, ka atpūta ir tikai slinkums, bet arī atpūtai ir vajadzīgs spēks. Jums nevajadzētu nākt mājās no darba, jūtoties kā citronam, jo ​​maz enerģijas paliek pat nelielai pastaigai.

Es vienmēr strādāju

Ja darbu sākāt pulksten 9 darba vietā, tas pats jādara arī mājās. Netraucējiet bioloģiskos ritmus, jo karantīna nav mūžīga, un, lai tos atjaunotu, būs jāpieliek lielas pūles. Pat ja jūsu mājas ir jūsu birojs, tas paliek jūsu mājas pēc pulksten 18:00.

Kā izvairīties no šīm kļūdām?

Šis ir galvenais padoms, kā izvairīties no kļūdām, par kurām rakstījām iepriekš.

Ieslēdziet ergonomisku attālo darbstaciju

Darbam jums ir viena pārlūkprogramma ar atvērtām darba cilnēm, izklaidei - cita. Personīgā pasta un ziņu lasīšanai no rīta - viens sīkrīks, piemēram, tālrunis, darba sarakstei - personālais dators. Viena lieta ir laiks un vieta darbam, cits laiks un vieta pusdienām un saziņai ar mīļajiem utt.

Sarīkojiet ikdienas vai iknedēļas aktivitātes

Ir grūti uzturēt labu fizisko formu, ja lielāko dienas daļu neizej no mājas. Tāpēc ir svarīgi, lai ārpus mājas biroja būtu kādas citas intereses. Piemēram, atrodi kādu hobiju, kas būtu saistīts ar fiziskām aktivitātēm un vingrošanu – no ierastā brauciena uz sporta zāli līdz futbola spēlēšanai vakaros.

Izmantojiet ieteikumus aktīvai komunikācijai

Ja jūs pavadāt savu rītu, lasot neskaitāmus e-pastus un veicot niecīgus darbus, ir pienācis laiks saprast, cik svarīgi ir izmantot dažas standarta metodes, lai optimizētu savu produktivitāti un saziņu. Izmantojiet vadlīnijas un pārliecinieties, ka jums ir aktīva komunikācija.

Regulāri ieplānojiet videozvanus

Iesaistiet attālos komandas locekļus kaut kādā saziņas veidā katru dienu. Saziņai izmantojiet vairākus kanālus. Ja jūsu piespiedu šķiršanās ieilgst, ieplānojiet regulāru tikšanos aci pret aci. Dodiet attāliem cilvēkiem pēc iespējas vairāk piekļuves jums. Atgādiniet, ka nesen tikāt redzēts sarunās, pusdienoja ar jums, pienāca pie jūsu galda utt.

Tā kā tāldarbs un elastīgums daudziem darbiniekiem kļūst par normu un, visticamāk, paliks arī nākotnē, ir svarīgi optimizēt savu produktivitāti, veidojot darba un privātās dzīves līdzsvaru.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles