Return to portrait mode to see the content
To main page
Jūn 10, 2021·6 min reading

Kāds aprīkojums ir nepieciešams biznesa konferencei

Kāds aprīkojums nepieciešams biznesa konferencei

Tuvojas videozvans. Mēs iesakām pārbaudīt savu videokonferenču aprīkojumu: žēl, ja zvans neizdodas, jo tas ir sliktas kvalitātes. Advokāts Rods Pontons to nedarīja pirms videozvana Teksasas 394. apgabaltiesā. Man bija jāpierāda tiesnesim un 10 miljoniem Youtube lietotāju, ka viņš nav kaķis.

Dažām video sakaru platformām ir nepieciešams savs aprīkojums . Tas neattiecas uz tīmekļa konferenču programmatūru, piemēram, Zoom, iMind, Teams. Ja jūsu konference notiek tīmeklī, iegūstiet mikrofonu, austiņas, kameru un platjoslas interneta piekļuvi, kā arī papildu lampu.

Ierīces nav īpašas tikai šīm programmām – derēs jebkura. Mēs analizēsim katru punktu un piedāvāsim budžeta un dārgas iespējas:

Kamera
Mikrofons
Austiņas
Austiņas
Lampa

Ja meklējat konferenču telpas aprīkojumu , skatiet šo rakstu par Habr .

Video sakaru ierīču saraksts

Kamera

Slikta kamera sabojās videozvanu, pārvēršot to par parastu tālruņa zvanu. Galvenais, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties tīmekļa kameru, ir izšķirtspēja. Iegūstiet augstas kvalitātes attēlu ar izšķirtspēju 1280x720 (HD) un 1920x1080 (FullHD).

Videokonferenču tīmekļa kameras ir budžeta un dārgas
Kuru tīmekļa kameru iegādāties videokonferencēm

Budžeta iespēja: A4Tech PK-910H. Apmēram 2100 rubļu.

Šīs kameras izšķirtspēja ir 1920x1080p - Full HD. Ierīce ir uz eņģes - grieziet, kā vēlaties. Saderīgs arī ar Linux.

Dārga iespēja : Logitech StreamCam. Aptuveni 12500 rubļu.

Full HD un 60 kadri sekundē uzlabos attēla kvalitāti videozvanā. Šī kamera ir piemērota arī satura veidošanai. Tērzēt ar kādu un vēlaties ierakstīt? Rīkot vebināru? Logitech ir automātiskais fokuss, un tas var izsekot jūsu sejas kustībām. Apvienojiet to ar zvanu ierakstīšanu, un jūsu videokonference būs efektīvāka nekā tiešraides tikšanās!

Pirms ieiešanas telpā pārbaudiet kameru. Pieņemot ielūgumu uz konferenci, jūs redzēsiet attēlu no kameras, kuru redzēs jūsu sarunu biedri. Pārliecinieties, ka kadrā nav nekā cita, un jūs izskatāties reprezentabls. Par etiķeti un izskatu vairāk runājam šeit .

Kāds aprīkojums nepieciešams biznesa konferencei ➤ 3
Kā pārbaudīt tīmekļa kameru pirms videokonferences

Mikrofons

Ārējais mikrofons ir tas, kas nepieciešams augstas kvalitātes video saziņai.

Tāpat kā ar kameru, pārbaudiet mikrofonu pirms ieiešanas telpā.

Kā izvēlēties pareizo mikrofonu
Kuru mikrofonu iegādāties video sapulcēm

Budžeta opcija : JOUNIVO USB ierakstīšanas mikrofons. Apmēram 2000 rubļu.

Vienkāršs mikrofons ar fona apgaismojumu, kurā var izslēgt skaņu. Neskatoties uz zemajām izmaksām, tas nodrošina labu skaņas kvalitāti.

Dārga iespēja : Blue Yeti USB mikrofons. Apmēram 12 000 rubļu.

Mūzika tiek ierakstīta ar šo mikrofonu, un YouTube straumētāji un emuāru autori to izmanto gan atsevišķiem videoklipiem, gan intervijām. Mikrofonam ir 4 režīmi, kas ir piemēroti saziņai viens pret 1 vai 2 pret 1, ja sēžat ar kolēģi.

Austiņas

Nepērciet skaļruņus. Tie ir noderīgi tikai tad, ja vienā telpā jūs esat daudz un jūs skatāties prezentāciju, izmantojot video saiti. Un pat šajā gadījumā labāk ir izmantot austiņas. Skaņas kvalitāte tajos ir augstāka par skaļruņiem, un tie neizdala nekādu troksni.

Kāds aprīkojums nepieciešams biznesa konferencei ➤ 5
Kuras austiņas izvēlēties videozvaniem

Budžeta iespēja: Sennheiser HD 206. Aptuveni 1200 rubļu.

Vienkāršas austiņas ar labu skaņas kvalitāti. Viņiem ir daudz iespēju pielāgot galvas formu un piemērotību ausīm. Tie ir lēti, tie darbojas labi.

Dārga iespēja: Sony WH-1000XM4. Apmēram 30 000 rubļu.

Sony vadošās bezvadu austiņas rada iespaidu, ka otrs cilvēks atrodas jūsu priekšā. Trokšņu slāpēšana un 30 stundu akumulatora darbības laiks kopā ar mīkstiem spilveniem palīdzēs ilgās konferencēs.

Lai pārbaudītu austiņas, ieslēdziet jebkuru videoklipu vai dziesmu. Ja dzirdi - strādā.

Austiņas

Austiņas un mikrofonu var iegādāties kopā kā austiņu daļu. Tas ir piemērots klēpjdatoru lietotājiem. Personālo datoru īpašniekiem var būt ērti iegādāties arī 2-in-1 videokonferenču aprīkojumu.

Kāds aprīkojums nepieciešams biznesa konferencei ➤ 6
Kuras austiņas izvēlēties videozvaniem

Budžeta iespēja: JVC HA-S20BT. Apmēram 2000 rubļu.

Šīs austiņas piedāvā mikrofona izslēgšanu, vieglu svaru un 11 stundu akumulatora darbības laiku. Bija daži trūkumi - no 2021. gada maija tai nav aktīvas trokšņu slāpēšanas. Austiņas novērtēs tie, kuru konferences ilgst vairākas stundas – galva nenogurs.

Dārga iespēja: Sennheiser Impact SDW 5000 sērijas austiņas. Apmēram 22 000 rubļu.

Šajā sērijā ir 39 iespējas. Cenā tie daudz neatšķiras - tūkstotis rubļu. Katra austiņa ļauj pagriezt mikrofonu par 360° un izmantot to austiņās vai kā cilpu. Lietojot austiņas, tās mirdz sarkanā krāsā, piemēram, ikona Netraucēt viesnīcā. Akumulators darbojas 14 stundas, un ar pusstundu uzlādi pietiek 7 stundu darbam.

Lampa

Šeit mēs nedaudz krāpāmies: īpaša lampa nav nepieciešams aprīkojums video konferencēm. Derēs gan dienas gaisma, gan parastais griestu apgaismojums. Bet, ja vēlies izskatīties pēc iespējas skaistāk, bez skarbām ēnām, kas izceļ krunciņas, iegādājies lampu.

Kāds aprīkojums nepieciešams biznesa konferencei ➤ 7

Budžeta opcija: profesionāla tiešraides straume. Aptuveni 770 rubļi.

Spuldzei ir mobilā telefona turētājs un drēbju šķipsna, ko nolikt uz galda. No mīnusiem - tas tiek savienots, izmantojot USB, tāpēc iPhone īpašniekiem ir nepieciešams adapteris.

Dārga iespēja: Boling BL-P1 Vlogger RGB 12W 2500-8500K. Apmēram 11 000 rubļu.

Lampa ir maza – mazāka par pēdējo iPhone, kamēr tā spīd uz visiem saviem 12 vatiem. To var iestatīt gandrīz jebkurā krāsā - ierīce ar RGB (sarkana, zaļa, zila).

Platjoslas interneta pieslēgums

Mēs atbildam uz jautājumu, kāds interneta ātrums ir nepieciešams video konferencei. Pārliecinieties, vai tas ir lielāks par 600 kb/s izejošajai trafikai (augšupielādei) un 1 Mb/s ienākošajai trafikai (lejupielādei). Šie ir minimālie sliekšņi tīmekļa video konferencēm, piemēram, iMind . Komfortablām sanāksmēm mēs iesakām 2 Mb/s izejošajai trafikai un 10 Mb/s ienākošajai satiksmei.

Pārbaudiet savienojuma ātrumu, izmantojot Speedtest . Vienkārši noklikšķiniet uz GO un gaidiet. Ja rezultāti ir mazāki, nekā gaidīts, sazinieties ar operatoru.

Tālrunis

Ja pie rokas nav konferenču telpas aprīkojuma , pārejiet uz videozvanu no sava tālruņa. Kvalitāte nebūs tik augsta kā ar dārgu videokonferenču aprīkojumu , taču tas neatturēs jūs no dalības sanāksmē. Izveidojiet to pats vai dodieties uz istabu, izmantojot saiti no kolēģiem. Jūsu tikšanās notiks pārlūkprogrammā, jums nekas cits nav jālejupielādē . Nepieciešamās ierīces (kamera, mikrofons) ir katrā modernajā telefonā, taču pirms konferences pārliecinieties, vai pārlūkprogramma ir atjaunināta uz jaunāko versiju un savienojuma ātrums atbilst augstāk minētajām prasībām.

Apsveicam, esat gatavs konferencei!

PS Ja domājat par to, kuru videokonferenču programmu izmantot, izlasiet sadaļu “Video konferences biznesam: kā izvēlēties, izveidot un vadīt?” , mēs centāmies palīdzēt jums izvēlēties vienkāršā valodā.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles